Julita2 04.10.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Wg mnie bardzo ładne płytki podłogowe, mój majster twierdzi ,że niepraktyczne, będą zabrudzenia bardzo widoczne.Wydaje mi się ,że właśnie przeciwnie. Widziałam takie w lokalnym sklepie, ale nie chcą sprzedać ani wypożyczyć jednej płytki. Może ktoś ma u siebie i mógłby podzielić się wrażeniami z użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdasp 16.01.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Zgadzam się, płytki są super a majster nie ma racji. Mam te płytki w calej łazience i jestem z nich bardzo zadowolona - dałam do nich cienką gukę - krzyżyki 1,5 mm i wyglada swietnie a zrobilam tak: te w kolorze ciemny brąz są położone na podłodze i na obudowie podwieszanego kibelka (sorki za nazewnictwo) a te jasne beżowe na ścianach - ułożone do wysokościkońca boków ościeżnicy do tego dokupiłam z tej samej serii o takiej samej szerokości 33 cm dekory czyli takie jakby kwiaty z mosiądzu (prawdopodobnie) na jasnych kaflach które położyłam na sciane tu gdzie wanna na całej długosci sciany w poprzek i takie same ale już cieńsze dekory na górze obudowy kibelka. Wanna ma obudowę z takich samych kafli jak ściany. Moja łazienka to 4,5 m i wcale ta ciemna podłoga nie zmniejsza optycznie przestrzeni. płytki mają śliczną nierówną strukturę i prezentują się wspaniale. Do tego wstawiłam mebelki w kolorze wenge czyli szafeczkę pod umywalkę, wąską szafeczkę wiszącą i szeroką wiszącą ktora pięknie mi się schowała nad kibelkiem za kominem - do tego lustro w ciemniejszej ramie podobnej do kafli podłogowych szerokosci 90 cm i wszystko wygląda pięknie a fachowiec niestety racji nie ma. Płytki kupiłam w salonie Imex Top 32 w Gdańsku, czekałam na nie 3 tygodnie aż sprowadzą z Włoch ale doczkałam sie i wszystko wygląda super!!! Tu masz te kafle: http://www.akcess.com.pl/index.php/plytki-ceramiczne/lafaenza-pasha/menu-id-3.html a tu są te dekory z kwiatami, tyle że te moje to troszkę inna tonacja , bardziej ciepła - dolny rząd fota druga od lewej strony : http://www.aquarline.gr/LaFaenza_En.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdasp 17.01.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 A mówiłam że majsterklepka nie miał racji!!!! Cieszę się, że tak Ci się podobają te kafle i że tak ładnie się prezentują. Na początku też miałam małe wątpliwości, czy ta ciemna podłoga w lazience nie zmniejszy jej optycznie ale wyszlo super. Ja mam wlasnie te prostokątne kafle, polozone na scianach i na podłodze w poprzek i wygląda ok. Ta brązowa podłoga ma w sobie takie niby sreberka - jakby porwane na malusie kawałeczki pazłotko po czekoladzie i rozrzucone gdzieniegdzie, pięknie to wygląda. Dzisiaj zerkałam w hurtowni akcesoriow meblowych na uchwyty do mebli kuchennych i wybrałam satynowe srebro ale takie nie za bardzo nowoczesne zeby jakoś pasowało do kafli bo w przedpokoju i w kuchni na podłodze mam te same kafle i sprawia to wrazenie jakby te dwa pomieszczenia byly wieksze i dluższe. Drzwi mam wenge (w kuchni też sa drzwi bo mój maż upierał się że ja po nocach buszuję w kuchni (jestem nocnym markiem) i nie daję mu spać więc drzwi muszą być) i blat kuchenny mam w kolorze drzwi ale taki jakby z klepek ułożony a kuchnię w kolorze hhhmmmm ni to beż ni to nie wiadomo co ale jasną i strukturę taką jakby na beżowym tle robić pociągnięcia wyschniętym białym pędzlem i usłojenie chciałam nie wzdłuż ale w poprzek i jest slicznie. Kafle są jasne bezowe jakby gdzieniegdzie posypane mąką takie "ciapki" a kształt kwadrat z nierownymi brzegami wieksze i mniejsze do tego gdzieniegdzie przetykane dekorami Kafle mam Imola ale podstawowe z jednego kompletu a dekory z innego - nie mogłam się oprzeć tym starym wzorom jak prosto z włoskiej prowincji. Zabudowe mam w ksztalcie litery L i wymyslilam, ze na scianie przeciwleglej do zabudowy powiesze 2 grube półki z takiego samego materialu jak fronty szafek - fachowcy od kuchni mówia ze zrobia to bez problemu. Kafle mam już połozone a kuchnię goową i czeka tylko na montaż ponieważ czeka mnie malowanie scian w kuchni. Sufit zrobię biały a sciany w kolorze cafe latte ... chyba... dekoral ma taki klor w ofercie a scianę przeciwległą zabudowie wlasnie w kolorze pomaranczowym ale takim głębokim aczkolwiek nie "żarówiastym" Trzymam kcuki za Twoje pomarańczowe ściany! A nasze kafle Lafaenza to strzał w 10! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts