Jerry304 05.10.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Czeka mnie wylanie posadzki na ogrzewaniu podłogowym.Planowałem wzmocnienie wylewki siatką metalową ale wykonawca zaproponował jakieś włókna dodane do betonu (zamiast siatki) - co lepsze? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 05.10.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Włókna polipropylenowe ... - ja zastosowałem wszędzie siatkę stalową .Kwestia wyboru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 05.10.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 a ja dałem to i to.Nie jest to wielki dodatkowy koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 05.10.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Jako zbrojenie przeciwskurczowe - lepiej włókna polipropylenowe. Jako zbrojenie wytrzymałościowe na przykład w garażu - siatka i to z drutu minimum 6 mm, lub włókna stalowe w ilości dobranej do obciążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 05.10.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Czeka mnie wylanie posadzki na ogrzewaniu podłogowym.Planowałem wzmocnienie wylewki siatką metalową ale wykonawca zaproponował jakieś włókna dodane do betonu (zamiast siatki) - co lepsze? Pozdr Też planuję i siatkę i włókna, przecież koszt znikomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.10.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Jako zbrojenie przeciwskurczowe - lepiej włókna polipropylenowe. Jako zbrojenie wytrzymałościowe na przykład w garażu - siatka i to z drutu minimum 6 mm, lub włókna stalowe w ilości dobranej do obciążenia. to pod dwa hummery zdaje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry304 06.10.2008 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Też planuję i siatkę i włókna, przecież koszt znikomy. Za dodanie włókien wykonawca dolicza 2zł/m2 a siatka to ok.5zł/m2 , przy 300m2 trochę wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.10.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 U nas siatka na folię, a pod rurki i dodatkowo plastyfikator w płynie do jastrychu. Włókna poszły do zaprawy, która jest na rurkach ogrzewania ściennego. Potem już się tego nie da dołożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 06.10.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 siatka pod którą nie będzie betonu to tak jakby jej nie było - u mnie za zbrojenie PP płaciłem dodatkowo 1zł od metra - siatka jest bardzo tania ale trzeba doliczyć dystanse na których będzie leżeć żeby była zatopiona w betonie - te dystanse dość drogie są - ja kupowałem kilkadziesiąt po 35gr/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 06.10.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Jako zbrojenie przeciwskurczowe - lepiej włókna polipropylenowe. Jako zbrojenie wytrzymałościowe na przykład w garażu - siatka i to z drutu minimum 6 mm, lub włókna stalowe w ilości dobranej do obciążenia. to pod dwa hummery zdaje sie Pod jednego MGF-a, liczone przez konstruktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 08.10.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Za dodanie włókien wykonawca dolicza 2zł/m2 a siatka to ok.5zł/m2 , przy 300m2 trochę wychodzi. Sorki ja przez pryzmat własny, bo sam wszystko robię więc nie liczę robocizny. Jak tak sobie liczą to trochę wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 08.10.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 siatka pod którą nie będzie betonu to tak jakby jej nie było - u mnie za zbrojenie PP płaciłem dodatkowo 1zł od metra - siatka jest bardzo tania ale trzeba doliczyć dystanse na których będzie leżeć żeby była zatopiona w betonie - te dystanse dość drogie są - ja kupowałem kilkadziesiąt po 35gr/szt Nie no kilka zł za 100 szt w Castoramie, takie fajne gwiazdki plastikowe. A tak na marginesie przy podłogówce to siatka na rurki i jest 2 cm osłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 09.10.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 komentowałem to: U nas siatka na folię, a pod rurki i dodatkowo plastyfikator pisząc, że to bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 11.10.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Czeka mnie wylanie posadzki na ogrzewaniu podłogowym.Planowałem wzmocnienie wylewki siatką metalową ale wykonawca zaproponował jakieś włókna dodane do betonu (zamiast siatki) - co lepsze? Pozdr Wysłany: Nie, 29 Czerwiec 2008 13:30 Temat postu: włókno polipropylenowe rafallogi napisał: Polecam Janzara- dobra cena - szybka realizacja. Nie zapomnij o kupnie plastyfikatora betonu jeśli masz podłogówkę. jw w ciagłej sprzedaży pozdrawiam janzar _________________ POSADZKA JASTRYCH ESTRICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 16.05.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Nie no kilka zł za 100 szt w Castoramie, takie fajne gwiazdki plastikowe. A tak na marginesie przy podłogówce to siatka na rurki i jest 2 cm osłony No właśnie też chciałem dać siatkę na rurki tylko wykonawca twierdzi, że on by nie dawał siatki bo z czasem może ona uszkoszić, przetrzeć rurki od podłogówki, że lepiej zastosować włókna. Twierdzi oczywiście że jak chce to dla niego nie ma przeszkód. Ja natomiast koniecznie chcę dać siatkę. Co Wy na to? Czy faktycznie z tymi rurkami coś się może stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 16.05.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Stać to się nic nie stanieJak Cię jeszcze stać to dajDla mnie bez sensu Podłogówkę mam od jakiś 15 lat bez włókien i drutu a cholera się trzyma Biorąc dzisiejsze realia DZIWNE i Niemożliwe Tylko piach (wiślak) cement 1 i jakiś "zdobyczny" plastyfikatorAle zawsze można zrobić inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts