bud07 03.10.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam. Niedawno kupiłem mieszkanie a z nim ogródek działkowy. Stoi na nim budynek gospodarczy/altanka? (nie wiem jak to nazwać. Jest to coś w stylu garażu blaszanego tyle tylko, że ma okno i drzwi jak domek. Z zewnątrz jest blacha powlekana na brązowo (jak bramy garażowe). Jest on dosyć duży (28mkw) podzielony na 2 pomieszczenia. Miałem doświadczenia z "blaszakami" i wiem że w miesiącach jesiennych zimno w nich jak $^#* oraz że na suficie i ścianach pojawia się szron. Mam taki pomysł: Blacha jest falista, więc: -na blachę styropian, zachowując szczelinę wentylacyjną (nawiew dołem, wywiew pod dachem, -na to warstwa zbrojąca z siatki i kleju jak w BSO -farba ew. tynk Nasuwają mi się tylko 2 pytania: -jaki użyć klej do łączenia styropian - blacha? -czy sam klej utrzyma styropian i warstwe zbrojoną? Jakie materiały polecacie? Może jest jakieś inne rozwiązanie Nie chodzi mi o to, by było tam super ciepło, lecz aby nie wykraplała się woda i ściany były choć trochę przyjemniejsze w dotyku, a nie sama blacha. Aha. Ocieplenie ma być wykonane od wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.10.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Radzić? Nie radzić?... Wyjątkowo usra.na robota.. i efekt - taki sobie... Gąbka nasączona wodą... Przetrzeć tę blachę, żeby była WILGOTNA ale nie mokra! Nawalić na nią pianki z puszki i na tę piankę wklejać kolejne płyty styropianu. Styrodur jest lepszy, twardszy, ale droższy. Grubość? Tak od 5 do 10cm. Co masz... Złapie, jak na chwilę to czym podeprzesz. Trzyma jak mało co! POTEM to według uznania... Siatka, klej do styro i siatki, zatrzeć na gładko i omalować czym.... Nie odpadnie, ale będzie styropianowe pudełko! Jaką dziurę do wentylacji koniecznie tam trzeba zrobić!!! Nie zrobisz - to jakbyś reklamówkę na łeb założył! Robić? Sam zdecyduj! Koszt nikły! Efekt? Niezły! Wartość tego co powstanie? Iluzoryczna? Użytkowa jedynie? Satysfakcja? - GWARANOWANA! Można pałacyk wyrzeźbić! Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bud07 06.10.2008 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Co do tego, że jest to u***na robota, to może i fakt. Wentylacja - oczywiście, że będzie. 2 kratki 14x14. Nawet nie myślałem o tym, żeby jej nie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts