przemi 13.02.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Jako że mam renoventa tego mniejszego i właśnie dokonałem pomiarów temp. z domu ciągnie powietrze jak pokazuje jego wbudowany termometr o temp. 17C przez nawiew w salonie daje powietrzem o temp. 15,9C przy wydajności 100m3/h. Na zewnątrz temp 0C i taką temp. pokazuje jego termometr jako temp. zasysanego powietrza. To chyba nie jest źle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 13.02.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Jako że mam renoventa tego mniejszego i właśnie dokonałem pomiarów temp. z domu ciągnie powietrze jak pokazuje jego wbudowany termometr o temp. 17C przez nawiew w salonie daje powietrzem o temp. 15,9C przy wydajności 100m3/h. Na zewnątrz temp 0C i taką temp. pokazuje jego termometr jako temp. zasysanego powietrza. To chyba nie jest źle . A masz GWC, czy nie ? ( znaczy się pomiary są z GWC, czy bez ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 13.02.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Nie mam GWC choć był w planie ale warunki gruntowe nie są zbyt sprzyjające, tak że te dane to osiągnięcia samego reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 13.02.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Nie mam GWC choć był w planie ale warunki gruntowe nie są zbyt sprzyjające, tak że te dane to osiągnięcia samego reku. no to całkiem, całkiem ja robię rurę 200 od centrali do przepustu do GWC pod ławą - ale na razie GWC sobie odpuszczam - przełożę na lepsze czasy mojego portfela lub na sam koniec jak już wszystko będzie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 13.02.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Miałem taki sam plan nawet rurę mam w ścianie i w skosie sufitu wyprowadzoną na strych do reku, a drugi koniec jest w piwnicy i czeka ewentualnie na swój dalszy ciąg, ale mam wodę b. płytko o odpuściłem. A teraz się zastanawiam czy ma sens, co faktycznie można osiągnąć więcej? Być może przy wyraźnie niższych temperaturach było by to uzasadnione. Jak będzie zimniej to jeszcze będę robił pomiary to się podzielę wynikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts