rublow 13.10.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Co to jest test herbatnika? Siedzisz, jesz herbatniki i patrzysz, czy ci nie mokro w stopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.10.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Chyba nie.Siedzisz,pijesz i patrzysz czy herbatniki mokną. opal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 13.10.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 To miał być żart Wprowadziliśmy się parę dni po wylaniu posadzek. Przez 1-2 tygodnie (mimo letnich upałów) jak ktoś zostawił na stole herbatniki to rano były nie do jedzenia. Za to chleba nie trzeba było chować do chlebaka. Trochę się bałem, że całą zimę będziemy walczyć z wilgocią (kilka osób mnie przestrzegało), ale wygląda że wszystko będzie OK. Wnoszę nie tylko z testu herbatnikowego, ale też stąd, że musiałem rozkuć kawałek posadzki i beton do samego dołu był suchy (*. To samo ze ścianami i stropem. *) Suchy oczywiście "na oko". Wilgotnościomierza nie używałem. Myślę, że to w dużej mierze zasługa murowania na klej i zastosowania stropu terriva (nie lanego) i posadzek z półsuchego betonu. Wg.posadzkarza na 1m2 takiej podłogi przypada 6l wody do odparowania, a na m2 "zupy" (betonu lanego) ponad 30l. No i wietrzenia przez dwa upalne miesięce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 02.06.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Witam! Jeśli już powrócił ten bardzo drażliwy temat to może zadam pytanie. Co sądzicie o moim wyborze? Silka 24cm, wełna /i tu nie mam pojęcia jaki rodzaj i grubość/ i elewacja drewniana na całości 5cm gr. mówią na to półbale np takie http://www.magbos.com/category/index/id/4/elewacje-drewniane/ Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts