jotka2 07.10.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 WitajciePotrzebuję porady - mam do zamocowania TV na ścianie z belitu, ciężar około 40 kg. W ramie wieszaka miejsce na 8 wkrętów, ale dostarczone wkręty nie wydaja mi się specjalnie solidne, maja rozmiar 8x50.Czy możecie doradzić które wkręty z oferty np. fischera będa ok ? myślałem o tych: http://www.fischercentrum.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=98&Itemid=79#ssa4 w rozmiarze 10x100 pozdrowieniaJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaph 27.05.2015 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Witam Jeżeli jest to cegła z dużymi otworami ale jest możliwość "chwycenia" kilku ścianek polecam kołki fischera FUR lub kołek SXRL maksymalnie długie, przy tym bardzo ważne aby podczas wiercenia nie stosować udaru, co zniszczy strukturę cegły lub pustaka. Jeżeli mamy możliwość chwycenia tylko jednej zewnętrzne ścianki cegły polecam kołki fischera UX które tworzą "węzęłek" i w sposób kształtowy utrzymują wkręt w otworze, taka technika nie daje możliwości obciążenia dużymi siłami ale zapewnia jego trwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts