Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skuteczny patent na PORZĄDEK w mieszkaniu

Kasiulka999

Recommended Posts

właśnie sie zastanawiam /po kolejnym dniu latania ze szmatą/

czy coś ma jakieś swoje patenty na utrzymanie porządku w domu

bo ja czasami dostaje kota jak trace tyle czasu na sprzątanie,a prawie nic nie widać że coś konkretnego zrobiłam :evil:

jestem jeszcze dość młoda i moze doświadczenie przyjdzie z czasem? :-?

mi sie wydaje że mój problem polega na tym że chodze z pokoju do pokoju i chowam porozrzucane rzeczy na swoje miejsca :evil: ,ale nawet po uplywie kilku godzin ani jeden z pokojów nie jest wysprzątany :oops: /a ja już jestem zupełnie bez sił/

jak Wy to robicie?

jak tylko przychodze z pracy to mam w kółko:pranie-prasowanie-gotowanie -zmywanie-ogarnianie i tak dalej....... :cry:

nie mam czasu na ŻYCIE :cry:

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Np. polozenie gazet na szafkach w kuchni. Potem tylko wywalasz gazety razem z kurzem :) Ale ja stosowalam ocet na kamien przy bateriach i sode na plesn na fugach i kicha. Nieskuteczne kompletnie :x Z octu tylko sie smrod robil.Ona lubi tez robic takie rozne swoje mikstury typu plyn do zmywania a dla mnie to bez sensu, wybor jest ogormny

A no i dla mnie hitem jest skladanie przescieradla z gumka w kostke :p

może miała jakiś specjalny "hamerykański"ocet?? :lol:

a dla mnie hitem jest mleczko bakteriobójcze do toalet Kret-taka czerwona butelka

jest tańczy od Domestosów,działa prawie blyskawicznie-byłam w pozytywnym szoku :o

bo od Domestosu tylko smród chloru=>wietrzenia na kilka godzin jak sie ma dzieciaka w domu,a toalete trzeba szorować prawie codziennie :x

Kasiulka może spróbujesz skorzystać z kosza lub pudła - bierzesz go do pokoju i wszystkie rzeczy, które do tego pokoju "nie pasują" wrzucasz do rzeczonego kosza. Sprzątasz pokój i przenosisz się do drugiego (zabierasz ze sobą kosz oczywiście). W pokoju 2 wyciągasz z kosza to co należy do tego pokoju a wrzucasz "bałagan", sprzątasz i przenosisz się dalej .... Na samym końcu zostają ci w koszu rzeczy z pokoju 1. Zanosisz je tam i już.

Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi?

Niektore rady Antei Turner sa przesadzone,ale z paru korzystam :) Jej program leci na tvn style

Ale ta pani ma sztab ludzi, ktorzy dbaja o jej ogrod, kuchnie, garderoby, łazienki... On sama co najzwyzej moze zetrzec kurz z szafeczki :) Wiec jak dla mnie p.Turner jest mało wiarygodna

Ja osobiscie na porzadek w domu patentu nie mam, ale staram sie jak moge :D :wink:

Ja przy dwójce dzieci i dużym dziecku-moim mężu wciąż latam

na tzw szmacie... Pomimo to, że siedzę w domu, co calutki dzień

do wieczora i tak mam zapełniony pracą ;)

Nie powiem, mąż mi pomaga jak może, ale późno wraca, to

zostaje mu tylko pomoc w kolacji, zabawa z dziećmi i... tyle...

Taki nasz los Matek Polek :)

Ale fakt, gdyby każdy z domowników odkładał rzeczy na swoje miejsce,

to nie miałabym tyle latania i sprzątania (nie lubię, jak coś leży

na wierzchu...)

Czy każdy mężczyzna po przygotowaniu jedzenia zostawia

taki bałagan??? :) Ale jak tu się na niego złościć, jeśli w ogóle coś gotuje? :)

Ale ja stosowalam ocet na kamien przy bateriach i sode na plesn na fugach i kicha. Nieskuteczne kompletnie :x Z octu tylko sie smrod robil.

U mnie jest strasznie twarda woda i zbankrutowałabym używając ciągle produktów typu "Bang". Z powodzeniem zamiast wyżej wymienionego czy też octu stosuję kwasek cytrynowy. Zwilżoną powierzchnię posypuję kwaskiem i po kłopocie. W takich miejscach jak baterie łazienkowe czy kuchenne robię okłady z płatków kosmetycznych nasączonych roztworem kwasku. Umyte naczynia płuczę w wodzie z kwaskiem- pięknie błyszczą :D

Taki nasz los Matek Polek :)

I tu się nie mogę zgodzić. TO znaczy ja się nie godzę na rolę Matki Polki, która ma psi obowiązek sprzątać po wszystkich. Wiadomo z małymi dziećmi do pewnego momentu to nie przeskoczysz, ale bez przesady. Czyli trzeba sobie rodzine przygotować. Od początku.

Czy każdy mężczyzna po przygotowaniu jedzenia zostawia

taki bałagan??? :) Ale jak tu się na niego złościć, jeśli w ogóle coś gotuje? :)

Ale po co się złościć. Wystarczy powiedzieć: "Kochanie a teraz skończ co zacząłeś i wrzuć rzeczy do zmywarki/pozmywaj*"

* niepotrzebne skreśłić.

właśnie sie zastanawiam /po kolejnym dniu latania ze szmatą/

czy coś ma jakieś swoje patenty na utrzymanie porządku w domu

bo ja czasami dostaje kota jak trace tyle czasu na sprzątanie,a prawie nic nie widać że coś konkretnego zrobiłam :evil:

jestem jeszcze dość młoda i moze doświadczenie przyjdzie z czasem? :-?

mi sie wydaje że mój problem polega na tym że chodze z pokoju do pokoju i chowam porozrzucane rzeczy na swoje miejsca :evil: ,ale nawet po uplywie kilku godzin ani jeden z pokojów nie jest wysprzątany :oops: /a ja już jestem zupełnie bez sił/

jak Wy to robicie?

jak tylko przychodze z pracy to mam w kółko:pranie-prasowanie-gotowanie -zmywanie-ogarnianie i tak dalej....... :cry:

nie mam czasu na ŻYCIE :cry:

Poczytaj sobie ten watek, przekonasz sie, ze nie jestes sama :p

http://forum.muratordom.pl/zla-organizacja-pracy-w-domu,t135363.htm

jak wracam po "jasności" to się nawet zabieram za ogarnięcie domu; jak już jest ciemno to mi się nie chce.

Swoją drogą, chłop to jednak dziwny człowiek :roll: Do niedawna nie mieliśmy zmywarki, jemu jakoś do zmywania się nie spieszyło - naczynia rosły w zlewie. teraz jest zmywarka, ale naczynia dalej rosną w zlewie :roll: Tak to trudno wkładać do zmywarki ? :roll: