amelkaa 05.05.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 projekt glx19 tez mi sie bardzo podoba, szkoda tylko, ze nie ma jak wyodrebnic dodatkowego pokoju na dole, bardzo mi akurat na tym zalezy. Pozdrawiam i szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.05.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Ja już o projektach Atriuma mogę powiedziec coś więcej. Są bardzo obszerne (ujęte wszelkie szczeguły) i jak na razie nie znalazłem żadnych błędów.Z projektem dali zgodę na zmiany w stolarce okiennej i układzie pomieszczeń.W sumie cały środek na parterze mam całkowicie inaczej niz w orginale (czyli projekt typowy indywidualny he he ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangoo 05.05.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 hello, mozesz zdradzic czego dotyczyly przerobki ? tez mam w planie kilka ... Moje zmiany dotyczyły: odbicie lustrzane, powiększyłem okna do wymiaru (120x150) oraz nad garażem 130x130, zlikwidowałem balkon, zmieniłem wejscie do piwnicy aby było mozliwe i z domu i z garażu, zamiast pokoju na parterze zrobiłem pełnowymiarową łazienkę a tam gdzie było w planie WC zrobiłem szafę wnękową, doporojektowałem dodatkową wentylację, zmniejszyłem róznicę poziomów między poddaszem a pokojem nad garażem do trzech stopni, zrezygnowałem z łuków (poza jednym nad wykuszem), zmieniłem delikatnie kształt tarasu i schodów wejściowych, podniosłem sciankę kolankową (po wykończeniu mam około 1 metr i jest rewelacyjnie), doprojektowałem ogrzewanie kominkowe. w sumie to chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uszaty1973 08.05.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Już się "wykańczam" z GLX16. Podstawowym wg mnie błędem były zbyt strome schody. Cała reszta ok. W stosunku do innych projektów jakie oglądałem to kieszenią inwestora za bardzo się nie przejmują zwłaszcza jeżeli chodzi o dach i okna. Z jednego komina i przy szczelnych oknach nie mogłem liczyć na sprawną wentylację więc zainstalowałem rekuperator (dodatkowe koszty). Generalnie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicio 09.05.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam, Czy ktos może wybudował dom wg projektu GL 281 o nazwie SZLACHCIC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala1 09.05.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 a oto nastepny!! GL 153 z małymi zmianami tzn. pomniejszony garaż,powiększony wykusz (czyli jadalnia) ,lukarny zamiast okien połaciowych.Pięknie to wygląda i jest bardzo funkcjonalne!Jedyną chyba wadą są schody, ale je też przerobiłem i zamiast zabiegowych są z dwoma podestami.Cieszą mnie zwalniajace samochody...może to ktoś z forumowiczów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekzuch 10.05.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 moglibysmy prosic o zdjecia GL 153? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Varius 10.05.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 My będziemy budować GL 79A. Może jest na forum ktoś kto buduje lub budował krokusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinpszczyna 10.05.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Ja też buduję według projektu ze Studia Atrium, a dokładnie domek GL159 WACHLARZ. http://www.studio-atrium.com.pl/projekt-domu-GL-159,177,61,parter.htmlPraktycznie ten domek zauważyliśmy w pierwszym obejrzanym katalogu i od razu nam się spodobał. Potem jeszcze przejrzelismy tony innych katalogów z innych biur ale żaden projekt nam się już tak nie podobał. Z projektu usunęliśmy tylko garaż, lukarny z tyłu domu zastąpilismy oknami dachowymi oraz zlikwidowaliśmy mały wykusz.Jeżeli chodzi o zawartość merytoryczną projektu to nie ma żadnych zastrzeżeń. Wszystko się zgadzało i nie było żadnych problemów z "czytaniem rysunków technicznych". Najbardziej dla mnie przydatne były wszystkie zestawienia dot. zbrojenia, więźby, powierzchni ścian, podłóg itd. PS. Jeżeli ktos buduje według tego projektu proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 13.05.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Tu parę zdjęć GL124 z budowy: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=52432&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13023209 22.06.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Zachęcam do zapoznania się z najnowszą ofertą projektową Studia Atrium.Projekty od GL366 do GL393 to najnowsza oferta.Oto link do nowości:http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=l&cid=61&of=360&so=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13023209 22.09.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Zapraszam:http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=l&d=0&cid=61&so=1&ord=1&d=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 05.10.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Ja też buduje z Atrium, GL124A. Projekt ok. jedyny błąd to wiąźba-nie pasowały wymiary w stosunku do zestawienia materiałów. Częściowo już mieszkamy- ale wykańczać będziemy się jeszcze wzajemnie przez wiele lat. . Zmieniliśmy troszkę ale zgode mieliśmy od projektantów już w momencie zakupu projektu. Ogólnie jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZofiaD 06.10.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 GLX31. Wywalilimy tylko przypory, bo moim zdaniem wyglšdajš pretensjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.10.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 My też na bazie projektu z atrium-Słodka Zosia( niewielkie zmiany jak dostawienie dwustanowiskowego garażu , podniesienie odrobinę ścianki kolankowej , zmiana techniki na ścianę jednowarstwową, zmiana pokrycia dachu na blachodachówkę ). Projekt od razu bardzo nam sie spodobał- prosta klasyka i z głową wykorzystana powierzchnia notabene niezbyt wielka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 09.10.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 A my budujemy GL310 częściowo podpiwniczony. Pan ze Studia Atrium podczas zamawianiasam podsunął mi pomysł na częściowe podpiwniczenie i mieli ten projekt - zero kosztów dodatkowych - cena parterówki podpiwniczonej i niepodpiwniczonej była taka sama!!! Chociaż doszukaliśmy się kilku maleńkich błędów i niektóre sprawy były na wyrost oszacowane to naprawdę nie ma problemu z projektem. A tak wogóle to domy z tej pracowni są naprawdę bardzo bardzo ładne i kształtne. Nasza to parteróweczka - malutka i o zwartej bryle z garażem. Polecamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 09.10.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 My budujemy z projektu GL 189 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 14.10.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Domki są naprawdę bardzo ładne i jak ktoś napisał wcześniej z tradycją.My budujemy maleńki domek GL212 z podpiwniczeniem. Niedaleko jest osiedle domków wg projektów Studia Atrium więc miałam okazję zobaczyć "nasz" domek na żywo. Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 14.10.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Domki są naprawdę bardzo ładne i jak ktoś napisał wcześniej z tradycją.My budujemy maleńki domek GL212 z podpiwniczeniem. Niedaleko jest osiedle domków wg projektów Studia Atrium więc miałam okazję zobaczyć "nasz" domek na żywo. Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aieksandra 16.10.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 My budujemy gl134 "Oleńka"odbicie lustrzane. Zmiany w projekcie: poszerzony garaz o 1m, drugi balkonik a pod nim wykusz w jadalni. Wzrosły koszty ale wyszło bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts