Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 108
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć. Widziałam domy ze studia Atrium. np. modelowe domy pokazujące nową technologię (taka wielka płyta, tyle że ze zbrojonej cegły- bardzo dużym skrócie) np. pod centrum handlowym M1 w czeladzi (Górny Śląsk).

Dom modelowy - rozplanowany nieźle, pow. ok. 125m2, zdaje się że XL coś tam, niezły. Parterowy, z poddaszem użytkowym, dół fajny, góra byle jak, ale wykończona. Co Cię konkretnie interesuje??? Może mogę odpowiedzieć. Poza tym chyba ze trzy wybudowane w okolicy.

Ja też jestem na etapie wybierania projektu, w zasadzie to już wybrałam, a wszystko co teraz oglądam, porównuję do "mojego" projektu. Zakochałam się w domku LMB 11 projektu Malutki 132m2, parterowy. Piękny. Może się mylę? Pozdrawiam.

Dzieki za odpowiedz. To wiem co powinien zawierac , tylko bardzo czesto projekty zawieraja bledy , jestem ciekawy jakich mozna sie spodziwac z Atrium . Olinka z jakiego studia masz projekt , jesli mozna , chetnie zobacze . Ja sie juz zdecydowalem na Atrium GL47 . I nawet zamowilem , teraz czekam na dostawe. Moja rada - jesli sie zakochalas to napewno to jest to . Pozadrawiam

• 8 months później...

Witam,

Nie mam zbyt dużego doświadczania na forum a również w samym budownictwie. Krok po kroku zbieram wszystkie informacje na temat budowania. Przyszły rok będzie decydujący. Na chwilę obecną jestem na etapie oglądania projektów i działki.

W planach ma być to niewielki domek. Zainteresowanie nasze wzbudziły projekty z ATRIUM (GL 123).

Moje pytanie jest następujące. Czy ktoś z was miał kontakt z tą firmą, jakie są wasze opinie na temat projektów z Atrium oraz czy jest ktoś kto budował konkretnie GL 123. A może jest inny projekt do 100 m2, który możecie mi polecić. Podstawowe wymagania to dom z poddaszem użytkowym i pokojem na parterze - tak aby poddasze wykończyć w następnych latach.

Pozdrawiamy wszystkich

Borys i Basia

• 2 weeks później...

Buduję dom według projektu Studio-Atrium (GLX 10 bez podpiwniczenia), kontakt z tą firmą jest rzeczowy - nie ma problemu z uzyskaniem pisemnej zgody na wnoszone zmiany. Poza tym projekt jest dokładny, zawiera wszystkie potrzebne schematy a także zestawienia materiałów (stal zbrojeniowa, materiał na ściany, elementy więźby).

Życzę wytrwałości i dystansu do rzeczywistości.

• 1 month później...

Podobnie jak ŁUKASZ buduję domek GLX10 (bez podpiwniczenia) i zgadam się z opinią przedmówców.

Poza tym jak miałam dodatkowe prośby (np. eletroniczne rzuty mojego projektu), to zawsze otrzymywałam odp. lub pomoc.

POLECAM!!!

P.S. ŁUKASZ - przy okazji - jak tam budowa, jak postępy w pracach? Moze wrócimy do wątku GLX10?

• 1 year później...

Szukałem na forum i budujacych z Atriuma jest dosłownie kilku.\

W ankiecie też są na końcu

Jednocześnie tych kilku (i paru znajomych) twierdzi ze projekty są bez błędów, dobrze opracowane, bardzo czytelne i obszerne.

W dodatku 1400zł brutto to chyba cena niska lub srednia.

Więc pytanie:

Czemu tak mało osób wybiera ta pracownię ??

Witam,

My tez wybralismy projekt ze Studia Atrium. Kokretnie GL 77. Jestesmy bardzo zadowoleni. W zasadzie juz finiszujemy i jak do tej pory nie bylo zadnych przykrych niespodzianek :) Kazdy, kto mial nasz projekt w reku mowil, ze wszystko jest dobrze rozrysowane, czytelne...

A czemu nie sa popularni?? :roll: Chyba duza konkurencja na rynku... W kazdym razie ja polecam!

Pozdro

Tab

Studio Atrium ma swój styl, który sami nazywają domy z tradycją.

Nie są to domy w formie zbyt nowoczesne. Kolumny, łuki, przypory, ganki.

Dachy wielopłaszczyznowe, a więc skomplikowane ale i ładne.

To kosztuje, a może nawet niezbyt podobać się młodym.

Mój GL43A taki właśnie jest.

My tez budujemy wg ich projektu - GL 197 ("ponderoza" - cokolwiek to znaczy 8) ). Zlikwidowaliśmy łuczki i powstał fajny, prost, zwarty domek, a myślę, że ciemny dach i jasna elewacja nada mu odrobinę nowoczesności :p Generalnie wszystko super - projekt, zestawienie materiałów, funkcjonalność pomieszczeń...

A ja, patrząc na domy, które właśnie powstają, mam wrażenie, że większość z nich to właśnie Atrium :D