Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skrzat - Komentarze do Naszego Dziennika

aneta84

Recommended Posts

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki Kasiu :D :D :D Z tymi drzwiami to było tak że, podłogi miały kłaść się w tym czasie kiedy czekaliśmy na drzwi ale.... niestety jak zwykle chodzi o finanse :roll: wiec podłogi będą później niestety :oops: :D drzwi są tak zamontowane, że bez problemu przy kładzeniu podłóg podłoży sie płytke czy panel pod futryne :lol: i bedzie ok :D chyba :roll:

Pozdrawiam :D

• 2 weeks później...

hej Anetko :)

Co tam u Ciebie slychać, bo nic się nie odzywasz?

:roll:

Czekam z niecierpliwością na wpisy i kolejne zdjęcia :):)

Mam pytanie:

pamiętasz może ile poszlo Ci desek na deskowanie dachu ( w kubikach, albo metrach bieżących :roll: ) I jaką grubość deski dawałaś, czy była impregnowana"na zielono" oraz czy robiłaś ściśle czy są szpary między poszczególnymi deskami?

W kwestii ocielenia tego:

na forkach widać, że deski i więźba są szczelinie owinięte folią strotex ( co to za folia?) potem wełna, potem paroizolacja ( żółta folia ) i regipsy. A czemu nie zostawiliście szczeliny wentylacyjnej między deskami a wełną, jak to większość doradza? Jakiś nowy patent to jest? :D :roll:

pozdróweczki M.

Hej Magduś :D

Fakt dawno się nie odzywałam :D Narazie w kwestiach wykończeniowych nic się nie dzieje, ale jak tylko coś ruszy obiecuję, że wstawię fotki 8) A Ty widze że już myślisz o kwestiach dachowych :D i bardzo dobrze bo sezon wiosenno - budowlany prawie się już zaczyna :D

Już Ci odpowiadam na pytanka :lol:

- na obicie dachu poszło jakieś 6 m3

- deski były grubości 1 cm

- sami je impregnowaliśmy na zielono :) opryskiwaczem 8)

- przybijane były na ścisło ale szpary i tak się porobiły jak deski się rozeschły :)

:D

Jeśli chodzi o ocieplenie to:

- ten strotex to folia paraprzepuszczalna ( niby mówią że nie musi być tej folia jak dach jest obity deskami ale zrobiliśmy ją)

- Między wełną a tą folią strotex jest szczelina wentylacyjna pare cm (jakies 5 może) , nie widac tego niestety na zdjeciach :(

Mam nadzieje ze chociaz troszkę Ci pomogłam :D :D

Pozdrówki A. :lol:

Anetko, pomogłaś BARDZO!!! :lol:

Ale 6 m3 desek??? :o :o :o :o To tyle co POŁOWA więźby!!!! Rany boskie!!!

W takim razie mogę zapomnieć o deskowaniu :cry: :cry: Nie stać mnie :cry:

Czekm zatem na fotki :) I zawsze możesz dołożyć jakieś stare :):):)

Uwielbiam oglądać Twój i innych Skrzatowców domy i wyobrażać sobie , ze też kiedyś będę miała taki 8)

pozdróweczki M.

Hej Magda :)

Dzięki za miłe słowa :lol: :lol: :lol: faktycznie na działce już drzewka powoli się zazieleniają, szczególnie wierzby :)

Co do płytek to zobaczymy jak wyjdą :) mam nadzieje ze nie bedzie za zielono 8) Mysle ze i tak najładniejsze sa kolekcje brazowo bezowe ale przecez dwoch łazienek takich nie zrobimy :D nuda by sie przeciez wkradła :p

Pozdrawiam :)