Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 108
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 5 months później...
Zamierzamy rozpocząć budowę (może jeszcze w tym roku), mamy już wybranych wstępnie kilka projektów, wszystkie są z Atruim. Mam pytanko do ludków budujących domy z tej pracowni, czy spotkaliście się może z jakimiś większymi uchybieniami, błędami lub zaniedbaniami w projektach, które moga mieć duże znaczenie przy budowie??

• 2 weeks później...

My też ze Studia Atrium projekt GLX 36 , problemów nie było, projekt czytelny, aż za bardzo :)

Temu ten, bo wąska działka i mało ładnych domów o takich wymiarach.

Jedno co zmieniliśmy, to zamurowane jedne z drzwi do kuchni (było troje drzwi i okono :( ) aha, no i podnieslismy scianke kolankową o 2 pustaki.

A czego nie zmieniliśmy a teraz wiem , że powinniśmy, to dziwna belka wystająca z sufitu przed wykuszem, nijak nie można tam powiesić karniszy :x

Szukałem na forum i budujacych z Atriuma jest dosłownie kilku.\

W ankiecie też są na końcu

Jednocześnie tych kilku (i paru znajomych) twierdzi ze projekty są bez błędów, dobrze opracowane, bardzo czytelne i obszerne.

W dodatku 1400zł brutto to chyba cena niska lub srednia.

Więc pytanie:

Czemu tak mało osób wybiera ta pracownię ??

Ja mam GL 134 jest ok! sam bez problemu projekt rozpracowałem

moze mala popularnosc bierze sie z malej liczby miejsc, gdzie mozna "pomacac" taki projekt, pogadac, pomarudzic ... duzo ludzi jezdzi od miejsca do miejsca "wybrac projekt". Archon i spółke mozna kupic w zasadzie wszedzie, Atrium jakos nie ma dlugiej listy adresów w zakladce "gdzie kupic" ;-)

szczescie dla mnie, ze mialem blisko do ich warszawskiego "biura", bo ... zaczynam GL041 w przyszlym roku :-)

pozdr

Ja zaczynam GLX 5 . I mam pytanie czy wyliczenia materiałowe wam się zgadzały bo mi wykonawca cegłe wyliczył o 500szt więcej a architekt w projekcie garażu Z9 zakwestionował krycie dachówką Brasa przy spadku 10%.

I teraz mam kłopot czy dom kryć dacówką a garaż blachą?

Szukałem na forum i budujacych z Atriuma jest dosłownie kilku.\

W ankiecie też są na końcu

Jednocześnie tych kilku (i paru znajomych) twierdzi ze projekty są bez błędów, dobrze opracowane, bardzo czytelne i obszerne.

W dodatku 1400zł brutto to chyba cena niska lub srednia.

Więc pytanie:

Czemu tak mało osób wybiera ta pracownię ??

Witam

jest mi miło że wreszcie ktoś napisał na temat atrium.Kilkanaście dni tamu chcac sprawdzić swój projekcik, napisałem w temacie Magda gl312 i niestety nikt takiego domu nie buduje.Jest na dodatek nowością która nikomu sie jeszcze nie spodobała.Na koniec powiem ,że nawet P."adaptator "powiedział ,że projekt jest opracowanu super a przy tym bardzo czytelny.

dobry wybór...pozdrawiam

Ja buduje dom ze studia atrium :)

Maja tam najlepsze projekty, wszedzie szukalem fajnego domu z podpiwniczeniem az natrafilem na to biuro, wybralismy Perle GL 299

http://www.studioatrium.pl/res/299/big_0.jpg

czy ktos z Was budowal ten dom? niestety nigdzie nie moge znalezc zdjec z realizacji, bardzo prosze osoby ktore budowaly o kontakt

zbyszekzuch - ja buduję (finiszuję) podobny GLX19 z pełnym podpiwniczeniem. Projekt nie taki łatwy w wykonaniu jak sie wydaje.

Jak liczysz, że zbudujesz ten dom pod klucz w jako takim standardzie za np. 250-300kPLN, to już dzis o tym zapomnij.

Jeżeli chodzi o dokładność - to generalnie nie ma błędów (w porównaniu z innymi pracowniami projektowymi), natomiast standardem jest, że wymiary na jednym rysunku nie odpowiadaja tym na drugim (mąż szukał tak 10cm na 8,5m), rysunki dokładne, więźba przewymiarowana i konstrukcja strasznie skomplikowana (wszyscy wykonawcy z którymi rozmawiałam - wskazywali na te same błędy - razem z moim kierownikiem budowy). Jeżeli chodzi o projekty instalacji - to są szczegółowe, ale i tak w domu robiłam wszystko (no prawie) inaczej. Projekt elektryki - to mistrzostwo oszczędności (i przyszłego użytkowania przedłużaczy w domu), resztę instalacji zmieniałam bardzo poważnie.

Generalnie - polecałam i dalej polecam to biuro projektowe.

Jak widać wcale tak mało NAS znowu nie ma. Ja już zbudowałem GL41. Moim zdaniem Studio Atrium robi rewalacyjne projekty. Dopracowane, czytelne, niesamowicie użyteczne. Ich projekty są charakterystyczne, bez trudu mozna rozpoznać domki budowane według tych projektów. Nie omieszkałem wprowadzić jednak kilku przeróbek, żeby domek był jescze bardziej funkcjonalny i jest funkcjonalny a do tego jaki ładny :D

Jak widać wcale tak mało NAS znowu nie ma. Ja już zbudowałem GL41. Moim zdaniem Studio Atrium robi rewalacyjne projekty. Dopracowane, czytelne, niesamowicie użyteczne. Ich projekty są charakterystyczne, bez trudu mozna rozpoznać domki budowane według tych projektów. Nie omieszkałem wprowadzić jednak kilku przeróbek, żeby domek był jescze bardziej funkcjonalny i jest funkcjonalny a do tego jaki ładny :D

hello,

mozesz zdradzic czego dotyczyly przerobki ? tez mam w planie kilka ...