Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Siatka czy włókno

Jerry304

Recommended Posts

siatka pod którą nie będzie betonu to tak jakby jej nie było - u mnie za zbrojenie PP płaciłem dodatkowo 1zł od metra - siatka jest bardzo tania ale trzeba doliczyć dystanse na których będzie leżeć żeby była zatopiona w betonie - te dystanse dość drogie są - ja kupowałem kilkadziesiąt po 35gr/szt

siatka pod którą nie będzie betonu to tak jakby jej nie było - u mnie za zbrojenie PP płaciłem dodatkowo 1zł od metra - siatka jest bardzo tania ale trzeba doliczyć dystanse na których będzie leżeć żeby była zatopiona w betonie - te dystanse dość drogie są - ja kupowałem kilkadziesiąt po 35gr/szt

Nie no kilka zł za 100 szt w Castoramie, takie fajne gwiazdki plastikowe. A tak na marginesie przy podłogówce to siatka na rurki i jest 2 cm osłony :D

Czeka mnie wylanie posadzki na ogrzewaniu podłogowym.Planowałem wzmocnienie wylewki siatką metalową ale wykonawca zaproponował jakieś włókna dodane do betonu (zamiast siatki) - co lepsze? :o

Pozdr

Wysłany: Nie, 29 Czerwiec 2008 13:30 Temat postu: włókno polipropylenowe

rafallogi napisał:

Polecam Janzara- dobra cena - szybka realizacja. Nie zapomnij o kupnie plastyfikatora betonu jeśli masz podłogówkę.

jw w ciagłej sprzedaży

pozdrawiam janzar

POSADZKA JASTRYCH ESTRICH

• 1 year później...
Nie no kilka zł za 100 szt w Castoramie, takie fajne gwiazdki plastikowe. A tak na marginesie przy podłogówce to siatka na rurki i jest 2 cm osłony :D

No właśnie też chciałem dać siatkę na rurki tylko wykonawca twierdzi, że on by nie dawał siatki bo z czasem może ona uszkoszić, przetrzeć rurki od podłogówki, że lepiej zastosować włókna. Twierdzi oczywiście że jak chce to dla niego nie ma przeszkód. Ja natomiast koniecznie chcę dać siatkę. Co Wy na to? Czy faktycznie z tymi rurkami coś się może stać?

Stać to się nic nie stanie

Jak Cię jeszcze stać to daj

Dla mnie bez sensu

Podłogówkę mam od jakiś 15 lat bez włókien i drutu a cholera się trzyma

Biorąc dzisiejsze realia DZIWNE i Niemożliwe

Tylko piach (wiślak) cement 1 i jakiś "zdobyczny" plastyfikator

Ale zawsze można zrobić inaczej