ghost34 25.10.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 darrat..daj deski szalunkowe(WYSUSZONE!!) calówki na kleju nie-ocheblowane(ochebluj tylko w miejscach klejenia wystarczy ręczny strug)..na kleju jak radzi jarekkur...i na to przykręć płye osb jak najgrubszą..ja stosuje do 22mm (jeśli są grubsze zastosuj na calówki wystarczy jedna warstwa..)..spokojnie wytrzyma..łączna grubość bedzie około 50mm..wtedy jeszcze od dołu jak pobejcujesz je sobie na kolor jaki ci odpowiada będziesz miał i góe załatwiona i dół.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 25.10.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 no raczej chciałbym żeby to bylo wytrzymałe może jakaś szafa komoda czy może łóżko napisałeś że na takie obciążenie OSB 2 x 24 mm i pod to nie trzeba już żadnych desek ??? a jeśli nie trzeba to jak wyglądałaby sprawa mocowania osb do dwuteowników ? czy można zastosować ten klej ? Porównaj koszty deski szalunkowe 12-15% mogá by suchsze plus plyta OSB -24mm. Lub tylko dwie plyty OSB 24mm. Plyty OSB mozna równiez kleic na klej do tregrów. Koszt m2 plyty to okolo 35zl/m2. Deski szalunkowej m2 okolo 25-30zl/m2. deski sá wytrzymalsze na ugiecia od plyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darrat 26.10.2008 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 dzięki, w przyszłym tygodniu zorientuję się w cenach, napewno będę mial jeszcze kilka pytań które mam nadzieje pomożecie mi rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darrat 26.10.2008 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 chciałem skonsultować z wami pewien pomysł : wstawienie równolegle do dwuteowników po środu legarów drewnianych . Co wy na to ?? Czy wzmocni to kostrukcje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 27.10.2008 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 jak najbardziej..nie zaszkodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts