adam m. 04.10.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Witam wszystkich forumowiczów,jestem na etapie wybierania projektu budowę zaczynam w 2009 r,i już na tym etapie napotkałem problem.Wszyscy mieszkańcy na ulicy posiadaja słupy elek.postawione w granicy ja natomiast mam zlokalizowany słup i hydrant przed moją działką,co uniemożliwiami postawienie wybranego projektu ze względu na brak wjazdu do garażu.W wydanych warunkacc zabudowy nie bylo zadnej wzmianki o tym,z której strony mam zlokalizowac brame wjazdową,Czy istnieje szansa na przesunięcie w/w elementów w granicę tak jak to posiadają inni mieszkańcy?PozdrawiamAdam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 04.10.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Trudno powiedzieć nie znając dokładnie sprawy. Zależy o jakiej odległości mówimy przy przesówaniu tych urządzeń. Słupa w pewnych granicach można przesówać ale dalej już się nie da a ynajmniej w prosty sposób. Z hydrantem chyba nie powinno być problemów, chociaż też pewnie są jakieś max odległości między hydrantami których nie można przekraczać. Wstępnie załóżmy że da sięto zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam m. 05.10.2008 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Witam,mówimy tu o przesunieciu o 5 metrow,jeśli będzie to możliwe to odbędzie się na koszt energetyki,gminy czy własny?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 05.10.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 To akurat jest pewne ,że na własny koszt musisz to zrobić. Możesz oczywiście zacząć kopać się z koniem jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 21.03.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Czy ktoś w praktyce miał problem z przesunięciem hydrantu, u mnie też jest w nienajlepszym miejscu, a może prościej byłoby go zamienić na podziemny niz przesuwać -wtedy mogłbym go miec w zjeździe na działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts