Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy,przesunięcie hydrantu i słupa elektrycznego.

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów,jestem na etapie wybierania projektu budowę zaczynam w 2009 r,i już na tym etapie napotkałem problem.

Wszyscy mieszkańcy na ulicy posiadaja słupy elek.postawione w granicy ja natomiast mam zlokalizowany słup i hydrant przed moją działką,co uniemożliwia

mi postawienie wybranego projektu ze względu na brak wjazdu do garażu.W wydanych warunkacc zabudowy nie bylo zadnej wzmianki o tym,z której strony mam zlokalizowac brame wjazdową,Czy istnieje szansa na przesunięcie w/w elementów w granicę tak jak to posiadają inni mieszkańcy?

Pozdrawiam

Adam m.

https://forum.murator.pl/topic/109633-pomocyprzesuni%C4%99cie-hydrantu-i-s%C5%82upa-elektrycznego/

Trudno powiedzieć nie znając dokładnie sprawy. Zależy o jakiej odległości mówimy przy przesówaniu tych urządzeń. Słupa w pewnych granicach można przesówać ale dalej już się nie da a ynajmniej w prosty sposób. Z hydrantem chyba nie powinno być problemów, chociaż też pewnie są jakieś max odległości między hydrantami których nie można przekraczać.

Wstępnie załóżmy że da sięto zrobić.

Witam,

mówimy tu o przesunieciu o 5 metrow,jeśli będzie to możliwe to odbędzie się na koszt energetyki,gminy czy własny?

Pozdrawiam

• 2 years później...
Czy ktoś w praktyce miał problem z przesunięciem hydrantu, u mnie też jest w nienajlepszym miejscu, a może prościej byłoby go zamienić na podziemny niz przesuwać -wtedy mogłbym go miec w zjeździe na działkę?