ciku 23.10.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Ot właśnie polska mentalność.... Po ośmiu latach na obczyźnie i braku kontaktu z Polakami bardzo uderza mnie to, że tak wielką wage przykładacie do tego, co kto sobie pomyśli i jak Was oceni. Hm. To z tego wątku zrobiłeś to uogólnienie?... (a przy okazji - ten link w stopce nie działa) Nie mam w zwyczaju wyciągać tego typu wniosków na podstawie jednorazowych spostrzeżeń. To niestety z dystansu widać. To jest chyba błąd logiczny, polegający na nadmiernym uogólnieniu. Może po prostu wybierz sobie innych rodaków do kontaktu, zapewne i przekonanie na temat nacji się zmieni... Ze względu na szacunek dla autora wątku kończe tą bezcelową dyskusję. Jeśli zaś chodzi o calvados, to mam do niego stosunek obojętny. Kolor jak kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patusia 25.10.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Ja planuję do kuchni meble w kolorze calvados lub śliwa. Nie przyszło mi do głowy by zastanawiać się nad tym czy są to "modne" kolory. Podoba mi się wenge (niby teraz modny) ale mam małą kuchnię i uważam że będzie za ciemno. Powtórzę to co powiedziało już wiele osób: ważne to co tobie się podoba a nie to co jest modne. Zanim kiedyś będziesz wymieniać meble, moda zmieni się pięć razy, musiałabyś mieć bardzo dużo kasy żeby za każdym razem wymieniać meble. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 25.10.2008 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 wiem, że nie należy patrzeć na mode, bo moda przemija a meble zostają. Tylko nie ufam zbytnio mojemu gustowi i zdaje sobie sprawe że czasem trudno mi odróżnić rzeczy kiczowate od ładnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 31.10.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 ponieważ wszędzie, gdzie bym nie była, w nowych domach lub mieszkaniach po remoncie panuje kolor- wenge ja zdecydowałam się na inny, bo po co się powtarzać choć nic nie mam przeciwko temu kolorkowi bo co tu dużo mówić jest ładny jednak chciałam żeby u mnie było inaczej , zaczęło się od pomarańczowo-waniliowej kuchni, ponieważ jest otwarta na salon musiałam do niej dopasować meble w salonie , do salonu- drzwi wewnętrzne calvados .... i nigdy (chociaż mieszkam tylko lub juz 8 m-c) nie żałuje wyboru mało tego, każdy kto mnie odwiedził mój wystrój nie krył zachwytu, i wierz mi usłyszałam od niejednej osoby "no , nareszcie widzę coś innego niż wenge " najważniejsze mieć odwagę zrobić to na co ma się ochotę i być przekonanym o swojej słuszności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts