Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z GE Money

Loricaria

Recommended Posts

Upierliwosc tego banku mnie przerasta. Od czerwca staramy sie o kredyt na zakup dzialki, nasze duze mieszkanie ma byc wziete pod hipoteke. W czerwcu umowilismy sie ze sprzedajacym, ze jak dostaniemy pieniadze to dzialke kupimy za 60 tysiecy zl. Nawet spisalismy umowe przedwstepna. Analitycy tego popier...go banku ciagle kazali sobie donosic jakies papiery, a ze ksiegowosc i cale biurowce mojego zakladu miesci sie w innej miejscowosci to zalatwienie wszelkich formalnoasci trwa kilka dni.Najpierw trzeba zawiezc druki, pozniej odczekac i znowu jechac po nie juz wypelnione. No i wyobrazcie sobie ze wlasciciel dialki dzwonil do nas wczoraj i powiedzial nam ... ze ceny od tamtego czasu wzrosly i ze chce od nas 8 tysiecy wiecej .... Co mamy teraz robic ... wszystko pod gore! Czy domagac sie jakiegos odszkodowania? Czy mam jakies prawa jako potencjalny klient GE Money? Ostatnio zadane przez nich dokumenty byly zawiezione tydzien temu i do tej pory cisza. Az sie boje zadzwonic ...Acha - zaponialam dodac ze kredyt zalatwiamy przez tzw. posrednikow kredytowych.

Osobiście radzę szybko załatwiać drugi kredyt w innym banku np. Millennium, bo może się okazać że przez następne 3 miesiące będziesz nadal zwodzona obietnicą że jeszcze 3 dni i wszystko będzie załatwione.. Ja miałam taką "imprezę" z GE od marca do czerwca, w końcu wkurzyłam się i zaczęłam załatwiac nowy kredyt, w 4 tygodnie temat został załatwiony pozytywnie, a do GE nawet się już nie odezwałam tyle miałam z tego satysfakcji..no i musieli zapłacić za wycenę..

Czy ktoś Ci każe brać kredyt w GE?? Jest wiele innych banków na rynku przecież.

Co masz zapisane w tej umowie przedwstępnej ze sprzedającym na temat ceny i terminu zawarcia umowy finalnej? Od zapisów tej umowy zależy, co możecie Wy a co może sprzedający w obecnej sytuacji.

Od banku nic raczej nie wyciągniesz, bo przecież nie masz wcześniejszego zapewnienia, że do dnia X umowa kredytowa będzie podpisana.

• 2 weeks później...
Witam. Ufam, że sprawa załatwiona pozytywnie. W podobny sposób kupiliśmy działkę trzy tygodnie temu - w podobny bo obciążając hipotekę mieszkania. Nasz pośrednik sprawę załatwił dużo sprawniej. 20.09-przedwstępna, 02.10- akt notarialny. Dodam, że nawet w księgach nie byłem. Człowiek jest po prostu profesjomalistą, a nie za przeproszeniem ,,pierdołą". Jeśli dalej masz problemy zmień pośrednika i bank. GE-złe doświadczenia. Życzę powodzenia.

Sprawa zalatwiona nadzwyczaj negatywnie. Po straconych miesiacach zdecydowalismy sie rzucic budowe w cholere i poszukac domu w stanie do wykonczenia. Posrednikowi i GE Money podziekowalismy, a nasze dokumenty, ktoore skladalismy juz miesiac do nas ida i jakos dojsc nie moga. No ale za to chyba znalezlismy slodki dom ze spora dzialka. Teraz staramy sie o kredyt w Polbanku zeby wziac dom pod hipoteke. Po niepowodzeniach z GE Money mam juz traume, ze mi kredytu nie dadza i ze cala sprawa sie rypnie. Ale do cholery komu maja dawac te kredyty...ja z mezem mamy nienajgorsze dochody, zadnych kredytow w innych bankach, zadnych dlugow, duze komfortowe mieszkanie, ktore chcemy jakby "wymienic" na dom (sprzedac), nie mamy dzieci i jestesmy po 30-stce. Slychac naokolo, ze problemy z kredytami. Czy moze banki chca w ogole wycofac kredyty hipoteczne?