eilian 06.10.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Musimy wybrać cegłę klinkierową na komin, ale nie potrafię sobie wyobrazić czy to będzie pasować, np, taka zwykła czerwona do dachu w kolorze ciemny brąz (taki bardziej czekoladowy)? Jak myślicie? Może ktoś tak ma? A może lepsze byłoby inne połączenie kolorystyczne? Bo jeśli chodzi o materiał, to raczej na komin zostaje tylko cegła klinkierowa, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.10.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 My zrobiliśmy komin w tym samym kolorze co dach, żeby nie wprowadzać zamieszania w barwach. Nie zawsze kontrastowy komin dobrze wygląda. Wszystko musi pasować do elewacji Też obłozyliśmy klinkierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 06.10.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 W naszym przypadku to byl klinker Wienerberger ,cosmo.Bede pozdniej robil plot z tego samego materialu o tej samej nazwie,stad taka decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 03.11.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 No właśnie a czy do brązowej dachówki będą pasowały grafitowe kominy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 04.11.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 A po co kombinować z grafitowymi lub czerwonymi kominami do brązowego dachu i zastanawiać się czy będą pasować? Napewno nie będą pasować... Brązowy klinkier jest ogólnie dostępny. Można też obłożyć komin brązowym łupkiem też nieźle wygląda i dużo taniej wychodzi. Choć moim skromnym zdaniem kominy klinkierowe są ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 04.11.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 A po co kombinować z grafitowymi lub czerwonymi kominami do brązowego dachu i zastanawiać się czy będą pasować? Napewno nie będą pasować... Właśnie murują mi komin klinkierowy grafitowy Tytan (ma lekki odcień brązu) i super pasuje do ciemnobrązowego dachu. Wczoraj miałem wątpliwość czy nie zamienić na Morena Melanż (grafitowo-brązowy), ale uznałem, że więcej grafitu dobrze się będzie komponować z celtycką dachówką BRAASA. Dlatego zapytałem na forum, bo może ktoś też miał(ma) taki dylemat. A Twój komentarz skomentuję stwierdzeniem, że "na pewno" to mi nie doradziłaś ..dużo taniej wychodzi.. Taniego mięsa to mój pies nie je. Kominy robi się na lata i nie ma co brać najtańszych materiałów. Solidny klinkier na komin to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 04.11.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 eldorado - dla mnie grafit to grafit a brąz to brąz, a o graficie w odcieniu brązu to już wogóle nie słyszałam. No ale, że jesteś facetem, to wszystko jasne...A jeżeli chodzi o fragment mojej wypowiedzi o łupku jako okładzinie komina, to była ona skierowana do autorki wątku, a nie do ciebie, więc nie potrzebnie epatujesz swoim stanem majątkowym. A tak na marginesie moje kominy są zrobione z baaaardzo drogiego klinkieruWyluzuj chłopie na przyszłość i nie napinaj się bez potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 04.11.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 My do brązowej dachówki mamy http://www.crh-klinkier.pl/cegly_jesien_wega.php wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 04.11.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 - dla mnie grafit to grafit a brąz to brąz, a o graficie w odcieniu brązu to już wogóle nie słyszałam. No ale, że jesteś facetem, to wszystko jasne... A jeżeli chodzi o fragment mojej wypowiedzi o łupku jako okładzinie komina, to była ona skierowana do autorki wątku, a nie do ciebie, więc nie potrzebnie epatujesz swoim stanem majątkowym. A tak na marginesie moje kominy są zrobione z baaaardzo drogiego klinkieru Wyluzuj chłopie na przyszłość i nie napinaj się bez potrzeby Szanowna koleżanko, wpisz sobie w wyszukiwarkę klinkier i np. Morena Melanż i zobacz, że są klinkiery o kolorach mieszanych. Widocznie mało się interesowałaś klinkierem. Poczytaj i dopiero się wypowiadaj. Poza tym kolor klinkieru wybierała żona, tak więc riposta nie trafiona. Aha, a tak z ciekawości zapytam, co to za drogi klinkier masz na kominach ? A taka prośba, że po to jest forum, żeby wymieniać poglądy, pytać, radzić się, a nie odpowiadać w stylu: "na pewno nie", nie mając większego pojęcia o temacie, droga Annju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 05.11.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Szanowny kolego, pragnę zwrócić uwagę, że na tym forum jestem obecna nieco dłużej niż ty i napisałam trochę więcej niż 50 postów, więc wiem doskonale na czym polegają obowiązujące tu zasady. Jeszcze raz podkreślam, że mój post był skierowany do autorki wątku, nie do ciebie i to jej właśnie próbowałam doradzić nie tobie. Tak więc w imieniu autorki wątku prosżę żebyś przestał zaśmiecać jej wątek swoimi wypowiedziami nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.11.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Ja będę miał dachówkę Robena czarno-brązową i do tego kominy z klinkieru też ciemnego matrix lub dresden. Też rozważaliśmy opcje klinkieru innego koloru niż dachówka, ale zobaczyłem ze dwa takie dachy i nie podobały mi się. Chyba lepiej nie kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 05.11.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Jestem zdania, że kolor kominów powinien byc jak najbardziej zblizony do dachu. No chyba, że komin wykańcza się np. kamieniem naturalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 05.11.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 A po co kombinować z grafitowymi lub czerwonymi kominami do brązowego dachu i zastanawiać się czy będą pasować? Napewno nie będą pasować... Brązowy klinkier jest ogólnie dostępny. Można też obłożyć komin brązowym łupkiem też nieźle wygląda i dużo taniej wychodzi. Choć moim skromnym zdaniem kominy klinkierowe są ładniejsze Sasiad obłozył łupkiem wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 05.11.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 A ja kiedyś zajeżdżam do hurtowni klinkierów wszelakich, własnym wzrokiem wybrać klinkierek do brązowego dachu właśnie. Założenie jest takie. Ma być identyczny lub bardzo zbliżony kolorem do dachówki. Biorę dachówkę pod pachę, a jak, i maszeruję przez plac, bo światło naturalne, to nie sztuczne i na zewnątrz lepiej porównać. I tak sobie maszerując widzę paletę klinkieru cudo. Każda cegiełka w innym kolorze i odcieniu. Od czerwonej żarówy do ciemnego brązu. Leżą sobie poukładane na tej palecie tak, jakby ktoś resztki gdzieś pozbierał i poukładał. Jak się trafiło tak poukładał. Mówię do żony. Bierzemy te i żadne inne. I żadne ale. Murarz patrzy, wzrok przeciera i nie wierzy. Jak ja mam to murować? - pyta. Bierz po kolei jak leci- mówię. I brał po kolei. I jak dzisiaj ludzie pytają z jakiej cegły ten komin, to ja zgodnie z prawdą historyczną, że pozbierałem resztki i wymurowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.11.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 ..... I jak dzisiaj ludzie pytają z jakiej cegły ten komin, to ja zgodnie z prawdą historyczną, że pozbierałem resztki i wymurowałem. a możesz wrzucić fotkę tego komina?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.11.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 na dachy ceramika brazowa jakas L15 a kominy z zoto-piaskowego klinkieru crh gozdnica sahara - wyglada ladnie. elewacja bedzie tez zoltawo-piaskowa. stolarka zloty dab, parapety rynny blacha braz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugazi1719502289 05.11.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 My do brązowej dachówki mamy http://www.crh-klinkier.pl/cegly_jesien_wega.php wygląda super. a jaką dokładnie dachówkę ma kolega?? ja na razie mam wymurowane kominy cegłą (Wega) i szukam inspiracji do wyboru koloru dachówki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 05.11.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 My do brązowej dachówki mamy http://www.crh-klinkier.pl/cegly_jesien_wega.php wygląda super. a jaką dokładnie dachówkę ma kolega?? ja na razie mam wymurowane kominy cegłą (Wega) i szukam inspiracji do wyboru koloru dachówki pozdrawiam U nas kominy z WEGI , a dachówka to brązowy ROBEN . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 05.11.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 My do brązowej dachówki mamy http://www.crh-klinkier.pl/cegly_jesien_wega.php wygląda super. a jaką dokładnie dachówkę ma kolega?? ja na razie mam wymurowane kominy cegłą (Wega) i szukam inspiracji do wyboru koloru dachówki pozdrawiam Roben – FLEMING średzka falista – brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts