ALFBRAVO 10.10.2003 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Proszę o opinię na temat możliwości postawienia ścian zewnętrznych z porotermu 38 cm. Czy ktoś przezimował w tej grubości murów bez docieplenia. Proszę o opinie.Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Z tego co wiem, to z takiego materiału buduje np. Grzegorz63, zapytaj go na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 10.10.2003 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 (według producenta) spełnia wymagania dotyczące współczynnika przenikania dla ścian jednowarstwowych. zimować i mieszkać się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 10.10.2003 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Ale czy warto, to już inna kwestia. Lepiej wziąć MAX-a (22 cm), dołożyć ocieplenie (16 cm), i przy takiej samej grubości ścian, przy podobnych kosztach ściana będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2003 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Ja teraz wynajmuję taki świeżo postawiony domek. I ściany są chłodne pomimo, iż nie żałuję węgla a piec należy do nowoczesnych. Budynek nie ma ocieplenia i trochę z niepokojem patrzę na zimę. Mam nadzieję iż zima będzie dla mnie łaskawa a w przyszłym roku zamieszkam w swoim trójwartwowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 10.10.2003 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Z tego co wiem, to z takiego materiału buduje np. Grzegorz63, zapytaj go na priva. Gdzie to wyczytałeś gościu ? Ja buduję z PTH 30 cm, a jako ocieplenie przykleję wełnę lamelkową 12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts