Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dlaczego nie uzyjesz funkcji "SZUKAJ"?

wpisz slowo "SOLBET a zobaczysz ile razy byl taki temat poruszany :evil:

Chociazby:

http://forum.muratordom.pl/dom-z-betonu-komurkowege-z-solbetu,t141774.htm?highlight=solbet

http://forum.muratordom.pl/solbet,t108993.htm?highlight=solbet

itd...

Pzdr.

Nie wiem gdzie będziesz budował, ale jak gdzieś w okolicy woja mazowieckiego

:D

spróbuj w Solbet Podnieśno. Miła ekipa dają rabaty – trzeba dobrze wybrać moment – obserwować ruch. Jak składy są zawalone to brać – można nieźle zjechać z ceny

PS

S. Podnieśno pakuje 24 po 40szt na paletę a 12 po 80 szt. kształtki U po 40 szt. Dostarczana ilość to wielokrotność 22 palet

Ja bede budował z Solbetu, odmiany 600, gładki z uchwytami , cena 10,60 PLN brutto z dostawa na plac budowy.

Odmiana 600 jest najpopularniejsza i inne w moich okolicach to tylko na zamówienie, wykonawca też radzi odmiane 600, wybudował nie jeden dom z tego materiału i chwali go. Choć miałem w zamyśle taki bez spoin pionowych ale trzeba by dwa złote na sztuce dołożyć a cena robocizny pozostaje bez zmian wiec nie ma sensu.

pozdrawiam

• 4 weeks później...
Dzis udalo mi sie wstepnie zaklepac solbet z uchwytami, bialy 650 po 8,75 pln brutto

To tylko pogratulować dobrego wyboru (to nie jest ironia)

Zwróć uwagę na sposób pakowania - często bloczki ustawia się na paletach uchwytami do góry, ale w większości firm można zamówić pakowany poziomo (tak jak się muruje).

Nie jest to duża wada ale BK głupio wygląda wczesną wiosną jak w wybraniach zalegają resztki lodu lub stoi woda.

czy ktoś muruje przy obecnych temperaturach z solbetu p+w na cienką spoinę? są może jakieś zimowe zaprawy klejowe? bo tych dodatków przeciwmrozowych to chyba do gotowych zapraw nie powinno sie dodawać?

podbijam pytanie

w międzyczasie dowiedziałem się ze dodatków nie można dodawać ale są zimowe kleje kleje (np. firmy alpol ,quik-mix , i optolith) tylko przeszukałem wszystkie znajome składy i nikt czegoś takiego nie sprzedaje , wiec moze ktoś sie orientuje gdzie mogę coś takiego dostać