Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PRAFA i FILIGRAN -jaka będzie pogoda

Gość nowy inwestor

Recommended Posts

Gość nowy inwestor

około 22 październka mają mi postawić ściany ,następnego dnia chcę robić filigran czyli około 25 czy 26 będzie zalewany .

Co zrobić jak przyjdą mrozy ?

Czy można uzyskać przybliżoną prognożę pogody na koniec października i początek listopada .( Wielkopolska ) :roll:

Jak długo muszę chronić beton na stropie przed mrozem :roll:

• 1 month później...

cześć,

czy mogłabym poprosić o kontakt nowego inwestora? Bardzo interesuje mnie budowanie w systemie Praefa, chciałabym zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Jakie są minusy tego budowania? Czy np. wbicie w ścianę z płyty gwoździa lub wywiercenie wiertarką dziury na kołek pod np. obraz nie skończy się tragicznie dla konstrukcji domu? Czy można dom stawiać w zimie? Stawiasz dom na ławach czy na wylewanej płycie fundamentowej?

Będę wdzięczna za info- najlepiej na priva.

pzdrw

Beata

Gość nowy inwestor

budowę z Praefą zacząłem 7 listopada ( poślizg z mojej strony ciągle jeszcze coś zmieniałem ) na tradycyjnym fundamencie + płyta oczepowa .

Efekt od wczoraj zaczynają mi kłaść dachówkę ,mam posadzki ,dom ocieplony ,elektrykę rosprowadzaną ,niektóre drzwi osadzone czyli budowa trwa ok. 40dni .Na pewno warto.

Jezeli chcesz przyjechać ,dotknąć ,zobaczyć zapraszam .

Puszczykowo k. Poznania przy trasie kolejowej Poznań -Wrocław .

Gdybym budował następny obiekt to też tylko w tej technologii.

Patrz temat " Praefa jest O.K "

pozdrawiam banzaj