Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ten pies... ma talent! :-)

zielony_listek

Recommended Posts

Widzieliscie to:

http://mamtalent.plejada.pl/108,4619,1,4_odcinek_mam_talent_-_czesc_pierwsza,1,wideo_detal.html

Nie jestem fanką takich programów, akurat przypadkiem trafiłam przerzucając kanały. Dziewczyna tańczy z psem :o . Jak zobaczyłam slalom do tyłu to mi szczęka opadła! Podobno zarzucaja, że zmałpowała z angielskiej wersji programu, ale ja dziekuję - to nawet żeby zmałpowac trzeba by miec talent.

I bardzo mi sie podobała wypowiedź Chylińskiej - widac, że dla psa to jest zabawa, że się aż rwie. No cóż, border colie kochają tę robotę :-)

Nie wiem, jaki im pójdzie dalej - ale fajnie, że dostali szansę. Będę trzymac kciuki :-) Bo duzo ludzi zobaczy, że mozna ćwiczyc z psami, że to fajna zabawa, no generalnie na plus.

Prawdę mówiąc naoglądałam się podobnych występów (czasem znacznie lepszych) na tyle, że ten mnie jakoś szczególnie nie zachwycił.

No własnie, a ja wczesniej nic takiego nie widziałam. Wystep w telewizji na pewno spopularyzuje ten sport (dogdance?). Efekt - poszukałam info o zawodach w agility i są akurat w ten weekend (agility i jumping) w Warszawie. Może sie wybiorę :-)

A tak przy okazji, choc to raczej na Hyde Cegła Park sie nadaje - pamiętam, jak reprezentacji polski w woltyżerce nie stac było na nowoczesny pas do woltyżerki. A nasi pilkarze jeżdzili super brykami w tym czase. A że nasza reprezentacja woltyżerki była w czołówce Europy to pryszcz, bo przeciez piła to nasz sport narodowy! Może jakby piłkarzom zabawki poodbierac, to by sie do roboty wzięli...

Efekt - poszukałam info o zawodach w agility i są akurat w ten weekend (agility i jumping) w Warszawie. Może sie wybiorę :-)

A zdradzisz gdzie i kiedy dokładnie?

Jasne, w harmonogramie na stronie klubu nie ma szczegółów, więc poprosiłam mejlowo o informację. Chyba autorka nie bedzie miała nic przeciwko, że je tu podam, w końcu widzowie są mile widziani. Zapytałam jeszcze, ile to orientacyjnie potrwa, czekam na odpowiedz. No na ósmą to na pewno nie przyjadę, ale skoro tak wczesnie zaczynają, to chyba szybko sie nie skończy, jak myslisz?

Miejsce:

Warszawa, Fort Bema, ul.Powązkowska 59, boisko CWKS Legia (drużyny młodzieżowe), zaraz koło hoteliku Fort Bema.

Otwarcie zawodów: 7.45

Zapoznanie z torem: 7.50

Start pierwszego zawodnika: 8.00

Jumping Open

Jumping Zero I

Egzaminy: A1, A2, A3

Agility Zero

Agility Open

Agility Zero II

niedziela:

Sekretariat czynny 7.30-7.45

Zapoznanie z torem: 7.50

Start pierwszego zawodnika: 8.00

Agility Open

Agility Zero

Egzaminy: J1, J2, J3

Juming Zero I

Jumping Open

Jumping Zero II

Agnieszka trenuje od paru lat, wczesniej z beaglem, ale wlasciwie tylko agility.

Z obecnym borderem chyba wszystko co jest do trenowania :-)

Powinna byc na najblizszych Zawodach Agility organizowanych przez Klub Cavano. Impreza na pewno warta obejrzenia, bardzo widowiskowa i naszpikowana dobrymi emocjami :-)

Powinna byc na najblizszych Zawodach Agility organizowanych przez Klub Cavano. Impreza na pewno warta obejrzenia, bardzo widowiskowa i naszpikowana dobrymi emocjami :-)

Konkrety, droga pani, konkrety! My nie z branzy, więc nam data i adres więcej mówią niz nazwa klubu :-)

A że dziewczyna trenuje nie od dzis, to od razu widac :-)

Konkrety, droga pani, konkrety! My nie z branzy, więc nam data i adres więcej mówią niz nazwa klubu :-)

:o

przeciez to Ty powyzej napisalas dokladnie adres tych zawodow a nawet cala rozpiske przebiegu konkurencji. Organizatorem jest walsnie Cavano.

Jeszcze wieksze Zawody odbeda sie za dwa tygodnie w Plocku.

Oto dokladne dane:

DATA: 19-10-2008

MIEJSCOWOŚĆ: PŁOCK

MIEJSCE ZAWODÓW: STADION STOCZNIOWIEC, UL. KOLEJOWA 1, PŁOCK

Przewidziano zawody agility, obedience i PT. Szykuje sie bardzo ciekawa impreza kynologiczna :-)

przeciez to Ty powyzej napisalas dokladnie adres tych zawodow a nawet cala rozpiske przebiegu konkurencji. Organizatorem jest walsnie Cavano.

:o Ale ja nie wiedziałam, że to Cavano organizuje.

Cos mi mignęło że klub Fort i jakas Alternatywa...

Myslałam, że o jakichś innych piszesz :oops:

Amber Wind, to może Ty sie orientujesz, jak długo to mniej więcej trwa? Rano nie dam rady, wolałabym koło południa przyjechać. Ale z kolei nie chce ryzykować pocałowania klamki :-)

Aaa, własnie znalazłam na dogomanii, że specjalnie przesunęli rozpoczecie w sobote, żeby zdążyć przed zmierzchem. No to chyba szykuje sie na cały dzień...

Amber Wind, to może Ty sie orientujesz, jak długo to mniej więcej trwa? Rano nie dam rady, wolałabym koło południa przyjechać. Ale z kolei nie chce ryzykować pocałowania klamki :-)

Aaa, własnie znalazłam na dogomanii, że specjalnie przesunęli rozpoczecie w sobote, żeby zdążyć przed zmierzchem. No to chyba szykuje sie na cały dzień...

dokladnie tak! Maja "kleske urodzaju" zgloszen i jak mi powiedziala jedna z organizatorek bedzie dobrze, jak uda sie skonczyc wszystkie konkurencje przed zmierzchem :-)

Mam nadzieje, ze dopisze pogoda i kibice :D

Agnieszka trenuje od paru lat, wczesniej z beaglem, ale wlasciwie tylko agility.

Z obecnym borderem chyba wszystko co jest do trenowania :-)

Powinna byc na najblizszych Zawodach Agility organizowanych przez Klub Cavano.

No byli, byli :-)

Joshi, Was juz chyba nie było jak biegł Taj (Thai?).

Przy okazji pół Bemowa zwiedziłam, bo taki sobie sprytny dojazd wykombinowałam a tam... budowa :evil:

i jak sie podobala impreza? Bo to, ze pogoda dopisala to nie mam watpliwosci :D

Za tydzien, jeszcze wieksza impreza. Nie tylko agility, ale tez obedience. Miejsce: Plock. Moze ktos z Forumowiczow oderwie sie od spraw budowlanych i sobote lub niedziele bedzie chcial spedzic na kynologicznym pikniku 8)

No chyba już nas nie było. A tak przy okazji to miło było poznać.

Przy okazji pół Bemowa zwiedziłam, bo taki sobie sprytny dojazd wykombinowałam a tam... budowa :evil:

To tak jak ja, tylko ja na nogach hi hi hi

i jak sie podobala impreza? Bo to, ze pogoda dopisala to nie mam watpliwosci

Mi bardzo, a dzieciaki znudziły się dopiero po ponad dwóch godzinach.

No chyba już nas nie było. A tak przy okazji to miło było poznać.

Mnie też było miło :-) Trochę się zastanawiałam, jak zagadac czy Ty to Ty, ale jakos poszło :-) Fajnych masz bratanków!

Najwieksze wrażenie małe psy na mnie zrobiły - normalnie torpedy!

Fajnie, że pogoda dopisła.