Gość MZ 11.10.2003 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2003 Nie mam na razie kasy na położenie podłogi. Na podłodze mam płytę osb i zastanawiam się, jakim lakierem ja pomalować. Sprzedawca w sklepie stwierdził ze lakier do podłóg np. duluxa się nie nadaje, bo płyta jest już polakierowana i jak pomaluje to będzie pękał i zejdzie. Jeżeli ktoś z was robił cos takiego to proszę podzielcie się ze mną swoją wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 11.10.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2003 Mam wybudowane pomieszczenie gospodarcze z płyt OSB3 i podłogę pomalowałem jeszcze dwukrotnie zwykłym lakierem matowym nitro. Jakiej firmy nie pamiętam. To nieprawda, że będzie odpadać czy odpryskiwać. Oczywiście płyty te nie mają faktury gładkiej tak jak deski i w szparach zawsze jakiś bród się zmieści ale i tak są bardzo atrakcyjne wizualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 06.11.2003 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Powinien chwycić każdy lakier poliuretanowy - nitro jest za słabe na podłogi. Pamiętaj tylko o zmatowieniu płyty papierem ściernym (tak przy okazji, płyta nie jest lakierowana, to jest żywica klejowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts