Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 108
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a oto nastepny!! GL 153 z małymi zmianami tzn. pomniejszony garaż,powiększony wykusz (czyli jadalnia) ,lukarny zamiast okien połaciowych.Pięknie to wygląda i jest bardzo funkcjonalne!

Jedyną chyba wadą są schody, ale je też przerobiłem i zamiast zabiegowych są z dwoma podestami.

Cieszą mnie zwalniajace samochody...może to ktoś z forumowiczów...

Zastanawiam się nad 231 (TOSIEK), kolega wybudował i bardzo mi sie podoba. Jednak chcę go trochę zmodywikować, czy macie jakieś doświadczenia w tym obszarze. Chodzi mi o oczywiście modyfikacje dokonane przez studio Atrium, zarówno koszt jak i współpraca w tym zakresie w szczególności na odległość.

Andrzej

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

Witam cieplutko.

Po miesiącach poszukiwań mojego miejsca do zamieszkania chyba w końcu dotarłam do celu. Znalazłam projekt który w 100% mi odpowiada. Szukam osób które wybudowały lub będą budować tak jak ja domek o pięknej nazwie Świt GL63 Studia Atrium. Wszelkie informacje, zdjęcia z budowy mile widziane.

Pozdrawiam

• 5 months później...
  • 6 months później...

Ten FENIKS - to fajny domek.Trochę podobny do Naszego GL-a 150,choć sporo większy.

Projekty z tej pracowni bardzo Nam sie podobają. Napiszcie co zmieniacie w projekcie i czy budujecie jego z piwnicą To bardzo praktyczna rzecz i też chciałbym mieć dom podpiwniczony... choć te koszty niestety nie dla mnie.

Życzę powodzenia na Budowie.

Witaj Pado :D

Fakt że wszystkie domy studia Atrium mają swój klimat i są bardzo do siebie podobne 8)

Katalog Atrium przeleżał u mnie chyba ze dwa lata, nim go w ogóle wzięłam w ręce :-?

Wcześniej trzymałam się projektów Archonu , też mają piękne domy.

Byliśmy z mężem nastawieni na Pistację ale kiedy pojechaliśmy obejrzeć , stwierdziłam ze mi się nie podoba.Plany planami ale w realu dom wygląda inaczej i ciesze sie ze go obejrzałam :roll:

Pistacje kilka osób na Forum buduje ... i to są naprawdę piękne domy ....

I przypadkiem wzięłam sobie ten katalog prawie już zakurzony :lol:

i te domy naprawdę mi się spodobały , a zwłaszcza FENIKS, dom ma to co chcieliśmy wprowadzić do Pistacji , czyli piwnice , schody dwubiegowe , pokoje ma przestronne , a dodatkowo ma ogród zimowy bardzo mi sie to podoba.

Zmian nie będziemy wprowadzać , chciałabym jedynie podnieść ścianę kolankową na poddaszu , i powiększyć troszkę ogród zimowy .

Reszta zostanie taka jaka jest , wydaje mi sie ze dom jest wystarczająco wygodny.

Wasz dom też jest ładny , widziałam że zapisałaś sie na forum atrium :D

Ja też sie zapisałam zostawiłam swoje namiary na Feniksie i Finezji , widzę że Finezja cieszy się większym powodzeniem , a domy są identyczne , różnica jest tylko w garażu i zamiast łazienki jest ubikacja,i wejście do kuchni jest przy ubikacji a nie z

przedsionka :roll: a raczej z wiatrołapu.

Czy ktoś się do Ciebie z tamtego forum odezwał , dziwne to forum takie martwe :-?

żałuje że nikt tutaj nie buduje Feniksa albo finezji :cry: zawsze inaczej jest obejrzeć zdjęcia , lub zobaczyć dom w realu

:roll:

Nasz dom będzie z piwnicami , nie wyobrażam sobie domu bez piwnicy .

Wiem że to są ogromne koszty ,:roll: ale mnie sie marzy mała pralnia w piwnicy z wanną w której będę mogła wykąpać psa po błotnym spacerze , :roll: pralka nie będzie zagracać miejsca w łazience .

A i jakieś pomieszczenie dodatkowe też się przyda choćby zrobić też małą spiżarkę , bo w Feniksie nie ma miejsca na spiżarkę obok kuchni.

Kasiaa29 przesłała mi link do : Marjuchowe dylematy przy budowie Beaty

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=110466

Jest to wersja naszego GL-a 150 Jutrzenka . Bardzo sie cieszę ,że ktoś buduje domek taki jak nasz tylko z garażem.

Czyli jednak ktoś buduje domki z pracowni Studio Atrium . Może będzie nas więcej !! :roll: :oops:

Z tego wynika że niestety tak :( jest nas tylko garstka ,budujących z Atrium.

Nikt się też nie zjawił z forum atrium.... napisałam maile do kilku osób budujących Finezje,

Bo Feniksa, na atrium nie buduje nikt , za to więcej zainteresowanych jest Finezją :evil:

Ale odzew zerowy :evil: wszyscy tam jacyś drętwi są :roll:

• 2 weeks później...