Loricaria 05.10.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Upierliwosc tego banku mnie przerasta. Od czerwca staramy sie o kredyt na zakup dzialki, nasze duze mieszkanie ma byc wziete pod hipoteke. W czerwcu umowilismy sie ze sprzedajacym, ze jak dostaniemy pieniadze to dzialke kupimy za 60 tysiecy zl. Nawet spisalismy umowe przedwstepna. Analitycy tego popier...go banku ciagle kazali sobie donosic jakies papiery, a ze ksiegowosc i cale biurowce mojego zakladu miesci sie w innej miejscowosci to zalatwienie wszelkich formalnoasci trwa kilka dni.Najpierw trzeba zawiezc druki, pozniej odczekac i znowu jechac po nie juz wypelnione. No i wyobrazcie sobie ze wlasciciel dialki dzwonil do nas wczoraj i powiedzial nam ... ze ceny od tamtego czasu wzrosly i ze chce od nas 8 tysiecy wiecej .... Co mamy teraz robic ... wszystko pod gore! Czy domagac sie jakiegos odszkodowania? Czy mam jakies prawa jako potencjalny klient GE Money? Ostatnio zadane przez nich dokumenty byly zawiezione tydzien temu i do tej pory cisza. Az sie boje zadzwonic ...Acha - zaponialam dodac ze kredyt zalatwiamy przez tzw. posrednikow kredytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 05.10.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 WITAM Czy umowa przedwstepna była z sprzedającym działke ?Jesli chodzi o bank i pośrednika daj sobie spokój, są to nygusy i biorą kase za nic, najlepsze teraz warunki dają PolBank i Millenium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 05.10.2008 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Tak, ze sprzedajacym dzialke. Spisana w czerwcu. Radzisz isc bezposrednio do banku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyliu 05.10.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Osobiście radzę szybko załatwiać drugi kredyt w innym banku np. Millennium, bo może się okazać że przez następne 3 miesiące będziesz nadal zwodzona obietnicą że jeszcze 3 dni i wszystko będzie załatwione.. Ja miałam taką "imprezę" z GE od marca do czerwca, w końcu wkurzyłam się i zaczęłam załatwiac nowy kredyt, w 4 tygodnie temat został załatwiony pozytywnie, a do GE nawet się już nie odezwałam tyle miałam z tego satysfakcji..no i musieli zapłacić za wycenę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.10.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Czy ktoś Ci każe brać kredyt w GE?? Jest wiele innych banków na rynku przecież. Co masz zapisane w tej umowie przedwstępnej ze sprzedającym na temat ceny i terminu zawarcia umowy finalnej? Od zapisów tej umowy zależy, co możecie Wy a co może sprzedający w obecnej sytuacji. Od banku nic raczej nie wyciągniesz, bo przecież nie masz wcześniejszego zapewnienia, że do dnia X umowa kredytowa będzie podpisana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 05.10.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Jezeli umowa przedwstepna była notarialnie i była podana cena , to nie moze podnies ceny działki. Z banku nic nie dostaniesz ani nic nie wskurasz, zmieniaj bank i to szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 05.10.2008 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Niestety, nie byla podpisana notarialnie. Dostalismy jakies druczek od posrednika bo potrzebowal tego bank do gromadzenia kolejnej dokumentacji. Spisalismy nazwiska, nr dowodow, kwote do zaplacenia, podpisy i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 05.10.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 a na umowie była spiane ile za działke czy tylko zaliczka na działke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 05.10.2008 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Dla tych, ktorzy pragna zwazac sie z tym bakniem na conajmniej 30 lat znalazam ciekawe informacje. Widze, ze nie jestem ich jedyna ofiara ... http://www.money.pl/forum/temat,14,196462,196462,40,0,ostrzegam;przed;slamazarnoscia;ge;money;bank.html?_rnd=195674182&_rnd=860442610#A1243589 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 05.10.2008 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Bylo napisane ile za dzialke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 05.10.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 To nie może nagle wołac wiecej za działke , ponieważ jest to umowa wiążąca obydwie strony, jezeli zostanie zerwana możesz dochodzić odszkodowania na drodze sądowej.Co to za pośrednik? Powinien takie rzeczy wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 05.10.2008 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 O podwyzce dowiedzialam sie wczoraj a spotkanie z posrednikiem jutro...oj bedzie sie dzialo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 05.10.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 To życze powodzenia , napisz jak sie skoniczyło , może coś pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 05.10.2008 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 OK bede pisac. Mam juz dosc ... zwlaszcza gdy marzenia o wlasnym domu z ogrodkiem siegaja zenitu .............. juz nawet nasz architekt zrobil nam cudowna koncepcje naszego przyszlego domu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 05.10.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Jaki domek bedziesz budować? Ja mieszkam w swoim już 4 lata,dużo sie dowiedziałem na forum, więc powodzenia trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 05.10.2008 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Jaskolka WM11 z Muratora troche przerobiona, z piwnica. Och kiedy to bedzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek0071 18.10.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Witam. Ufam, że sprawa załatwiona pozytywnie. W podobny sposób kupiliśmy działkę trzy tygodnie temu - w podobny bo obciążając hipotekę mieszkania. Nasz pośrednik sprawę załatwił dużo sprawniej. 20.09-przedwstępna, 02.10- akt notarialny. Dodam, że nawet w księgach nie byłem. Człowiek jest po prostu profesjomalistą, a nie za przeproszeniem ,,pierdołą". Jeśli dalej masz problemy zmień pośrednika i bank. GE-złe doświadczenia. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 19.10.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Bylo napisane ile za dzialke. A czy "było napisane" do kiedy ma nastąpić zapłata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 24.10.2008 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Sprawa zalatwiona nadzwyczaj negatywnie. Po straconych miesiacach zdecydowalismy sie rzucic budowe w cholere i poszukac domu w stanie do wykonczenia. Posrednikowi i GE Money podziekowalismy, a nasze dokumenty, ktoore skladalismy juz miesiac do nas ida i jakos dojsc nie moga. No ale za to chyba znalezlismy slodki dom ze spora dzialka. Teraz staramy sie o kredyt w Polbanku zeby wziac dom pod hipoteke. Po niepowodzeniach z GE Money mam juz traume, ze mi kredytu nie dadza i ze cala sprawa sie rypnie. Ale do cholery komu maja dawac te kredyty...ja z mezem mamy nienajgorsze dochody, zadnych kredytow w innych bankach, zadnych dlugow, duze komfortowe mieszkanie, ktore chcemy jakby "wymienic" na dom (sprzedac), nie mamy dzieci i jestesmy po 30-stce. Slychac naokolo, ze problemy z kredytami. Czy moze banki chca w ogole wycofac kredyty hipoteczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 25.10.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Po poprostu Banki nie maja teraz Kasy , nie pożyczają sobie i dlatego jest cięzko z kredytem, ale głowa do góry ma sie to zmienić.Teraz opłaca sie wziąć kredyt w obcej walucie bo jest wysoko rekordowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts