Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Topaz - wawa :-) komentarze

fąfalska

Recommended Posts

Pięknych i rodzinnych Świąt

Budującego Nowego Roku

Zanikającej biurokracji

Rosnącej inteligencji budowlańców

Samych obniżek i promocji na wymarzone płytki :wink:

Celnych wyborów i satysfakcji z wyników

oraz...

Mnóstwa prezentów pod Choinką!!!

http://dvice.com/pics/gift_uberguide_gifts.jpg

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gdy nadejdą te piękne święta,

każdy o bliskich swoich pamięta.

Przesyłam gorące życzenia.

Niech gwiazdka pomyślności

co zabłyśnie znów o zmroku,

zaprowadzi Was do szczęścia

w nadchodzącym Nowym Roku.

http://www.ekartki.pl/cards_files/19/19585__image007.gif

życzy lidszu z rodzinką

• 4 weeks później...

To i ja się wpisze do komentarzy :)

Czytałam o kłopotach komunikacyjnych - współczuję.

Jeśli szukasz fajnej działki w Aninie to może być problem - tu już nie ma działek a jak są to cena po 1500zł/m2.

W warunkach zabudowy jest chyba min.1500m2 więc koszt kolosalny - ale lokalizacja niesamowita :p

Dużo lepiej jest w Wawrze - ceny także z kosmosu ale ładnie i blisko do Centrum.

My wybudowaliśmy się w Międzylesiu i liczę, że dojazd do pracy (Mokotów przy Galerii Mokotów) zajmie miautobusem max. godzinę - najgorzej jest przebić się przez Marsa a potem przez mosty :roll:

Poczekamy - zobaczymy :wink:

Topaz to cudowny dom - kosztowny w wykończeniówce ale piękny :)

Witaj,

Czytam sobie o kłopotach komunikacyjnych Tarchomina i Białołęki i dziękuję Bogu za to, że nasza działka na Białołęce dwa lata temu okazała się działką bez drogi dojazdowej i się tam nie pobudowaliśmy.

Teraz podobno mamy już drogę dojazdową, ale decyzja już podjęta i budujemy się w Halinowie.

Tutaj ceny jeszcze nie są z kosmosu, ale działek również coraz mniej. Jednak można chyba jeszcze coś fajnego znaleźć. Dojazd mam nadzieję nie będzie bardzo dokuczliwy i wydłuży się pewnie o jakieś 5-10 min do obecnego czasu, bo teraz mieszkamy w Wesołej z moimi rodzicami. Mój mąż teraz do Centrum jeździ jakieś 45-50 min. samochodem.

Tak jak pisze glowac, ta strona W-wy jest jeszcze w miarę OK.

A którą wersję Topaza zamówiłaś ?

Bardzo się cieszę, bo będziemy razem budować i wspierać :D

wlasnie dzwonilam do architekta z GM. na szczescie ul. Uczniowska to rzut beretem ode mnie :-). Umowilam sie na jutro na 8:00 na zamówienie projektu oraz przymierzenie sie do adaptacji dzialki. My bedziemy mieli doprojektowaną piwnicę i jutro zobaczymy jakie jest pole manewru w drobnych przeróbkach (myslimy o powiekszeniu łazienki ogólnej na górze) być może ścianka z tym słupem na dole (choc przyznam ze mi ten słup się nawet podoba).....

mi podoba się Topaz 1. dzisiaj przemyslimy z Mężem z jakim słupem (zebletowym czy drewnianym). wchodzi w rachube jeszcze wersja z powiekszonym garazem, ale musze zobaczyć, czy w ogole starczy mi działki (bo mam tylko 19,46 szerokości)

ten widoczny z zewnatzr kominek w III mi sie podoba, choć bardziej jako bajer.... nie wiem czy on jest taki praktyczny i czy nie bedzie mówił złodziejom ze mnie nie ma w domu. moze niepotrzebnie sie martwie tymi złodziejami he he he

decyzja zapadnie wieczorem - jutro napisze :-)

aha, a propos dojazdu to kryzys minął :-)

znowu mieszczę się w 1h i jest juz znacznie lepiej..... dla mnie znaczaca poprawą bołoby miejsce zamieszkania w samym centrum - czyli mieszkanie np na powiślu. jednak po dłuzszych przemysleniach stanęło na tym, ze chcemy DOM a nie mieszkanie - choćby w centrum. a moja dzialeczka jak by nie było pod nosem ma przystanek 2 autobusów, kilka kroków dalej 3 kolejnych a jeszcze kilka dalej całą petlę z mnóstwem autobusów. I za to kocham tą działeczkę :-)

ten widoczny z zewnatzr kominek w III mi sie podoba, choć bardziej jako bajer.... nie wiem czy on jest taki praktyczny i czy nie bedzie mówił złodziejom ze mnie nie ma w domu. moze niepotrzebnie sie martwie tymi złodziejami he he he

tego kominka można nie robić. A nawet jak się go zrobi, to jest to oddzielny kominek od tego w środku i przez niego nie można zajrzeć do wnętrza.

czekam na wieści jutro co udało się załatwić w MGProjekcie :D

Lidszu,

dowiedzialam sie w MGP ze ten kominek zewnetzny pełni rolę takiego grila. Nie musisz rozstawiać grila w ogródku tylko soebie siedzisz na tarasie i rozpalasz ten kominek..... Nie wiedzialam o tym...

bardzo mi sie ten pomysł spodobał......:-)

być może w moim Topazie bedzie kominek zewnętrzny :-)

Co ja widzę :o

Nazwa komentarzy się zmieniła :D :D

Lidszu,

dowiedzialam sie w MGP ze ten kominek zewnetzny pełni rolę takiego grila. Nie musisz rozstawiać grila w ogródku tylko soebie siedzisz na tarasie i rozpalasz ten kominek..... Nie wiedzialam o tym...

bardzo mi sie ten pomysł spodobał......:-)

być może w moim Topazie bedzie kominek zewnętrzny :-)

ja się dokładnie nie przyglądałam czy to kominek, czy też grill. Pewnie w zależności od gustu można zrobić to lub to.

Grill na pewno jest o wiele bardziej praktyczniejszy niż kominek :D

witam,

ja buduję Topaza na Zielonym Ursynowie. Już wiem,że kosztorys, który jest w projekcie może służyc tylko do celów pomocniczych. Niestety stan zero jest tak betonowy, że materiały kosztowały mnie 30 TPLN + robocizna. Fundamenty są ogromne i mój wykonawca , który buduje domy wielorodzinne powiedział,że na takim fundamencie można postawić kilka pięter a nie jedno... Ale nic to trzeba iść dalej... Właściwie to zamierzałm zacząć wiosną ale musiałam zacząć w 2008 roku ze względu na kredyt i tak ciągnę powoli

pozdr

witam ,dołączam do grona tego jakże pieknego domku ,my bedziemy z mężem budowac topezaIII ale lustrzane odbicie bo tak bedzie lepiej leżał na naszej działce ,na początku mielismy budować dom w trzmielinie z archonu ale musielismy go zmienic ,więc teraz bedzie ten projekcik ,i powiem teraz szczerze ze nawet bardzo sie ciesze z tego,ten domek nie ma żadnych skosów z czego sie cieszy mężus bo on woli domki bez skosów ihhi wiec moi drodzy w tym roku zaczynamy !!! pozdrawiam

dzień doberek :p kurcze jak tak czytam twój post w dzienniku to aż jestem przerażona tym że urzędnicy tak zwlekają z decyzjami :x

musisz byc dobrej mysli może niepotrw to aż tak długo i szybcie pozałatwiacie wszystko :wink: ,powiem szczerze że ja też powoli wpadam w panikę czy uda nam się wszystko szybko załatwić,ale kurcze ja chcę zacząć budowę jeszcze w tym roku i to jak najszybciej :roll: