lucky2001 07.10.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 witam jestem troche zielony w tych sprawach pytanie mam dzalke rolna 1.2ha chce sie na niej budowac mam juz warunki zabudowy i uzgodnienia mediow teraz jestem na etapie wyboru projektu co dalej po jego wyborze i zlozeniu do starostwa (oczekiwanie na pozwolenie) jaki nastepny krok z odrolnieniem ...dziekuje za wszelkie podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 08.10.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Odrolnienie działki jest potrzebne do złożenia wniosku o pozwolenie na budowę. Odralnia się tylko tę część ziemi gdzie będzie stał budynek i przyległe do niego np: chodniki podjazdy itp. Dokonuje tego na mapce do celów projektowych geodeta (koszt od 200 zł w górę). Następnie taką mapkę składa się w starostwie powiatowym z wnioskiem o odrolnienie. Decyzje dołącza się do całości projektu. To tak by było w skrócie. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky2001 12.10.2008 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 dzieki za odp ju wiem cos wiecej mam pytanie ok odralnia geodeta na mapce do celow projektowych ale szacowana przezemnie powierzchnie pod zabudowe domem oraz komunikacje jezeli nie posaiadam jeszcze projektu????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 13.10.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Tak odrolnienie następuje na mapce do celów projektowych. Nanosi je geodeta ale dopiero po architekcie, który wg. projektu zrobi na mapce plan zagospodarowania działki. Tak więc bez projektu domu nic się nie zrobi. Najpierw projekt potem adaptacja projektu przez architekta, rozmieszczenia na mapce i odrolnienie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky2001 14.10.2008 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 dziekuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts