mania2 16.01.2003 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Czy ktos buduje dom według projektu " Studio Atrium " .Jak są wykonane , i jakich błedów można się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 16.01.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Cześć. Widziałam domy ze studia Atrium. np. modelowe domy pokazujące nową technologię (taka wielka płyta, tyle że ze zbrojonej cegły- bardzo dużym skrócie) np. pod centrum handlowym M1 w czeladzi (Górny Śląsk).Dom modelowy - rozplanowany nieźle, pow. ok. 125m2, zdaje się że XL coś tam, niezły. Parterowy, z poddaszem użytkowym, dół fajny, góra byle jak, ale wykończona. Co Cię konkretnie interesuje??? Może mogę odpowiedzieć. Poza tym chyba ze trzy wybudowane w okolicy. Ja też jestem na etapie wybierania projektu, w zasadzie to już wybrałam, a wszystko co teraz oglądam, porównuję do "mojego" projektu. Zakochałam się w domku LMB 11 projektu Malutki 132m2, parterowy. Piękny. Może się mylę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 16.01.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 A! jeszcze jedno. To, jak go (dom) zrobisz, zdaje się, nie zależy od projektu, a od wykonania. Każdy projekt określa sposób wykorzystania energii, sposób ogrzewania, rodzaj ścian, il. okien itp. i najczęściej jest określony rodzaj tolerancji w zakresie zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania2 17.01.2003 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2003 Dzieki za odpowiedz. To wiem co powinien zawierac , tylko bardzo czesto projekty zawieraja bledy , jestem ciekawy jakich mozna sie spodziwac z Atrium . Olinka z jakiego studia masz projekt , jesli mozna , chetnie zobacze . Ja sie juz zdecydowalem na Atrium GL47 . I nawet zamowilem , teraz czekam na dostawe. Moja rada - jesli sie zakochalas to napewno to jest to . Pozadrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORYS i BASIA 10.10.2003 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Witam, Nie mam zbyt dużego doświadczania na forum a również w samym budownictwie. Krok po kroku zbieram wszystkie informacje na temat budowania. Przyszły rok będzie decydujący. Na chwilę obecną jestem na etapie oglądania projektów i działki. W planach ma być to niewielki domek. Zainteresowanie nasze wzbudziły projekty z ATRIUM (GL 123). Moje pytanie jest następujące. Czy ktoś z was miał kontakt z tą firmą, jakie są wasze opinie na temat projektów z Atrium oraz czy jest ktoś kto budował konkretnie GL 123. A może jest inny projekt do 100 m2, który możecie mi polecić. Podstawowe wymagania to dom z poddaszem użytkowym i pokojem na parterze - tak aby poddasze wykończyć w następnych latach. Pozdrawiamy wszystkich Borys i Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 10.10.2003 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Zobaczcie PT firmy http://www.archon.pl. Ja kupiłam projekt "W prymulkach" 125m2 - na dole jest pokój dodatkowy, który posłużyć może jako sypialnia.Powodzenia przy wyborze projektu. Pozdrawiam.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Buduję dom według projektu Studio-Atrium (GLX 10 bez podpiwniczenia), kontakt z tą firmą jest rzeczowy - nie ma problemu z uzyskaniem pisemnej zgody na wnoszone zmiany. Poza tym projekt jest dokładny, zawiera wszystkie potrzebne schematy a także zestawienia materiałów (stal zbrojeniowa, materiał na ściany, elementy więźby).Życzę wytrwałości i dystansu do rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullabysta 22.10.2003 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Zbudowałem dwa domy wg Atrium i potwierdzam, że to projekty rzeczowe i dokładne. Bardzo dobrze rozwiązane i8 rozrysowane szczegóły techniczne wszystkich ewentualnych "trudnych' miejsc w projektach, tak że nie ma miejsca na "samowolkę wykonawcy pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 23.11.2003 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 Podobnie jak ŁUKASZ buduję domek GLX10 (bez podpiwniczenia) i zgadam się z opinią przedmówców. Poza tym jak miałam dodatkowe prośby (np. eletroniczne rzuty mojego projektu), to zawsze otrzymywałam odp. lub pomoc. POLECAM!!! P.S. ŁUKASZ - przy okazji - jak tam budowa, jak postępy w pracach? Moze wrócimy do wątku GLX10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.11.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Szukałem na forum i budujacych z Atriuma jest dosłownie kilku.\W ankiecie też są na końcuJednocześnie tych kilku (i paru znajomych) twierdzi ze projekty są bez błędów, dobrze opracowane, bardzo czytelne i obszerne.W dodatku 1400zł brutto to chyba cena niska lub srednia. Więc pytanie:Czemu tak mało osób wybiera ta pracownię ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 14.11.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Ja buduję wg projektu STUDIO ATRIUM i błędów w nim nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tabaza 14.11.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Witam, My tez wybralismy projekt ze Studia Atrium. Kokretnie GL 77. Jestesmy bardzo zadowoleni. W zasadzie juz finiszujemy i jak do tej pory nie bylo zadnych przykrych niespodzianek Kazdy, kto mial nasz projekt w reku mowil, ze wszystko jest dobrze rozrysowane, czytelne... A czemu nie sa popularni?? Chyba duza konkurencja na rynku... W kazdym razie ja polecam! Pozdro Tab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 14.11.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 My tez mamy z Atrium i budowlańcy twierdzą ,ze jest dość dokładny.Nie było jakis wiekszych niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 14.11.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Mamy GL124 w stanie surowym zamkniętym i podczas budowy nie było żadnych problemów ze strony projektu (ze strony wykonawców - sporo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.11.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 No właśnie o to mi chodzi.Dobre, niedrogie, szczegółowe. A tak mało osób je kupuje.Wszędzie tylko Archeton i Archon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 14.11.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Oparliśmy projekt indywidualny o pomysły z GL 121, dokładność projektu jest mi trudno ocenić, natomiast uważam, że Atrium proponuje domy o bardzo ładnej bryle - są kształtne, wyważone, widać dobry smak architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.11.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Podobnie jak przedmowcy buduje wedlug projektu Studia Atrium. Prawde mowiac to nie mam nic do dodania ponad to co juz zostalo napisane. Wedlug mnie to dobrze opracowane projektu. Moze sa mniej popularne, bo nie kazdemu musi sie podobac ta stylistyka. Mnie sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 14.11.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Ja też oparłem projekt indywidualny na projekcie GLX 28 ( Kacper ) http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GLX-28,26,61,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 14.11.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Studio Atrium ma swój styl, który sami nazywają domy z tradycją.Nie są to domy w formie zbyt nowoczesne. Kolumny, łuki, przypory, ganki.Dachy wielopłaszczyznowe, a więc skomplikowane ale i ładne.To kosztuje, a może nawet niezbyt podobać się młodym.Mój GL43A taki właśnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 14.11.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 My tez budujemy wg ich projektu - GL 197 ("ponderoza" - cokolwiek to znaczy ). Zlikwidowaliśmy łuczki i powstał fajny, prost, zwarty domek, a myślę, że ciemny dach i jasna elewacja nada mu odrobinę nowoczesności Generalnie wszystko super - projekt, zestawienie materiałów, funkcjonalność pomieszczeń... A ja, patrząc na domy, które właśnie powstają, mam wrażenie, że większość z nich to właśnie Atrium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts