fąfalska 06.10.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Zapraszam do komenatrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 27.10.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 zapraszam na :http://forum.muratordom.pl/orchidea-2,t54989.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 28.10.2008 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 dzieki za linka, juz sie tam pojawiłam nieco optymizmem powiało, ze mozna jednak taniej orchdee wybudować dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.10.2008 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Nieźle sie zaczyna. Dorzucę tylko, że planuję zamknąć sie kwota 3.000 za metr z wykończeniem (płytki, drewno, kuchnie, iały montaż) bez mebli. 3.200 za gołe ściany to troche dużo :) Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 29.10.2008 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 z piwnica czy bez? a metraż liczysz użytkowy czy kalkulujesz też garaż? masz juz dokladny kosztorys i wychodzi ci te 3 000 pln z metra czy tak założenia sa z grubsza? o kurcze, ale pytań mi wyszło.... he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 30.10.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 3.2 to dużo, fakt Niech spada na bambus, teraz budowanie systemem gospodarczym to nie to co kiedyś - ekipy są porządne, nie piją i nie obijają się zbytnio, bo wiedzą że kolejna praca czeka i przedłużanie tylko ich bije po kieszeni. Oczywiście zdarzają się wyjątki... poczytałaś dzienniki to wiesz... ale jak się zrobi dobry research przed wyborem ekipy to powinno być spoko. A co do Twojego projektu: wydaje się bardzo funkcjonalny tylko jak tak na niego patrzę to myślę sobie że rozważyłabym na Twoim miejscu przesunięcie kominka w salonie trochę "do góry" tak żeby można było zrobić kominek dwustronny (tzw. vis-a-vis) do gabinetu (czy też sypialni, ja tam jestem zwolennikiem sypialni na dole, a na górze niech sobie dzieci grasują i gabinet tez może być na górze, a tak to się z sypialni do kuchni np. latać nie chce...). To może być fajny efekt Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 01.11.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 witam gratuluję kupna działki i podjęcia decyzji o budowie jak będziesz miała trochę czasu, to wklej proszę zdjęcia działeczki a 3200 za gołe ściany, to szok lepiej chyba budować metodą gospodarczą. Tak jak dziewczyny mówią, ekipy teraz wcale nie są takie złe, a jak się ma jeszcze do tego dobrego kier-buda, to wszystko powinno się dobrze ułożyć. A domek wybraliście przepiękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejkas 01.11.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Witam serdecznie! Cena którą podajecie jest rzeczywiście bardzo wysoka, natomiast my po wcześniejszych kalkulacjach zakładamy, że powinniśmy się zamknąć w 450-500 tyś wraz z ogrodem i ogrodzeniem (ale bez mebli). Przy zastosowaniu dachówki cementowej, oknach pcv, podłogach z desek, kominka z płaszczem ale bez zastosowania najnowszych acz bardzo drogich systemów typu pomp ciepła, solarów, rekuperatorów itp. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejkas 01.11.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Acha jeśli można to podpowiem, żeby zacząć budować pierwsze co musicie zrobić to poszukać geodetę, który wam zrobi mapki w skali 1:500(cena ok.350 zł), one będą potrzebne do wszystkich dostawców mediów - żądają jako załącznik do wniosków. Te mapki również - jako załącznik, po zakupie projektu, do złożenia wniosku o pozwolenie na budowę w starostwie. Dobrze jak ich wam zrobi co najmniej z 15 szt. - przyda się. No i bardzo ważne czy tam gdzie leży wasza działka jest - " miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego" - jeżeli jest to b.dobrze, trzeba go wyciągnąć z urzędu gminy lub miasta, a jak niema to trzeba wystąpić do owego urzędu o wydanie tzw. "warunków zabudowy". Taki dokument jest potrzebny do wydania pnb Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 03.11.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Tak jak juz macie napisane geodeta robi mapki, a jeżeli chodzi o poziom wód gruntowych i badanie warstw gruntu... tym zajmuje się geolog. Ale do normalnej budowy te badania nie sa potrzebne, więc lepiej skupcie sie na wnioskach na prąd, wodę , gaz i kanalizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 06.11.2008 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 tylko my chcemy piwnice.... stad pomysl na tego geologa..... ale moze podpytam sie przyszlego sasiada co bedzie budowal garaz podziemny (ma juz pozwolenie na budowe wiec na bank robil badania) niezla jazda z tymi wszystkimi formalnosciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 07.11.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 hej ja też dopiero zaczynam i jestem tak zielona jak ty - obecnie na etapie oczekiwania na mapę od geodetów.......... już 5 tydzień za 800 zł ale pod Warszawą, warunki już przyłączy już mam i do tego wyciągałam mapę ze Starostwa za 60 zł i zrobiłam odbitki co do wklejania fotek to niestety trzeba skopiowac adres obrazka z ogólno dostepnego serwera i tak to ma wyglądac: adres fotki trzymam kciukasy ................. za was i za nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 13.11.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam Głowa do góry kryzys przezyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.11.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 widzę, że mniej więcej jesteśmy na tym samym etapie załatwiania formalności życzę powodzenia i cierpliwości w załatwianiu pozwoleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamEwelina 25.11.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Lokalizacja faktycznie pod znakiem zapytania co do atrakcyjności. Mieszkam tu od 8 lat i z roku na rok jest coraz gorzej . Szukaliśmy działki w tej lokalizacji, ale zrezygnowaliśmy, bo nasi znajomi wybudowali sie na Białołęce i narzekają na wszystko, przede wszystkim na nieobliczalność urzędu (pracowników) oraz terenu (czyli planu zagospodarowania) a poza tym dojazd do Centrum 1,5 do 2 godzin. I dlatego tez postanowilismy wyprowadzić się z Warszawy i kupiliśmy działeczkę 30 km do Centrum w stronę Wrocławia 1200 m (36x33) - Gmina Żabia Wola. I jesteśmy zachwyceni: ciszą, spokojem obsługą w Urzędach Super Poza tym w okolicach mieszkają nasi inni znajomi i dojazd do Centrum Warszawy zajmuje 45 minut. Oczywiście wyjazd z Warszawy jest troche utrudniony, ale tylko w piatek na szczęście. W tym roku wybudowaliśmy fundamenty i czekamy na wiosnę z utęsknieniem żeby wybudować nasz wymarzony Dom w Hibiskusie. Pozdrawiam Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 25.11.2008 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 a jak dojezdzacie - samochodem czy koleja czy autobusem? my mamy dzialeczkę na tarchominie, urzedy sa spoko, plan zagospodarowania tez mam.... złobek, przedszkole, szkołe ,park, mała galerie handlową i przystanek autobusowy mam pod nosem...... tylko ten pogorszajacy sie dojazd..... zycze wam szybkiej budowy i pozazdroscic ze fundamenty juz wylane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamEwelina 25.11.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Czyli mieszkacie obok nas Dojeżdżamy samochodem, ale mamy plan aby za długo tam nie mieszkać... Chcemy się wyprowadzić jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 25.11.2008 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 a to witam sąsiadkę?czyżby z kolorowego osiedla w listki:-)))))) a powiedz mi jeszcze ewelina czy z tej zabiej woli 45 minut do centrum jadą ci wasi znajomi samochodami? koleja czy autobusem?no i gdzie do centrum - okolice np dworca centralnego czy na przyklad mokotów? sama wiesz ze to ma wielkie znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamEwelina 25.11.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Nie kolorowe listki Jadą samochodem, ale tam tez jeździ autobus podmiejski - to było naszym wielkim zaskoczeniem. A znajomi dojeżdzają w okolice Krakowskiego Przedmieścia.Pozdrawiam PS. działka nie jest w samej Zabiej Woli , kilka km przed Żabią Wolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 25.11.2008 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 no to powodzenia, bede was śledzić - a raczej wasze postępy prac.... Lokalizacja fajna, jesli to 45 minut.... lepiej od obecnych Nowodworów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts