Baba_Budowniczy 11.08.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Frankai, weź pod uwagę, że późnowieczorne rekordy nie są do końca wiarygodne. To bardzo "techniczny" rynek. I maleńki jeśli chodzi o handlujących. Na ile to będzie "tragiczna lekcja" w dużej mierze zależy od długości zjawiska i wpływu na realną gospodarkę. Niebezpieczny byłby scenariusz: duże i głębokie spowolnienie - znaczne obniżenie cen nieruchomości - duże redukcje płac i etatów w firmach - kłopociki.Na razie banki wykazują pełny spokój, ale jak się ta faza będzie rozwijać - dużo za wcześnie na spekulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 11.08.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Frankai, weź pod uwagę, że późnowieczorne rekordy nie są do końca wiarygodne. To bardzo "techniczny" rynek. Niby tak, ale ma późniejsze odzwierciedlenie w dzień z jednodniowym opóźnieniem. Obym się mylił oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 11.08.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 W obecnym wariactwie może i tak jest, ale trudno to nazwać regułą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 11.08.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 nie wiem czy to taki dobry pomysł... za 10 lat 1 chf będzie kosztował co najmniej 5zł i nikogo to nie będzie dziwić. może tak, jednak nie wydaje mi się. Jak franek był za 2zł był niedoszacowany te 4zł jest przeszacowany. Ale gdyby nawet doszło do 5zł za franka to i tak raczej nie straciłabym. No ale jednak chyba nie będę mieszała. Tylko spokojnie spłacała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 11.08.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Ja też na razie nie narzekam, jak brałam w EURO to wypłacili mi średnio po 3,98. Na razie nie mam źle, tym bardziej, że kupuję od kilku miesięcy EURO po 4 pln. Tyle dobrze, że to jest niezwykle popularna waluta i łatwo ją kupic od osoby prywatnej (np. cały transport międzynarodowy się w euro rozlicza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 11.08.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) No i jednak tupnęli Szwajcarzy nóżką i zagrozili, że jak dalej będą wszyscy tak Frania kochać, to oni go naprawdę zepsują Ale prawdziwa miłość i takie fochy może znieść . Na nudę trudno narzekać. Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez Baba_Budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiah02 11.08.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 a możesz coś więcej napisać? Trudno było dostać? Podpisałaś nowy kredyt czy przewalutowałaś? Ja mam kredyt w ING w pln jeszcze 12 lat do spłaty kwota do spłaty to 115 tysięcy. Myślę nad przewalutowaniem na franki. To był nowy kredyt na 400 tys. na 27 lat, bo mamy po 43 lata. Ja działalność gospodarcza, mąż pracuje w Norwegii. Warunek na marżę 2,1% to wpływy miesięczne na konto najmniej 8 tys. i 200 zł miesięcznie na konto oszczędnościowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiah02 11.08.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 P.S. Kredyt przyznany w miesiąc czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mriusz_Radom 12.08.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 A mówiłem, że będzie korekta przy 3.90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
themichals 12.08.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Frank szwajcarski spada. Być może zobaczymy dzisiaj 3.70 chf/pln. Powstaje tylko nowy problem. Nikt nie jest jednak w stanie przewidzieć co będzie "normą". Być może 3 a moze 3.5. A to żadna radość. Bo wtedy kolejne zawirowania(takie jak mamy ostatnio) to już murowane wyjście poza 4 zł. Wszystko jest możliwe. Kto przewidział 2 zł ----> 4 zł ? Chyba tylko magicy ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 14.08.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Pewna forumowa prorokini napisała, że zrobili to kibice Legii. Dali nawet 6 PLN , a co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
themichals 15.08.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=CW-VboHvKZ8 Jakże prawdziwy charakter Pola(cz)ków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 16.08.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Wiadomo że muszą być przystanki, bo rosnąc w tym tempie pod koniec roku frank musiałby kosztować pewnie z 10zł . Zobaczymy czy na dłużej zatrzymamy się na tych poziomach (3,70) czy może tylko korekta w biegu. A Szwajcaria to sobie może tupać... zastanowiło mnie jedno ... skoro chcieliby wprowadzić stopy procentowe ujemne... to by obniżyło? czy może jednak podwyższyło popyt na kredyty w CHF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 28.08.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 ujemne stopy procentowe w Szwajcari to zadna nowosc.W latach 70-tych oprocentowanie depozytow w ch.f dla nierezydentow wynoislo -40% !!!!czyli wplacajac w Szwajcari 100ch.f po roku miales 60.Szwajcaria usilowala tym walczyc z e zbytnim umacniemiem sie franka ,ale jak widac z mizernym skutkiem skoro w ciagu 40 lat ch.f umocnil sie do $ 6 KROTNIE !(w latach 70-tych 1$ to 5 ch.f,jeszcze 3 lata temu 1:1,dzis 0.8: 1 ).Patrzac na systematyczne i ciagle umacnienie sie sie ch.f , frank jest najlepsza waluta do inwestowania i najgorsza do brania kredytow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 30.08.2011 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Bank Millenium stosował wczoraj wyjątkową promocję : 1CHF=0PLN . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 06.09.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 He, he, Baba z urlopu, a Szwajcarzy dali po bandzie 1,20... Oczywiście łączenie tych dwóch faktów to jawna nadinterpretacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mriusz_Radom 06.09.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Zła wiadomość - teraz na pewno przez dłuuugi okres czasu CHF będzie przeliczany po kursie znacznie wyższym od 3 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 06.09.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 (edytowane) Każda taka regulacja świadczy o nienormalności sytuacji ogólnej... Ale - walka z trendem to coś, czego się nie robi codziennie. Ciekawe, gdzie teraz się tzw sentyment ulokuje. I ciekawe, czy w tej sytuacji dadzą radę CHF obrzydzić - jak się w Grecji jednak posypie, to moim zdaniem to będzie spektakularny kapiszon Już raczej wszyscy spekulują kiedy i jak niż czy, w coraz bardziej fantastycznym tonie (oby we w miarę kontrolowany sposób). Ale pożyjemy itede. Coraz śmielej się mówi o złocie po 3K Edytowane 6 Września 2011 przez Baba_Budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 06.09.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 (edytowane) Szwajcarzy coś muszą zrobić bo dla nich również ta sytuacja nie jest korzystna. Mówi sie międzyinnymi o powiązaniu franka z euro, bo oni już nie mogą interweniować obniżając stopy ( bo nie mają już z czego obniżać). Dalszy wzrost Franka jest im bardzo nie na rękę. . To mój post z 16 czerwca tego roku w temacie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180265-zakup-na-gorce-i-kredyt-w-chf Udu...ienie gospodarki Szwajcari w perspektywie 15 lat jest mi bardzo na rękę. Edytowane 6 Września 2011 przez aglig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 06.09.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 A ja tam Szwajcarom życzę wszystkiego najlepszego i stabilnego rozwoju jak dotychczas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts