CitroCerber 05.10.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Wszystkich, którzy mają na to ochotę, zapraszam do komentowania. Komentarze pozytywne mile widziane, te pozytywne inaczej o ile są kostruktywną krytyką (a nie tylko "bo tak") również zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cava 05.10.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 O! jestem pierwsza. Bardzo fajny projekt wybraliście, sama się nad nim długo zastanawiałam i tez z zmiejsca miałam wizję zlikwidowania tarasów i zadaszenia ich. Niestety kiepsko pasował na moją działkę. Pokaż plany wnętrz po przeróbce. Będe Wam kibicować w budowie. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 05.10.2008 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 O! jestem pierwsza. Pokaż plany wnętrz po przeróbce. Przeróbek jest niewiele - najprawdopodobniej nie będzie ścianki działowej na górze - z dwóch pokoi zrobi się jeden - dzięki temu nie będzie pokoi "wagonów" (po zadaszeniu tarasów) http://images32.fotosik.pl/374/2ac941f90c76a3efm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cava 05.10.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Fajnie , zastanawiałm się własnie jak macie zamiar wybrnąć z tych "wagoników". Calkiem fajnie się udało, wyszły piękne, duże pokoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.10.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Z racji budowy tego samego projektu będę podglądać i kibicować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 06.10.2008 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Z racji budowy tego samego projektu będę podglądać i kibicować... Niezupełnie tego samego - mój jest "samotny" i mam trochę inny układ pomieszczeń (dodatkowy pokój "w garażu"): http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_97_3.jpg ale baaardzo zbliżony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.10.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 No niech ci będzie: Z racji budowy zbliżonego projektu będę tu często zaglądać i kibicować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 01.11.2008 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 No i po raz kolejny (mam nadzieję, że tym razem ostatni) zmiana projektu Ogólnie to wahaliśmy się pomiędzy kilkoma bardzo podobnymi wersjami: GL 109 JACEK I PLACEK - podwójny garaż GLX 15 PAN JAN - pojedynczy garaż niezwiązany z bryłą budynku GLX 5 JASIEK - brak garażu podpiwniczony GL 307 HELENKA - podpiwniczony + garaż w piwnicy nasz będzie właściwie mixem - piwnica z Helenki + bryła Jacka i Placka ze zlikwidowanym garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 12.11.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Rozumiem, że to będzie dom dla dwóch rodzin, albo dwóch pokoleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 12.11.2008 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Rozumiem, że to będzie dom dla dwóch rodzin, albo dwóch pokoleń? Pożyjemy zobaczymy może dzieci nie będą chciały mieszkać z wapniakami Na razie będzie jednorodzinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 14.04.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 A ja z nieco innej beczki.... Sądząc po datach wpisów zaczłąęś murować sciany piwnic w 3 dni po wylaniu ław?? I to wszystko w niskiej temperaturze? Czy to aby nie za szybko? Ledwo z betonu zeszła woda a tu już pustaczki... Tydzień to wydaje się mało, a tu 3 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 14.04.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Pozdrawiam kolege budujacego piwnice Co jest teraz rzadkoscia. Mam pytanko: ile cm styropianu daliscie na sciany piwnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.04.2009 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Pozdrawiam kolege budujacego piwnice Co jest teraz rzadkoscia. Jak mówiliśmy innym, to patrzyli na nas jakby nam z głowy czułki wyrastały Zresztą taka sama była reakcja na strop filigran Mam pytanko: ile cm styropianu daliscie na sciany piwnicy? 10 cm EPS 100 DACH/PODŁOGA. Konkretnie ten: http://www.genderka.pl/index_podstrona.php?s=3&p=1&a=3 Przed nim na murze 2 warstwy Dysperbitu a na styropianie siatka i 2x klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.04.2009 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 A ja z nieco innej beczki.... Sądząc po datach wpisów zaczłąęś murować sciany piwnic w 3 dni po wylaniu ław?? I to wszystko w niskiej temperaturze? Czy to aby nie za szybko? Ledwo z betonu zeszła woda a tu już pustaczki... Tydzień to wydaje się mało, a tu 3 dni? Temperatura nie była jakoś szczególnie niska, a to że po czterech dniach ruszyło dalej to odbyło się to za zgodą kierbuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 14.04.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Mam nadzieję, że za zgodą, choć ten zwykle trzyma stronę ekipy i to jej woli się nie narażać... 4 dni to straaasznie szybko wg mnie na cos na czym stał bedzie Twój dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.04.2009 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Mam nadzieję, że za zgodą, choć ten zwykle trzyma stronę ekipy i to jej woli się nie narażać... 4 dni to straaasznie szybko wg mnie na cos na czym stał bedzie Twój dom... Akurat mam 100% pewność, że kierbud trzyma moją stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 15.04.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Mam nadzieję, że za zgodą, choć ten zwykle trzyma stronę ekipy i to jej woli się nie narażać... 4 dni to straaasznie szybko wg mnie na cos na czym stał bedzie Twój dom... Akurat mam 100% pewność, że kierbud trzyma moją stronę. No to jesteś w mniejszości, pozazdrościć. Nasz majster proponował nawet swojego kierbuda, ale przyjąłem to jako żart Ja u siebie będę wolał poczekać choć z tydzień zanim ławy troszkę zwiążą. Biorąc pod uwagę, że typowy beton w typowej temperaturze potrzebuje 3 tygodnie to..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 15.04.2009 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 No to jesteś w mniejszości, pozazdrościć. Nasz majster proponował nawet swojego kierbuda, ale przyjąłem to jako żart Mój też (właściwie to proponował inspektora nadzoru), ale też mu podziękowałem - w końcu, co swój człowiek to swój typowy beton w typowej temperaturze potrzebuje 3 tygodnie to..... 3-4 tygodnie do uzyskania pełnej wytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.04.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 3-4 tygodnie do uzyskania pełnej wytrzymałości. Dokładnie - czyli po 3 tygodniach może na ławach stanąć cały dom, a to raczej nie jest możliwe nawet z najlepszą ekipą. A tutaj na razie same ścianki piwnicy, nawet bez stropu, to spokojnie wytrzyma. Ja tam nie słucham w ogóle takich przestróg, bo bym nerwicy dostała. CitroCerber - nie martw się i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 15.04.2009 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 CitroCerber - nie martw się i powodzenia. Nie martwię się - mam kierbuda, który wie co robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts