Trociu 08.10.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 sufit w łazience to tylko 6m2 a jak znudzi mi się płyta to po domontażu wystarczy umalować i będzie okNo tak - jak taka mała łazienka, to można to pociągnąć. Ale i tak po demontażu sufitu będziesz musiał pogipsować otwory w suficie i dopiero pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brqsl 08.10.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 ja miałem ekipę zza wschodniej granicy. 10zł/m^2 za robotę. W sumie wyszło ok 14zł/m^2. Jak na okolice Krakowa, to chyba OK. Kładli dwie warstwy. Druga to szlichta z drobniutkiego płukanego piasku, super wyszło. Teraz muszę to delikatnie zatrzeć i malowanie Jak dla mnie ściana musi mieć swoją fakturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 09.10.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 płacę 14 + 2 zł ekstra za filcowanie, wszystkie oferty podane wyżej 12-14 nie obejmowały filcowania czytaj uważniej bo znowu ktoś cię wyleszczy na cemencie albo na otworach wewnętrznych ja tam miałem filcowanie w cenie więc nie wiem ile to kosztuje - widzę że uczepiłeś się tego cementu jak rzep... jak się chce mieć dobrze tynki zrobione to trochę cementu musi pójść - nie ma bata, sam kupowałem cement i na bieżąco widziałem jak schodzi więc mam go na pewno w tynkach. Już na sam szpryc cementowy dość dużo idzie. Ale są tynki mocniejsze i słabsze - ja widocznie mam te mocniejsze. a co do ich "prostośći" ja na łacie 2,5m nie widzę żadnych odchyłek - płytkarz powiedział, że dawno nie widział tak prostych ścian. tak że generalnie pomimo "wyleszczenia" mnie na cenie, cemencie, jakości i normalnych pomiarach jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 09.10.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 tak że generalnie pomimo "wyleszczenia" mnie na cenie, cemencie, jakości i normalnych pomiarach jestem zadowolony I tak zostań do końca budowy albo jeszcze dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 09.10.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 czytaj uważniej bo znowu ktoś cię wyleszczy na cemencie albo na otworach wewnętrznych Kurcze, wyleszczenie na otworach wewnętrznych przez tynakrza może byc straszne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 09.10.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 i jeśli wyleszczenie nastapi znienacka to możesz wyglądać tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 10.10.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Tynkarze oprócz „wyleszczenia” mogą jeszcze „filcować” Różnica polega na tym, że: 1) „wyleszczenie” - jest gratis ale jeżeli zostanie zrobione dobrze to potrafi potem mocno boleć. Boli w zależności od tego kto kogo wpleszczy, 2) „filcowanie” – za to się niestety dopłaca, ale jeżeli zostanie dobrze zrobione to Inwestor „generalnie jest zadowolony”, Ile to człowiek ciekawych rzeczy się dowie przy okazji budowy domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 10.10.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Przy wyliczaniu finalnej ceny tynków c-w należy pamiętać, że można mieć robiony z gotowej mieszkanki (droższa wersja) lub mieszany na miejscu z cementu, piachu i wapna (tańsza wersja ale przy słabszej ekipie mogą być problemy z zachowaniem ciągłości proporcji składników i dużo zależy od zakupionego piachu) A jakie są opinie o tych tynkach z gotowych mieszanek (c-w)? Czy są tam jakieś np. nieciekawe domieszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 16.11.2008 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Właśnie u mnie kończą tynkować. Zdecydowałam się na tynki cementowo-wapienne. Robi mi je sąsiad z ekipą po 18/m2 bez materiału. Wyszło mnie to ok. 7500zł z materiałem. Dziękuję wszystkim za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 13.04.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 W moim budynku tynki z gotowej mieszanki nakładane maszynowo 23,5 pln/m2.Muszę przyznać że jak na razie podobają mi się bardzo i nie żałuję. Ściany są proste można zaryzykować stwierdzenie nawet że powierzchnia gładka jak płyta k-g. Teraz tylko dobrze zagruntować i można malować.W piwnicy mam tynki cementowo - wapienne niby proste ale jak dla mnie trzeba będzie je 2 x zagipsować aby osiągnąć gładką ścianę i cenowo wyjdzie drożej.Jeśli macie ekipę za rozsądną stawkę z polecenia i widzieliście wcześniej ich dzieła szczerze polecam maszynowe z gotowej zaprawy. Dokładniejsze fotki niebawem wrzucę na mój dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.04.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Przy wyliczaniu finalnej ceny tynków c-w należy pamiętać, że można mieć robiony z gotowej mieszkanki (droższa wersja) lub mieszany na miejscu z cementu, piachu i wapna (tańsza wersja ale przy słabszej ekipie mogą być problemy z zachowaniem ciągłości proporcji składników i dużo zależy od zakupionego piachu) A jakie są opinie o tych tynkach z gotowych mieszanek (c-w)? Czy są tam jakieś np. nieciekawe domieszki?O żadnych nieciekawych domieszkach nic nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts