witomark 13.01.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Witam Ten strotex 110 to jest folia paraprzepuszczalna. Wydaje mi się, że na wieźbie lepiej nie oszczędzać i odeskować dach bo jest on wtedy duzo mocniejszy ( a biorąc pod uwagę te wichury ktore się u nas ostatnio pojawiają wydaje mi sie ze to jest dobry pomysl ) myśle tez ze zbyt duzo się nadpłaci deskując a zaoszczędzić zawsze można na czymś innym np wykończeniu wnętrz:) Pozdrawiam No i tu jest właśnie dylemat, bo deskowanie rzeczywiście wzmocni dach, ale jeden znajomy projektant zwrócił moją uwagę na to, że może nie powinno się tak wzmacniać dachu, bo jak będzie prawdziwa wichura, która zrywa dachy, to z nieodeskowanego dachu zerwie dachówki, a odeskowany dach może porwać cały razem z więźbą. Kiedyś nie deskowano dachów ponoć celowo, bo w razie czego narazimy się na mniejsze straty. Sam mam odeskowany dach, ale teraz to już nie wiem czy to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 13.01.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Jak przyjdzie taka prawdziwa wichura to tak naprawdę nigdy nie wiadomo co moze sie stac. Trzeba miec tylko nadzieje, ze nie będziemy mieli nigdy "przyjemnosci" sprawdzania wytrzymalosci naszych dachów w takich sytaucjach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 19.01.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witaj Aneta:) Z przyjemnością przeczytałam (obejrzałam ) Twój dzienik budowy. Wszystko jest śliczne i takie...czyściutke! Podziwiam i zazdroszczę! Bedę śledzić dalsze postępy! Trzymam kciuki! podrawiam cieplutko M. PS. jak to zrobiłaś, że masz i dom i ogród?!! U mnie z łąki zrobił się ugór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 19.01.2009 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witaj Magda Dziekuje, dziękuje za miłe słowa i ciesze sie, że ci sie podoba U Nas było tak, że najpierw był ogród i sadzone drzewka, a dopiero pozniej dom:) wiec troche na odwrót jak to sie teraz robi Podczas samej budowy wieleeee przejechało ciężarówek przez naszą działke ale jakimś cudem żadne drzewko na tym nie ucierpiało Ekipy też zawsze utrzymywały porządek (tzn jak panowie widzieli ze na bieżąco sprzątamy to sami mniej brudzili ) No i jak widać warto było Także w miare możliwości na wiosne zacznij obsadzać działeczke to zanim wykończysz domek drzewka chociaz troszke podrosną Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoje postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 20.01.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Dzięki No, ale jak tak cały czas będziemy trzymać te kciuki za siebie nawzajem, to nic tymi rękoma nie zrobimy, hihi pozdrówki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 20.01.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witam Aneta , za radą Magdy wpadłam, na Twoje strony z kolejnym nieśmiałym pytaniem .Czy możesz podać ile wyszło m3 więzby u Ciebie oraz czy łaty i kontrłaty były wliczone w te m3 czy liczone były w mb? Mam kłopot , bo w wycenach z tartaku są różne ilości m3. Nie wiem skąd takie wahania . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 20.01.2009 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 No to umówmy się tak Magda że będziemy za siebie trzymać kciuki wtedy jak nic nie będziemy robić na działkach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 20.01.2009 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witaj kamlotku Jeśli chodzi o więźbe to pan w tartaku pociął ją dokładnie według projektu (niestety nie mam go przed oczami i nie pamietam ile to tam tego było ) z tym że troche nam jej zostało (no ale wykorzysta się w przyszłości na garaż) Więźba łącznie z odeskowaniem wyniosła nas jakos 7 tys. Te łaty i kontrłaty były liczone z mb i tych grubszych było 800 mb a cienszych 300mb i chyba kosztowały ok 1 tys. tylko ze to były ceny z 2007 r Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 21.01.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 No to umówmy się tak Magda że będziemy za siebie trzymać kciuki wtedy jak nic nie będziemy robić na działkach Pozdrawiam OKi umowa stoi A teraz pytania : 1. nie podnosiłaś ścianki kolankowej? 2. czy na górze masz tzw "przedścianki" czy ściana pionowa to mur zewnętrzny? 3. jaka jest wysokość ścianki kolankowej od srodka pokoju ( tej niższej i tej wyższej) ? 4. jak rozwiązałaś wentylację w kuchni i spiżarce? Dobra, na razie tyle, ciąg dalszy nastąpi Dzięki i pozdrawiam cieplutko M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 21.01.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Hej Aneta:) Bardzo ładny i słoneczny ten Twój salon Daj więcej zdjątek domku. Co Ci szkodzi? Tak przyjemnie się ogląda. pozdrówki M. P.S. A te wzorki na górze na ścianach to od szablonu malowalaś czy samorodna artystka jesteś? Ładne one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 21.01.2009 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Ojej:) Tyle tych pytań że nie wiem czy wybrnę ad1. ponosiliśmy ściankę o 1 pustak ( i dobrze ) ad2. nie wiem czy dobrze rozumiem słowo przedścianki ale myśle że chyba wiem o co ci chodzi te przedścianki są u nas w dwóch pokojach nad salonem , w 3 (tym nad byłym garażem) nie ma bo za dużo pokoju by zabrała:) one chyba coś koło 1 m mają wysokości, w każdym razie jest dobrze bo grzejniki się mieszczą ad.3 to mnie zastrzeliłaś nie wiem ale te pokoje nie są takie niziutkie jak mi się wydawało że będą ad.4 wentylacja w kuchni jest w kominie, a spiżarki wcale nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 21.01.2009 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Hej Aneta:) Bardzo ładny i słoneczny ten Twój salon Daj więcej zdjątek domku. Co Ci szkodzi? Tak przyjemnie się ogląda. pozdrówki M. P.S. A te wzorki na górze na ścianach to od szablonu malowalaś czy samorodna artystka jesteś? Ładne one Dziekuje Magda:) Zdjęcia bym wstawiła tylko że obecnie nic się nie dzieje:( i nie bardzo jest co wstawiać No ale może poszukam czegoś jeszcze Co do wzorków to pewnie że to moje dzieło ale oczywiście z pomocą szablonów (z którymi byl sporo zabawy) aż do tego stopnia utalentowana to nie jestem Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 20.02.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Aneta, cudna łazienka o drzwiach nie mówiąc . Można zapytać o firmę i cenę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 20.02.2009 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Dziekuje ci kamlotku Drzwi sa z firmy Invado, model Gemini Za sztuke wyszlo ok 1 tys z montazem i klamką . Nie ukrywam ze ta cena byla glownie powodem tego ze je wybralismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 26.02.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Hej, przyszłam tylko się przywitać Poczekam na zdjęcia łazienki pozdrawiam cieplutko M> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 26.02.2009 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 a witam witam cie Magda:) no tak bede musiała sie wreszcie wziac za to i wstawić od nowa te zdjecia wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 05.03.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Hej to czekam :) buziaki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 05.03.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Ja również zaglądam i wyglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 07.03.2009 00:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 No to mnie troszkę zmobilizowałyście dziewczyny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 08.03.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Hejka Łazieneczka zapowiada się pięknie Czekam na dalsze postępy )) Pozdrawiam cieplutko M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts