Dr.opsik 14.11.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Ja także poprzedni domek zbudowałem z pracowni Atrium (glx 52). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_75 14.11.2005 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 I ja też, prblemów nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 15.11.2005 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Dlatego właśnie kupuje od nich GL 126 i dziwi mnie małe zainteresowanie tą pracownią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 15.11.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Ja także poprzedni domek zbudowałem z pracowni Atrium (glx 52). O, to był mój faworyt - też chcielismy taki wybudować ale jest troszkę za szeroki na moją działkę i mamy projekt idywidualny podobny układem własnie do GLX 52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al1 20.04.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Zamierzamy rozpocząć budowę (może jeszcze w tym roku), mamy już wybranych wstępnie kilka projektów, wszystkie są z Atruim. Mam pytanko do ludków budujących domy z tej pracowni, czy spotkaliście się może z jakimiś większymi uchybieniami, błędami lub zaniedbaniami w projektach, które moga mieć duże znaczenie przy budowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 30.04.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Dołączę się ze swoim GLX 7 bez niespodzianek w projekcie, pozdrawiam "GLX-owców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marko30 30.04.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Również buduje wg projektu Atrium dom GL232 ,projekt zrobiony bardzo dobrze a co najwazniejsze kontakt z Atrium bezproblemowy .Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etrala 01.05.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 My też ze Studia Atrium projekt GLX 36 , problemów nie było, projekt czytelny, aż za bardzo Temu ten, bo wąska działka i mało ładnych domów o takich wymiarach. Jedno co zmieniliśmy, to zamurowane jedne z drzwi do kuchni (było troje drzwi i okono ) aha, no i podnieslismy scianke kolankową o 2 pustaki. A czego nie zmieniliśmy a teraz wiem , że powinniśmy, to dziwna belka wystająca z sufitu przed wykuszem, nijak nie można tam powiesić karniszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 01.05.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 my też atrium gl124A czyli "lustrzane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 03.05.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Szukałem na forum i budujacych z Atriuma jest dosłownie kilku.\ W ankiecie też są na końcu Jednocześnie tych kilku (i paru znajomych) twierdzi ze projekty są bez błędów, dobrze opracowane, bardzo czytelne i obszerne. W dodatku 1400zł brutto to chyba cena niska lub srednia. Więc pytanie: Czemu tak mało osób wybiera ta pracownię ?? Ja mam GL 134 jest ok! sam bez problemu projekt rozpracowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 03.05.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Ja wybrałem z KBProjektu ale obok po sasiedzku stoi już prawie wykończony GL 124 bardzo zgrabny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrmi 03.05.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 moze mala popularnosc bierze sie z malej liczby miejsc, gdzie mozna "pomacac" taki projekt, pogadac, pomarudzic ... duzo ludzi jezdzi od miejsca do miejsca "wybrac projekt". Archon i spółke mozna kupic w zasadzie wszedzie, Atrium jakos nie ma dlugiej listy adresów w zakladce "gdzie kupic" szczescie dla mnie, ze mialem blisko do ich warszawskiego "biura", bo ... zaczynam GL041 w przyszlym roku pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiupomorze 03.05.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 zbudowałem na podstawie glx19.Błędów nie było w projekcie żadnych. polecam wszystkim zainteresowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markes 03.05.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Ja zaczynam GLX 5 . I mam pytanie czy wyliczenia materiałowe wam się zgadzały bo mi wykonawca cegłe wyliczył o 500szt więcej a architekt w projekcie garażu Z9 zakwestionował krycie dachówką Brasa przy spadku 10%. I teraz mam kłopot czy dom kryć dacówką a garaż blachą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.05.2006 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Szukałem na forum i budujacych z Atriuma jest dosłownie kilku.\ W ankiecie też są na końcu Jednocześnie tych kilku (i paru znajomych) twierdzi ze projekty są bez błędów, dobrze opracowane, bardzo czytelne i obszerne. W dodatku 1400zł brutto to chyba cena niska lub srednia. Więc pytanie: Czemu tak mało osób wybiera ta pracownię ?? Witam jest mi miło że wreszcie ktoś napisał na temat atrium.Kilkanaście dni tamu chcac sprawdzić swój projekcik, napisałem w temacie Magda gl312 i niestety nikt takiego domu nie buduje.Jest na dodatek nowością która nikomu sie jeszcze nie spodobała.Na koniec powiem ,że nawet P."adaptator "powiedział ,że projekt jest opracowanu super a przy tym bardzo czytelny. dobry wybór...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekzuch 04.05.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Ja buduje dom ze studia atrium Maja tam najlepsze projekty, wszedzie szukalem fajnego domu z podpiwniczeniem az natrafilem na to biuro, wybralismy Perle GL 299 http://www.studioatrium.pl/res/299/big_0.jpg czy ktos z Was budowal ten dom? niestety nigdzie nie moge znalezc zdjec z realizacji, bardzo prosze osoby ktore budowaly o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 04.05.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 zbyszekzuch - ja buduję (finiszuję) podobny GLX19 z pełnym podpiwniczeniem. Projekt nie taki łatwy w wykonaniu jak sie wydaje.Jak liczysz, że zbudujesz ten dom pod klucz w jako takim standardzie za np. 250-300kPLN, to już dzis o tym zapomnij.Jeżeli chodzi o dokładność - to generalnie nie ma błędów (w porównaniu z innymi pracowniami projektowymi), natomiast standardem jest, że wymiary na jednym rysunku nie odpowiadaja tym na drugim (mąż szukał tak 10cm na 8,5m), rysunki dokładne, więźba przewymiarowana i konstrukcja strasznie skomplikowana (wszyscy wykonawcy z którymi rozmawiałam - wskazywali na te same błędy - razem z moim kierownikiem budowy). Jeżeli chodzi o projekty instalacji - to są szczegółowe, ale i tak w domu robiłam wszystko (no prawie) inaczej. Projekt elektryki - to mistrzostwo oszczędności (i przyszłego użytkowania przedłużaczy w domu), resztę instalacji zmieniałam bardzo poważnie. Generalnie - polecałam i dalej polecam to biuro projektowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangoo 04.05.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Jak widać wcale tak mało NAS znowu nie ma. Ja już zbudowałem GL41. Moim zdaniem Studio Atrium robi rewalacyjne projekty. Dopracowane, czytelne, niesamowicie użyteczne. Ich projekty są charakterystyczne, bez trudu mozna rozpoznać domki budowane według tych projektów. Nie omieszkałem wprowadzić jednak kilku przeróbek, żeby domek był jescze bardziej funkcjonalny i jest funkcjonalny a do tego jaki ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabojano 04.05.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Przyłączam się do waszych pozytywnych uwag.jestem w trakcie budowy GLX19 i mam wrażenie że będzie to bardzo ładny domek, dopracowany w szczegółach projekt mi ułatwia pracę i nadzór nad kolejnymi ekipami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrmi 04.05.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Jak widać wcale tak mało NAS znowu nie ma. Ja już zbudowałem GL41. Moim zdaniem Studio Atrium robi rewalacyjne projekty. Dopracowane, czytelne, niesamowicie użyteczne. Ich projekty są charakterystyczne, bez trudu mozna rozpoznać domki budowane według tych projektów. Nie omieszkałem wprowadzić jednak kilku przeróbek, żeby domek był jescze bardziej funkcjonalny i jest funkcjonalny a do tego jaki ładny hello, mozesz zdradzic czego dotyczyly przerobki ? tez mam w planie kilka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts