aneta84 07.10.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Tu możecie wpisywać komentarze do naszego dziennika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.10.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Chętnie poczytam jak rośnie nowy Skrzacik Na pierwszy rzut oka działeczka wydaje się duża Pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 07.10.2008 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Działeczka ma 800 m2 ale mogłaby być troszkę większa:-) życzę dużo radości z budowy Pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.10.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Działeczka ma 800 m2 ale mogłaby być troszkę większa:-) życzę dużo radości z budowy Pozdrawiam Aneta No ta działeczka wcale nie jest mała, pewnie Skrzacik wpasował się w nią świetnie, ten dom na każdej działce wyglądałby rewelacyjnie Czekam na następne zdjęcia Pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 07.10.2008 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Działeczka ma 800 m2 ale mogłaby być troszkę większa:-) życzę dużo radości z budowy Pozdrawiam Aneta No ta działeczka wcale nie jest mała, pewnie Skrzacik wpasował się w nią świetnie, ten dom na każdej działce wyglądałby rewelacyjnie Czekam na następne zdjęcia Pozdrawiam, kasia Skrzacik faktycznie jako Jedyny pasował nam idealnie:-) jak uda mi sie to dziś wstawię wszystkie zdjęcia do stanu jaki jest aktualnie No ale troche czasu to zajmuje niestety P.S. Twój Skrzacik Kasiu też jest SUPER ! śledzę Twoje postępy od dłuższego czasu i TRZYMAM KCIUKI ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 08.10.2008 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 super skrzacik i super urządzona działeczka. Mam tylko prośbę o wstawienie projektu po adaptacji albo opisaniu zmian jakich dokonaliście względem oryginału. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 08.10.2008 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Dziekujemy ! Jeżeli chodzi o zmiany to: - z garazu zrobiony jest pokój - pomieszczenie gospodarcze obnizone o 30 cm (zeby nie zawadzac głowa o schody) poniewaz wejscie do niego trzeba bylo umiescic z przedpokoju - doswietlona klatka schodowa -zmniejszone okno w kotłowni - zmniejszona liczba okien dachowych - ścianka kolankowa podniesiona o 1 pustak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.11.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam . Cieszę się,że jest kolejna osoba doświadczona w budowie Skrzata. My rozpoczynamy budowę w 04.09. Ja mam pytanie Aneta, czy mogłabyś podać ile wyniosła Cię blachodachówka i słupy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 27.11.2008 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam . Cieszę się,że jest kolejna osoba doświadczona w budowie Skrzata. My rozpoczynamy budowę w 04.09. Ja mam pytanie Aneta, czy mogłabyś podać ile wyniosła Cię blachodachówka i słupy. Pozdrawiam Witam Cie kamlotek Super, że niedługo będę mogła śledzić jak rośnie nowy Skrzat Jesli chodzi o koszt blachodachówki (firma Balex Metal) to wyniosła nas około 12 tys ( z tymi wszystkimi gąsiorami, rynnami itd) Ile w sumie kosztowały Słupy to trudno powiedziec bo zalewane były razem z wieńcem. Ale te papierowe tuby wyniosły nas jakieś 500 zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 24.12.2008 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/s/4/0/2/40925529_d.jpg Smacznego barszczyku, wyśmienitego karpia, pysznej kapusty i tylko trafionych prezentów pod pachnącą choinką. No i przede wszystkim miłości... dużo miłości, która przetrwa wszystko, pogody ducha, uśmiechu i samych pięknych dni w nowym 2009 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zychu 27.12.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Bardzo fajny domek. Sam zastanawiam się nad postawieniem takiego ze względu na mała działkę.Moglibyście napisać ile wyniosło was postawienie domku w stanie surowym zamkniętym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 29.12.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Cześć Anete Wszystkiego naj..... po Swiętach. I najlepszego w Nowym Roku . Ja mam do Ciebie pytanie w sprawie tego okienka na klatce schodowej. Czy ono u Ciebie jest między klatką a pomieszczeniem gospodarczym ? Bo cały czas zastanawiam się nad doświetleniem klatki i coraz mniej czasu na zastanawianie się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 29.12.2008 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Bardzo fajny domek. Sam zastanawiam się nad postawieniem takiego ze względu na mała działkę.Moglibyście napisać ile wyniosło was postawienie domku w stanie surowym zamkniętym Dziekuje bardzo zychu Stan surowy zamknięty wyniósł nas około 115 tys pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 30.12.2008 00:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Cześć Anete Wszystkiego naj..... po Swiętach. I najlepszego w Nowym Roku . Ja mam do Ciebie pytanie w sprawie tego okienka na klatce schodowej. Czy ono u Ciebie jest między klatką a pomieszczeniem gospodarczym ? Bo cały czas zastanawiam się nad doświetleniem klatki i coraz mniej czasu na zastanawianie się. Pozdrawiam Cześć kamlotek i ja życze Ci Wszystkiego Naj Naj i Szcęscia w Nowym Roku To okienko jest na klatce schodowej. Z lewej strony schodów jest wejście do pomieszczenia gosp. a z prawej drzwi do pokoju zrobionego z garażu. Nasi Panowie Murarze schody dosuneli do ściany głownej budynku a wiec zupelnie inaczej jak to jest w projekcie i przez to nam sie troszeczke zmniejszyło pomieszczenie gospodarcze. Poniżej widok na schody z pomieszczenia gospodarczego http://images45.fotosik.pl/44/031ef6372a7507f2med.jpg no i klatka http://images28.fotosik.pl/308/47813a2efd85ce0fmed.jpg Powiem ci, ze bardzo jestesmy zadowoleni z tego rozwiazania no i z widnych schodków na góre Jesli moge to radziłabym ci doświetlic jednak tą klatke. gwarantuje ze nie bedziesz załować P.S. Ojej mam nadzieje że zrozumiesz coś z tych moich powyższych zakreconych bazgrołek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 30.12.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Dziękuję za szybką odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 31.12.2008 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 08.01.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam Aneta mam pytanie w sprawie foli dachowej. Czy ten Strotex 110 jest folią,czy może membraną? Cały czas się zastanawiam nad odeskowaniem, chociaż ja wolałabym zaoszczędzić na odeskowaniu, a kupić dobrą membranę i ocieplenie pionowe 20 cm oraz poziome 5 cm. Jednak druga osoba decydująca jest za odeskowaniem. Czas nagli bo to niedługo trzeba więzbę zamawiać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 08.01.2009 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam Aneta mam pytanie w sprawie foli dachowej. Czy ten Strotex 110 jest folią,czy może membraną? Cały czas się zastanawiam nad odeskowaniem, chociaż ja wolałabym zaoszczędzić na odeskowaniu, a kupić dobrą membranę i ocieplenie pionowe 20 cm oraz poziome 5 cm. Jednak druga osoba decydująca jest za odeskowaniem. Czas nagli bo to niedługo trzeba więzbę zamawiać? Pozdrawiam Witam Ten strotex 110 to jest folia paraprzepuszczalna. Wydaje mi się, że na wieźbie lepiej nie oszczędzać i odeskować dach bo jest on wtedy duzo mocniejszy ( a biorąc pod uwagę te wichury ktore się u nas ostatnio pojawiają wydaje mi sie ze to jest dobry pomysl ) myśle tez ze zbyt duzo się nadpłaci deskując a zaoszczędzić zawsze można na czymś innym np wykończeniu wnętrz:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 12.01.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Witam Znowu mam pytanie Skoro to jest folia, czy zostawialiście pustkę wentylacyjną między folią a ociepleniem? Bo wiem i nie wiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 12.01.2009 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Tak my mamy zostawione pare cm wentylacji między folią a wełną Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts