Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sprzęt AGD-jakiej firmy, w jakiej cenie?

_monia

Recommended Posts

cześć

widzę, że jesteś z wrocławia.

ja kupiłem część sprzętu AGD w sklepach internetoeych, a część w mediamarkt i saturnie.

Kupiłem tam sprzęt, w lepszych cenach niż w internecie, z pełną gwarancją i ma się świetnie.

Oczywiście był to sprzęt z wystawki, czyli wielokrotnie molestowany przez klientó sklepów.

To był dobry zakup, ja jestem zadowolony.

Dziękuję,

'faktycznie nie określiłam przedziału cenowego.

Podoba mi się ELektrolux, jego linia. Tak naprawdę w obecnym mieszkaniu mam tylko zmywarkę Elektroluxa-jest super, ale tez nie byłą tania. A teraz kiedy muszę kupić wszystko naraz zastanawiam się , czy np. płyta elektryczna za 1000 zł będzie ok? Czy piekarnika za 1000 zł będzie? Albo, czy mogę zaoszczędzić na okapie.

Wykończenie jest okropne, kiedy niewiele już forsy zostaje, a jeszcze kupę rzeczy trzeba kupić.

Sebastian, a Ty różne firmy kupowałeś, czy skupiłeś się na 1 marce??

monia, weż Ty jedż trochę po sklepach pooglądaj sobie sprzęt, a dopiero potem będziesz szukać w necie dobrych ofert!

Musisz przede wszystkim ustalić na czym Ci zależy:

- czy na wyglądzie

- czy na funkcjach

- czy na jednym i drugim 8)

Ja na przykład teraz wziąłem lodówkę no-frost, bo moja obecna za bardzo mrozi.

Poza tym zmywarkę chcę koniecznie z wyswietlaczem czasu i 1/2 wsadu, okap chciałem z kilkoma prędkościami regulowane elektronicznie, piekarnik chciałem z bajerami typu podswietlane gałlki, prowadnice teleskopowe, termoobieg....

no i oczywiscie wszystko musi być estetycznie podane! :lol:

Mamy kilkuletnie doswiadczenie z whirpoolem (piekarnik, microf., zmywarka, wszystko w inoxie ) więc podpowiem - na pewno unikać tej firmy-straszna lipa. Zmywarka padła tydzień po terminie gwarancji - wymiana panela 600 zł - drobiazg!!! myje fatalnie - a była to nowość i hit cena szok!

Rozmawialismy z człowiekiem, który naprawia wszystkie firmy - niestety potwierdził-choć najgorszy produkt tej firmy to ponoc pralka automat.

grave

a możesz powiedzieć co wybrałeś ?

bo priorytety widzę mamy bardzo podobne :)

mój wybór to:

okap Gorenje

lodówka Gorenje NRKI 55288

planowane:

piekarnik AMICA 8652

płyta gazowa Gorenje

zmywarka....tu mam największy problem, chciałbym z zakrytym panelem, 1/2 wsadu i wyświetlaczem czasu, cięzko znależć dobry wyrób do 2tys. (ewen. droższy Bosch 45m53, albo Ariston 321 (nie wiem czy pokazuje czas) ... :-?