DorciaIQ 21.12.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Pięknych i rodzinnych Świąt Budującego Nowego Roku Zanikającej biurokracji Rosnącej inteligencji budowlańców Samych obniżek i promocji na wymarzone płytki Celnych wyborów i satysfakcji z wyników oraz... Mnóstwa prezentów pod Choinką!!! http://dvice.com/pics/gift_uberguide_gifts.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 22.12.2008 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Przesliczne te prezenty ))) i fajne życzenia dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 22.12.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Gdy nadejdą te piękne święta,każdy o bliskich swoich pamięta.Przesyłam gorące życzenia.Niech gwiazdka pomyślnościco zabłyśnie znów o zmroku,zaprowadzi Was do szczęściaw nadchodzącym Nowym Roku. http://www.ekartki.pl/cards_files/19/19585__image007.gif życzy lidszu z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 23.12.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.majhost.com/gallery/aneczka/sdf/dom/zyczenia2008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.01.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 To i ja się wpisze do komentarzy Czytałam o kłopotach komunikacyjnych - współczuję. Jeśli szukasz fajnej działki w Aninie to może być problem - tu już nie ma działek a jak są to cena po 1500zł/m2. W warunkach zabudowy jest chyba min.1500m2 więc koszt kolosalny - ale lokalizacja niesamowita Dużo lepiej jest w Wawrze - ceny także z kosmosu ale ładnie i blisko do Centrum. My wybudowaliśmy się w Międzylesiu i liczę, że dojazd do pracy (Mokotów przy Galerii Mokotów) zajmie miautobusem max. godzinę - najgorzej jest przebić się przez Marsa a potem przez mosty Poczekamy - zobaczymy Topaz to cudowny dom - kosztowny w wykończeniówce ale piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.01.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witaj, Czytam sobie o kłopotach komunikacyjnych Tarchomina i Białołęki i dziękuję Bogu za to, że nasza działka na Białołęce dwa lata temu okazała się działką bez drogi dojazdowej i się tam nie pobudowaliśmy. Teraz podobno mamy już drogę dojazdową, ale decyzja już podjęta i budujemy się w Halinowie. Tutaj ceny jeszcze nie są z kosmosu, ale działek również coraz mniej. Jednak można chyba jeszcze coś fajnego znaleźć. Dojazd mam nadzieję nie będzie bardzo dokuczliwy i wydłuży się pewnie o jakieś 5-10 min do obecnego czasu, bo teraz mieszkamy w Wesołej z moimi rodzicami. Mój mąż teraz do Centrum jeździ jakieś 45-50 min. samochodem. Tak jak pisze glowac, ta strona W-wy jest jeszcze w miarę OK. A którą wersję Topaza zamówiłaś ? Bardzo się cieszę, bo będziemy razem budować i wspierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 19.01.2009 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 wlasnie dzwonilam do architekta z GM. na szczescie ul. Uczniowska to rzut beretem ode mnie . Umowilam sie na jutro na 8:00 na zamówienie projektu oraz przymierzenie sie do adaptacji dzialki. My bedziemy mieli doprojektowaną piwnicę i jutro zobaczymy jakie jest pole manewru w drobnych przeróbkach (myslimy o powiekszeniu łazienki ogólnej na górze) być może ścianka z tym słupem na dole (choc przyznam ze mi ten słup się nawet podoba)..... mi podoba się Topaz 1. dzisiaj przemyslimy z Mężem z jakim słupem (zebletowym czy drewnianym). wchodzi w rachube jeszcze wersja z powiekszonym garazem, ale musze zobaczyć, czy w ogole starczy mi działki (bo mam tylko 19,46 szerokości) ten widoczny z zewnatzr kominek w III mi sie podoba, choć bardziej jako bajer.... nie wiem czy on jest taki praktyczny i czy nie bedzie mówił złodziejom ze mnie nie ma w domu. moze niepotrzebnie sie martwie tymi złodziejami he he he decyzja zapadnie wieczorem - jutro napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 19.01.2009 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 aha, a propos dojazdu to kryzys minął znowu mieszczę się w 1h i jest juz znacznie lepiej..... dla mnie znaczaca poprawą bołoby miejsce zamieszkania w samym centrum - czyli mieszkanie np na powiślu. jednak po dłuzszych przemysleniach stanęło na tym, ze chcemy DOM a nie mieszkanie - choćby w centrum. a moja dzialeczka jak by nie było pod nosem ma przystanek 2 autobusów, kilka kroków dalej 3 kolejnych a jeszcze kilka dalej całą petlę z mnóstwem autobusów. I za to kocham tą działeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.01.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 ten widoczny z zewnatzr kominek w III mi sie podoba, choć bardziej jako bajer.... nie wiem czy on jest taki praktyczny i czy nie bedzie mówił złodziejom ze mnie nie ma w domu. moze niepotrzebnie sie martwie tymi złodziejami he he he tego kominka można nie robić. A nawet jak się go zrobi, to jest to oddzielny kominek od tego w środku i przez niego nie można zajrzeć do wnętrza. czekam na wieści jutro co udało się załatwić w MGProjekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 20.01.2009 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Lidszu, dowiedzialam sie w MGP ze ten kominek zewnetzny pełni rolę takiego grila. Nie musisz rozstawiać grila w ogródku tylko soebie siedzisz na tarasie i rozpalasz ten kominek..... Nie wiedzialam o tym... bardzo mi sie ten pomysł spodobał...... być może w moim Topazie bedzie kominek zewnętrzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.01.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Co ja widzę Nazwa komentarzy się zmieniła Lidszu, dowiedzialam sie w MGP ze ten kominek zewnetzny pełni rolę takiego grila. Nie musisz rozstawiać grila w ogródku tylko soebie siedzisz na tarasie i rozpalasz ten kominek..... Nie wiedzialam o tym... bardzo mi sie ten pomysł spodobał...... być może w moim Topazie bedzie kominek zewnętrzny ja się dokładnie nie przyglądałam czy to kominek, czy też grill. Pewnie w zależności od gustu można zrobić to lub to. Grill na pewno jest o wiele bardziej praktyczniejszy niż kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 20.01.2009 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 zmienila sie, zmienila kochana z tym kominkiem to wiem ze źródła..... od projektanta oczywiscie jak kto woli z tym grilem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.01.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 A jakie zmiany będzie wam robił projektant oprócz piwnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 20.01.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 witam, ja buduję Topaza na Zielonym Ursynowie. Już wiem,że kosztorys, który jest w projekcie może służyc tylko do celów pomocniczych. Niestety stan zero jest tak betonowy, że materiały kosztowały mnie 30 TPLN + robocizna. Fundamenty są ogromne i mój wykonawca , który buduje domy wielorodzinne powiedział,że na takim fundamencie można postawić kilka pięter a nie jedno... Ale nic to trzeba iść dalej... Właściwie to zamierzałm zacząć wiosną ale musiałam zacząć w 2008 roku ze względu na kredyt i tak ciągnę powolipozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 21.01.2009 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Bożena,a mozesz napisać dokladnie ile ty wydalaś i ile materiałów zużyłłas materiałó w stosunku do kosztorysu?zastanawiam się o ile jest przestrzelony ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 23.01.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 witam ,dołączam do grona tego jakże pieknego domku ,my bedziemy z mężem budowac topezaIII ale lustrzane odbicie bo tak bedzie lepiej leżał na naszej działce ,na początku mielismy budować dom w trzmielinie z archonu ale musielismy go zmienic ,więc teraz bedzie ten projekcik ,i powiem teraz szczerze ze nawet bardzo sie ciesze z tego,ten domek nie ma żadnych skosów z czego sie cieszy mężus bo on woli domki bez skosów ihhi wiec moi drodzy w tym roku zaczynamy !!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 27.01.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 dzień doberek kurcze jak tak czytam twój post w dzienniku to aż jestem przerażona tym że urzędnicy tak zwlekają z decyzjami musisz byc dobrej mysli może niepotrw to aż tak długo i szybcie pozałatwiacie wszystko ,powiem szczerze że ja też powoli wpadam w panikę czy uda nam się wszystko szybko załatwić,ale kurcze ja chcę zacząć budowę jeszcze w tym roku i to jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.01.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 fąfalska, przeczytałam Twoje zmagania . Musisz być dobrej myśli, że jednak wszystko dobrze się ułoży i uda wam się jednak szybko pozałatwiać wszystkie formalności związane z pozwoleniem na budowę Trzymam mocno zaciśnięte kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness5 28.01.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Życzę szybkiego i sprawnego załatwienia sprawy! Niech budowa Wasza się Wam rozpocznie jak najszybciej Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 30.01.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 bedę trzymać za was kciuki żeby się wszystko udało załatwić w urzędzie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts