Wgregor 12.12.2008 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 pytanie z innej beczki - czy to prawda że wokół anemostatów bardzo się kurzy? Hmmm - osobiście nie posiadam DGP ale sąsiad mój ma i korzysta / kominek Jotul z DGP / , pali często i dogrzewa pół chałupy . Po dwóch latach od uruchomienia DGP odwiedziłem go / to mój nowy sąsiad - znamy się od roku - jak zamieszkałem w moim nowym domu / - nad wszystkimi anemostatami i kratkami nawiewnymi w pokojach szaro/czarne smugi brudu na ścianach / ściany białe lub kremowe / . Jak dla mnie - porażka NIE MONTUJE SIĘ ANEMOSTATOW DO CIEPŁEGO POWIETRZA A DYFUZER! kochani anemostat jest do chłodnego powietrza, by ogrzało sie przy suficie! czyli do wentylacji. Do DGP uzywa sie wyłacznie dyfuzerów by jak najskuteczniej dmuchaly ciepłym w dół. KTO WAM TO ROBIŁ? JAK TAK BEZMYŚLNIE MOŻNA DZIAŁAĆ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.12.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Wgregor - a możesz dać linka do dyfuzera, żeby to wszyscy zobaczyli jak to wygląda i porównali sobie z anemostatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wgregor 12.12.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 To jak anemostat tylko zamiast "talerzyka" rozpraszającego zimne powietrze pod sufitem jest dusza jak w siniku odrzutowym. Ale to chyba każdy kto ma DGP widzi na suficie. Chyba nie ma w Polsce więcej niż ten u Pablitoo. Sam kominka nie mam to się nie zagłębiałem. wrzuciłem w google i znalazłem Dysze nawiewne FLAKT BOVENT typ DDPod koniec strony http://www.klimatyzacja.pl/index.php?akt_cms=1629&cms=87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 12.12.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Trociu tak pewnie byloby najlepiej ale musialabym juz miec teraz wykonany projekt calego DGP.Bardziej chodzilo mi o sytuacje ze postawie domw surowym stanie i wtedy zdecyduje czy bedzie rozprowazdenie powietrza czy nie.Chyba wtedy tez nie ma wiekszego problemu ze zrobieniem przepustow (jak straszy mnie kierownik) tylko trzeba przewiercac stropy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.12.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Trociu tak pewnie byloby najlepiej ale musialabym juz miec teraz wykonany projekt calego DGP.Bardziej chodzilo mi o sytuacje ze postawie domw surowym stanie i wtedy zdecyduje czy bedzie rozprowazdenie powietrza czy nie.Chyba wtedy tez nie ma wiekszego problemu ze zrobieniem przepustow (jak straszy mnie kierownik) tylko trzeba przewiercac stropyJeżeli dla Ciebie przewiercanie kilku otworów w betonowym stropie nie stanowi problemu, to myślę, że jak najbardziej nie powinno być problemu. No chyba że bedzie z jakis prefabrykatów, to trzeba by się zastanowić, czy je będzie można dziurawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotSylwester 09.12.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Trochę mnie zszokowaliście tym przeciekaniem kominów po kilku latach. Mój komin w tym roku obchodził 60 urodziny. Przez 60 lat był ekspolatowany w każdym sezonie. 53lata dwoma piecami kaflowymi (dwie kondygnacje) a od 7 lat kominkiem... iii tylko górę robiliśmy 10lat temu... z powodów estetycznych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts