zsylwia 18.02.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Na razie walczymy z papierami potrzebnymi do budowy domu. wybraliśmy jednak dom Finezja. Trochę różni się od Fenixa ale nie za dużo. Jednak już wiemy, że będziemy zmieniać projekt. chcemy zamiast 2 garażu zrobić wiatę i trochę inne wejście. Tymczasowo to tylko nasze przemyślenia, czekamy na WZ. więc przed nami daleka droga, chociaż materiały zaczęliśmy już pomału kupować. Boimy się jakie ceny będą w lecie. Jeśli ktoś miałby zdjęcia wybudowanej finezji lub Fenixa proszę dajcie znać. pozdrawiam sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 18.02.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Zsylwia - życzę powodzenia . U nas papierologia załatwiona , teraz pozostaje budowa. Spore wyzwanie. Ale nie ma co trzeba spełniać marzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 18.02.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 My wlasnie zakupilismy GL 101 ze Studia Atrium Szczerze mowiac narazie jestem zadowolona Przesylka darmowa, projekt nienajdrozszy, projekty w formie ksiazeczek a nie bindowanych kartek Mam nadziej zaczac wiosna Teraz sprawy papierklowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 18.02.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Witajcie, ] Jak fajnie ze jednak ktoś się odezwał Witajcie zsylwia i kasiakp Na naszym forum Finezje wybudował kangoo , wypowiadał się trochę na moim wątku , o Feniksie mam nadzieje że kangoo nas nie zostawi i będzie sie z nami dzielił swoimi doświadczeniami obiecał mi też zdjęcia, na razie czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena1 19.02.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Witam kupiliśmy projekt z e studia Atrium Willa Jawor. Zaczynamy budowę w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 19.02.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Gratuluję zakupu projektu : Willa Jawor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 01.04.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Witam, Dziś zakupiliśmy projekt Gl 430 Feniks już nie mogę się doczekać rozpoczęcia budowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renuszka 02.04.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 My wybudowaliśmy i od roku mieszkamy w GLX-19 studia Atrium. Wiele projektów ogladaliśmy i bryły domów były może piękniejsze. Teraz jednak nie zamieniłabym tego domku na żaden inny,. Przede wszystkim ze względu na funkcjonalność. Nie ma zbednych przestrzeni, jest do " ogarnięcia" czyli mozna go posprzatac bez sztabu ludzi, Ma tylko jeden balkon co ma znaczenie przy wykańczaniu domu poniewaz kazdy balkon czy udziwniona knstrukcja domu to powazne koszty przy wykończeniu. Przy projekcie nie zwraca sie uwagi na okna pod katem ich późniejszego mycia ale paniom polecam uważną analizę pod katem światecznych ( i nie tylko) porzadków. W moim domku jest 17 okien ale da sie je sprawnie wyczyscic ponieważ nie sa ogromne. Podniesliśmy poddasze o jeden pustak dzieki czemu dostęp pod skosy jest bardzo łatwy. Z jednego pokoju zrezygnowaliśmy tzn nie wybudowaliśmy sciany dzieki czemu nmamy otwartą przestrzeń. A....i na etapie fundamentów zaplanowaliśmy odwrócenie schodów. Trzeba wtedy zrobic inaczej fundament pod schody. Pozdrawiam wszystkich miłośników projektów studia Atrium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 02.04.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 My wybudowaliśmy i od roku mieszkamy w GLX-19 studia Atrium. Wiele projektów ogladaliśmy i bryły domów były może piękniejsze. Teraz jednak nie zamieniłabym tego domku na żaden inny,. Przede wszystkim ze względu na funkcjonalność. Nie ma zbednych przestrzeni, jest do " ogarnięcia" czyli mozna go posprzatac bez sztabu ludzi, Ma tylko jeden balkon co ma znaczenie przy wykańczaniu domu poniewaz kazdy balkon czy udziwniona knstrukcja domu to powazne koszty przy wykończeniu. Przy projekcie nie zwraca sie uwagi na okna pod katem ich późniejszego mycia ale paniom polecam uważną analizę pod katem światecznych ( i nie tylko) porzadków. W moim domku jest 17 okien ale da sie je sprawnie wyczyscic ponieważ nie sa ogromne. Podniesliśmy poddasze o jeden pustak dzieki czemu dostęp pod skosy jest bardzo łatwy. Z jednego pokoju zrezygnowaliśmy tzn nie wybudowaliśmy sciany dzieki czemu nmamy otwartą przestrzeń. A....i na etapie fundamentów zaplanowaliśmy odwrócenie schodów. Trzeba wtedy zrobic inaczej fundament pod schody. Pozdrawiam wszystkich miłośników projektów studia Atrium czy GLX 19 to jest MAKS???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 02.04.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Renuszkaopisz zmiane schodow Jak je teraz macieMy budujemy Maxime Bardzo podobny do MaksaZ ktorego pokoju zrezygnowaliscie?Nie brakuje Wam wejscia z garazu do dumu Bo my wlasnie zrezygnowalismy z Maksa na rzecz Maximy dlatego zeby miedc wejscie z garazu do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renuszka 02.04.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Jezeli chodzi o wejście z domu do garazu to sprawa indywidualna. My nie chcieliśmy takiego przejścia ze względu na zapachy garażowe i może tez troszke dlatego że wiele włamań do domów odbywa sie przez garaz. ( ale oczywiście nie musi tak być i alarm załatwi sprawę) W naszym przypadku była to świadoma decyzja. Garaz jest tuż obok więc nie dajmy sie zwariować z tą wygodą Tak jak powiedziałam kazdy ma swoje priorytety i racje. Co do schodów to nie wiem jak jest w Waszym projekcie ale schody ida w ten sposób że zejście jest na ścianę. A...juz widzę Wasz projekt...w Maximie jest inaczej. Tam gdzie masz brodzik i toalete w łazience my mamy przejście do jadalni i kuchni. Co do rezygnacji z pokoju to wchodząc na górę pokój po prawej stronie ( z balkonem) W waszym projekcie na stronie Atrium pok. nr 5. Kasiu zycze udanego budowania i szybkiej przeprowadzki. Domek juest super do mieszkania. Pozdrawiam Renuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renuszka 02.04.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Kasiu....i jeszcze jedna super wazna sprawa. Nie wiem co macie nad garażem ale w Maxie jest zwyczajnie do dachu pusto. W czasie wylewania fundamentu na podłoga poddasza zrobiliśmy normalny wylewany fundament nad garażem i powstał betonowy sufit z opuszczanymi schodkami. W tych domach jest mało pomieszczen gospodarczych a zostaną wam resztki płytek po budowie lub inne rupiecie które trzeba gdzieś schować ( nawet opony) W garazu nie ma tak duzo miejsca wiec ten schowek nad garażem to był genialny pomysł. I nie trzeba sie martwić że jeżeli bedzie coś cieżkiego to strop nie utrzyma. Pozdrawiam Renuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 02.04.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Renuszka my nad garazem robimy pokoj tzn polowa bedzie garderoba a druga polowa bedzie pokojem hobbystycznym powiekszamy garaz wiec pokoj bedzie naprawde spory Mamy sporo zmian w projekcie ale jak wejdziesz w moja galerie to wszystko tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renuszka 02.04.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 A....juz widze Kasiu. Faktycznie sporo pomysłowych zmian Pokój nad garażem na pewno sie przyda. I to jest własnie fajne że właściewie bardzo podobny projekt a całkowicie inny dom po zmianach Serdecznie gratuluje domku i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yolka 12.05.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witamfaktycznie budujących ze Sudiem Atrium jest bardo mało. My już wybudowaliśmy Finezję i od kilku miesiecy mieszkamy. Warunki nie sa jeszcze idealne, ale jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viamedia 13.05.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Mam już projekt (GL 304), w planie kilka zmian. Wybrałem pod wpływem bardzo podobnego "Tośka" również Atrium. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 14.05.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam faktycznie budujących ze Sudiem Atrium jest bardo mało. My już wybudowaliśmy Finezję i od kilku miesiecy mieszkamy. Warunki nie sa jeszcze idealne, ale jest super. Witam jakie zmiany wprowadziliście do waszej Finezji jeśli mogę was prosić o jakieś zdjęcia z wnętrza Interesuje mnie szczególnie kuchnia , wykusz i salon . Będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka Ł. 28.05.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam Wszystkich ! Ja również buduję dom ze studia atrium. Wybraliśmy projekt GL 304. Jutro mi fundamenty leją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 28.05.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 GL304 fajny domek choć większy od naszego GL-a 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka Ł. 29.05.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Jest sporo większy. Sam garaż ma 41 m2, a nad nim jest pokój ponad 23 m2. Fundamenty wylane !!! Wszystko poszło jak z płatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts