deko 05.10.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Mój sąsiad hoduje gołębie ok. 6m od mojego domu. Nie mam nic przeciwko, lubię ptaki ale poradzcie co zrobić mam wciąż zanieczyszczony balkon, taras a nawet piasek w piaskownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.10.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Było, poszukaj.. A że zapytam, co pierwej było, Twój dom czy gołębnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deko 06.10.2008 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Gołębnik jest tu od dawna, ja od roku. Kupując działkę wogóle nie widziałam w tym problemu. Zostały posadzone rośliny, wbudowana wysoka pergola z pnączem aby zakryć domek gołebi i już. Ten Pan chyba znacznie zwiększył hodowlę i w tej chwili jest ich pełno, trafił się nawet jeden, który padł i leży zdechły na działce obok (jeszcze nie zabudowanej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.10.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Ano tak myślałem.Wnioski sobie sam wyciągnij.Padlinę najlepiej zakopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deko 06.10.2008 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Wnioski wyciągnęłam już dawno teraz sprzatam po gołębiach i się wkurzam, oczekuję jakiegoś inteligentnego sposobu na sąsiada, do sądu raczej się nie wybieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.10.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Możesz kupić pół basa i iść pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deko 07.10.2008 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Może jest coś, co odstrasza gołębie wiem, że montują jakieś kolce muszę rozpytać ludzi. Narazie systematycznie zganiam je z części dachu nad balkonem, początkowo były bardzo zdziwione, że to robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.10.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Może jest coś, co odstrasza gołębie wiem, że montują jakieś kolce muszę rozpytać ludzi. Narazie systematycznie zganiam je z części dachu nad balkonem, początkowo były bardzo zdziwione, że to robię.Zgadza się - są takie kolce co się montuje tam, gdzie nie chcesz, aby gołębie siadały. Jednak to rozwiązanie nie jest ładne i z drugiej strony trzeba je dać wszędzie tam, gdzie te gołębie siadają, a w przypadku domku, to chyba większość jego powierzchni trzeba by tym obłożyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts