Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza jaskółka-co myślicie?

taszana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 265
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Moni, Magdalena witam!jak mi miło!normalnie tłok :wink: w moich komentarzach

To mają być drzwio-ściana (jakie piękne słowotwórstwo :lol: )

a pomysł na to powstał (trochę późno ) ale oboje z Mężulem lubimy się wymoczyć od czasu do czasu w wannie a najfajniej w towarzystwie(oczywiście współmałżonka) więc na wypadek gdybyśmy się razem tam nie zmieścili :wink: ...

Za to leżanka pod oknem to ma być miejsce" kultu książki",(choć przyznam że nie pamiętam kiedy miałam czas na czytanie,liczę że na starość coś się znajdzie :wink: )

Mhk idę szybko zobaczyć jakies nowe fotki z życia w jaskółce-biada jak nic nowego nie znajdę

:wink:

Magda czekam na fotki wersji ostatecznej po wizycie u architekta,jestem baaardzo ciekawa co tam powstanie

Pozdrawiam ,miłego dnia dziewczyny!

To mają być drzwio-ściana

czyli raz wanna będzie w sypialni, a raz nie :D Dobrze kombinuję?

Za to leżanka pod oknem to ma być miejsce" kultu książki",(choć przyznam że nie pamiętam kiedy miałam czas na czytanie,liczę że na starość coś się znajdzie :wink: )

Ja do tego celu wstawię fotel bujany do sypialni, marzę o nim już od dziecka, odkąd zobaczyłam taki u krawcowej mojej mamy, nie muszę chyba dodawać że potem już zawsze towarzyszyłam mamie w przymiarkach :D

Magda czekam na fotki wersji ostatecznej po wizycie u architekta,jestem baaardzo ciekawa co tam powstanie

Pozdrawiam ,miłego dnia dziewczyny!

oczywiście, jak tylko coś dostanę zaraz z tym przylecę :D

Taszana - w sumie za taraz wyszło nam ok 7-8tys - jest duzy bo na cala szerokosc domu czyli ok 11m i dlugi jakies 2,5m

zrobione z drewna Bangikirai - kupione z przeceny za 99zl/m2 - zaolejowany bezbrwnym olejem - nie mielismy kasy ze kupic cos barwiacego - moze w przyszlym sezonie

ogolnie dach ma spadek 23% - i mamy szerokie okapy bo az 1m - takei chcielismy zeby ten dach wygladal jak taka czapa - nie mamy nadprozy w oknach - wieniec jest jednoczesnie nadprozem - to tez obnizylo nam dach o jakies 20cm

Pzdr

Cześć Dziewczyny!Tylu miłych gości a ja akurat poza zasięgiem netu :( cały dzień!

Wu dziękuję Ci za pamięć i troskę,cóż mogę napisać o samopoczuciu?!Bywało lepiej :wink: :lol: ale też gorzej...

Moni to może macie krótszy niż jaskóła ten Wasz domek i stąd to wrażenie bo u nas dach 25st spadku,

czapa nachodzi nawet ciutkę ponad 1metr,no i nadproża też mamy w wieńcu :roll: więc teoretycznie wszystko podobnie,może to tez kwestia wykończenia i dopracowania,do którego nam daleko :-? mam nadzieję że nasz domek też się wyzgrabni :wink:

Tarasik ideał i wcale nie strasznie drogi mi się wydaje, jak na tak duży i z drewna,dochodziły mnie słuchy o 20 tyś za taki metraż w drewnie

Madzik Ty się też zabierz za swój dziennik!!!już masz co pokazywać!do dzieła!!! :wink:

Moniki :D no to na pewno nie krótka,

ale jednak krótsza, u nas pod jednym ciągiem 20,5+3,0prześwit+7,0 garaż(jakoś tak ponad 30 metrów-to w sumie długaśny jamnik :wink: a nie jaskółka)

Pewnie to fajne wrażenie lekkości u Was daje też wykończenie na elewacji,no i jednak sam dom jest krótszy od oryginału o 2 metry więc i troszkę inaczej okna wypadają,w każdym razie miło popatrzeć na zgrabny domek i pomarzyć o własnym mam nadzieję równie zgrabnym

Pozdrówki :wink: