kamlotek 10.03.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Łazienka naprawdę superancka Aneta,możesz powiedzieć,ile cm od lewej ściany masz umieszczone okno? Jakie wymiary będzie miał Twój prysznic i czy okno ma takie wymiary jak w projekcie? Pozdrawiam i czekam na dalsze nowinki z budowy A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 10.03.2009 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witaj Asiu Okno ma wymiary takie jak w projekcie Przesuneliśmy je w prawo chyba o 20 cm (dokładne wymiary od sciany moge ci napisac w weekend jak je zmierze:D) Kabine bedziemy miec 90 cm, a bez tego przesunięcia okna w zyciu by sie nie zmiescila wrrrr Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 11.03.2009 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Aneta - piękne drzwi bardzo mi się podobają p.s. dlaczego montowaliście je przed podłogami???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 11.03.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Dziękuję za odpowiedź . U nas od wczoraj stawiają ściany z monolitu plus. Dziś zobaczę na zdjęciach jak wróci Kamlot. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 11.03.2009 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Dzieki Kasiu Z tymi drzwiami to było tak że, podłogi miały kłaść się w tym czasie kiedy czekaliśmy na drzwi ale.... niestety jak zwykle chodzi o finanse wiec podłogi będą później niestety drzwi są tak zamontowane, że bez problemu przy kładzeniu podłóg podłoży sie płytke czy panel pod futryne i bedzie ok chyba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 11.03.2009 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Asiu Czekam na fotki scian a Wy co robicie z tym nieszczęsnym oknem w łazience? też je przesuwacie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 12.03.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Okno już podobno jest przesunięte maksymalnie w prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 12.03.2009 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 No to już na pewno kabina się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 12.03.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Mam nadzieję kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 12.03.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Hej dziewczyny Ja też przesuwałam maksymalnie w prawo. bo łazienkę zostawiłam wymiarami taką jaka była w projekcie, rzuciłam ją tylko w miejsce schodów pozdrówki PS Aneta, śliczne drzwi ; Co to jest i po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 12.03.2009 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 dzieki Magda drzwi to firma Invado, model Gemini za sztuke wyszło ok 1 tys. z klamkami Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 14.03.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 no to my chyba odwrotnie niż wszyscy, okno przesunęliśmy w lewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 26.03.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 hej Anetko Co tam u Ciebie slychać, bo nic się nie odzywasz? Czekam z niecierpliwością na wpisy i kolejne zdjęcia :) Mam pytanie: pamiętasz może ile poszlo Ci desek na deskowanie dachu ( w kubikach, albo metrach bieżących ) I jaką grubość deski dawałaś, czy była impregnowana"na zielono" oraz czy robiłaś ściśle czy są szpary między poszczególnymi deskami? W kwestii ocielenia tego: na forkach widać, że deski i więźba są szczelinie owinięte folią strotex ( co to za folia?) potem wełna, potem paroizolacja ( żółta folia ) i regipsy. A czemu nie zostawiliście szczeliny wentylacyjnej między deskami a wełną, jak to większość doradza? Jakiś nowy patent to jest? pozdróweczki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 26.03.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Hej Magduś Fakt dawno się nie odzywałam Narazie w kwestiach wykończeniowych nic się nie dzieje, ale jak tylko coś ruszy obiecuję, że wstawię fotki A Ty widze że już myślisz o kwestiach dachowych i bardzo dobrze bo sezon wiosenno - budowlany prawie się już zaczyna Już Ci odpowiadam na pytanka - na obicie dachu poszło jakieś 6 m3 - deski były grubości 1 cm - sami je impregnowaliśmy na zielono opryskiwaczem - przybijane były na ścisło ale szpary i tak się porobiły jak deski się rozeschły Jeśli chodzi o ocieplenie to: - ten strotex to folia paraprzepuszczalna ( niby mówią że nie musi być tej folia jak dach jest obity deskami ale zrobiliśmy ją) - Między wełną a tą folią strotex jest szczelina wentylacyjna pare cm (jakies 5 może) , nie widac tego niestety na zdjeciach Mam nadzieje ze chociaz troszkę Ci pomogłam Pozdrówki A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 26.03.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Anetko, pomogłaś BARDZO!!! Ale 6 m3 desek??? To tyle co POŁOWA więźby!!!! Rany boskie!!! W takim razie mogę zapomnieć o deskowaniu Nie stać mnie Czekm zatem na fotki I zawsze możesz dołożyć jakieś stare :) Uwielbiam oglądać Twój i innych Skrzatowców domy i wyobrażać sobie , ze też kiedyś będę miała taki pozdróweczki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 26.03.2009 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Ciesze się ze mogłam Ci pomóc Faktycznie teraz to wszystko podrożało strasznie Mimo że te Nasze Skrzaciki są nie za duże to jak na taki domek ten dach jest ogromny:) według mnie przynjamniej Obiecuje że jak coś fajnego znajde to wstawię fotki specjalnie dla Ciebie Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 28.03.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Trzymam Cię zatem za słowo A na marginesie, wiesz po ile teraz jest więźba? Po 700 zł za m3. Ździerstwo, nie? pozdrówki M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 30.03.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witaj magda Tak dokładnie to nie wiem po ile jest teraz m3 więźby ale z tego co słyszałam to te 700 zł to nie jest to jakaś wygórowana cena Ale zawsze możesz "walczyć" a nóż widelec dogadasz się i będzie taniej Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 05.04.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Hej Anetka No, u Ciebie już wiosna pełną gębą! A jaki masz piękny, czyściutki ogródek! Podziwiam i zazdroszczę odnośnie łazienki górnej - piękne płytki!!!! Takie...wiosenne Nie mogę się już doczekać zdjęć z realizacji! pozdróweczki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 07.04.2009 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Hej Magda Dzięki za miłe słowa faktycznie na działce już drzewka powoli się zazieleniają, szczególnie wierzby Co do płytek to zobaczymy jak wyjdą mam nadzieje ze nie bedzie za zielono Mysle ze i tak najładniejsze sa kolekcje brazowo bezowe ale przecez dwoch łazienek takich nie zrobimy nuda by sie przeciez wkradła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts