Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam,

poszukuje szpachli, gotowej masy szpachlowej w wiaderku, po wyschnieciu jak najtwardszej . Szpachle Rigipsa, ktora dotychczas używałem szlifuje moja maszyna, za ktora zapłaciłem krocie i pomimo iz szlifuje papierem 220 to wycina mi kółka. Lepiej mi w tym momencie zmienic szpachle niz postawic maszyne w kącie.

https://forum.murator.pl/topic/109753-potrzebne-namiary-na-gotowa-mase-szpachlowa-jak-najtwardsz%C4%85/

polecam wyprubowac mastermas-a zólte przykrywka maja chyba bo cos ostatnio była zmiana opakowań

nie ma nic lepszego.był kiedys finish ale sie zmył

znalazlem strone i wiaderko w domu i nowe już nie ma żółtego przykrywka.tego towaru używa większośc osób która kladzie gładzie agregatami wagner

http://www.mastermas.com.pl/

można nakładac tak jak wszystko i recznie i agregatem :D

ja tym robie tylko zaprawki ale mam znajomych co klada to na 3 raz i dopiero docieraja bo nie maja żyrafy i dłużej im schodzi z docieraniem stabilla czy cekola niż z położeniem tego i dotarciem recznie.lepszego towaru w wiaderku u mnie w regionie nie ma.dobrze sie go maluje i jest zaje.. drobnoziarnisty

tak potwierdzam,robie tym na drugi raz i jest ok.Do zyrafy tez ok,nie łuszczy sie,wystarczy papier 160.Niestety wiadro kosztuje ok 60-80 zł w zależności od sklepu.Jest jeszcze sheetrock,zaje mocny ale droższy ,i szary
mart? jaka zyrafa robisz? flexa, festoola? ja mam festoola a to "dziadostwo" jak sie przyssie do sciany to nieraz oderwac nie moge :) stad tez pojawiaja sie te kółka. we flexie tego nie było bo tam jest inna koncepcja zasysania pyłu i nie ma podcisnienia. wypozyczalem wczesniej flexa i z tą szpachla (rigips) tego nie było. kupiłem planexa festoola i do tej zyrafy polecane sa twarde szpachle a Rigips taki nie jest, moge cały dom jedną 180tka recznie obleciec :).

a jakie masz krążki papieru ?? z otworami czy bez ?? bo cos m isie kojarzy że festool ma własnie taki system że wciaga otworami tak ??

może pomógł by słabszy odkurzacz ??

jak chcesz oderwac żyrafe to powinno sie ja wylaczyc/zmniejszyc obroty do zera inaczej wlasnie bedzie robiła rysy

Nie no, jasne, ze moge oderwac, Zartowałem, ze nie moge bo smieszne troche jest jak szlifuje sufit, wyłacze zyrafe, odkurzacz jeszcze chodzi i zyrafa wisi sama bez przytrzymywania rekami. papier jest z dziurami a odkurzacz jest w komplecie z zyrafa.