Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza jaskółka-co myślicie?

taszana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 265
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:o :o :o

http://img256.imageshack.us/img256/6712/domekwzimowejsceneriiim.jpg

miłe słowa właścicielki TAAAKIEGO domu (gdyby nie podpis,byłabym pewna że to jedynie inspiracja z wypasionego katalogu ) to najpiękniejszy z komplementów

Właśnie znalazłam kopalnie inspiracji,więc wybacz, biegnę podkradać :wink:

• 3 weeks później...

A555 :oops: dzięki za miłe słowa :D

Wysokość pomieszczeń w większości będzie około 285,część będzie obniżona do wysokości okien czyli cosik około 250(tarasowe-pamietam że to granica dla drewnianej konstrukcji,wyższe to już chyba tylko alu)

poza tym to też max zasięg rąk :lol: ważne przy myciu :wink:

Cześć Rasiu!!!niestety zastój :( ,ale mam nadzieję że tylko chwilowy

:( Niby nie ma już wielkiego bumu budowlanego a my mamy spory kłopot z ekipami,terminami itp

...rozmyślam od jakiegoś czasu gdzie w domku umieścić Twojego autorstwa kamyki w podłodze-są genialne!jak i cały domek

Pozdrawiam

• 2 months później...

Witaj Małgoś

Piękny domek się szykuje u Ciebie ,kurcze,jak ja zazdroszczę płaskiego dachu(u nas plan zagospodarowania wykluczył taka opcję) :(

Okna są firmy ADPOL-spora fabryka działająca na terenia całej Polski (i nie tylko)

profesjonalne podejście i wykonanie,nam udało się trafić na bardzo przyjemna promocję więc i cena była konkurencyjna,mają swoją stronę,tam znajdziesz wszystkie info

... pomyślcie też o alu,przy dużych przeszkleniach to dobry pomysł,sama sie czasem zastanawiam czy dobrze zrobiliśmy wybierając drewniane w kolorze niedrewnianym :) ...

Pozdrawiam

Dzień dobry :)

Dzięki za namiary na firmę - mocno myślałam nad alusami ale boje się, że przy takiej ilości przeszkleń będziemy mieć większe straty ciepła z alu niż przy PCV

:-? Płaski dach fajny (ale wcale nie taki prosty w wykonaniu) trochę trzeba było się nagimnastykować żeby dostać na niego WZ, ostatecznie wydali nam warunki zaczynające się od 4% spadku w górę. Oficjalnie to nie chcą dawać takich warunków chyba nigdzie :wink:

Biegnę sobie zaraz sprawdzić ADPOL

pozdrawiam słonecznie :p

• 1 month później...
aleś Dziewczyno sie objawiła w moich komentsach. patrze do Twojego dzienniczka i wychodzi mi ze mogłybyśmy sie chyba budować razem. Masz cudny kolor okien, którego ja sie bałam zaryzykować, super inspiracje(w zasadzie to znam te wszystkie zdjęcia) i czuje ze dużo mi pomożesz przy utrzymaniu konsekwencji, no bo w końcu doskonale wiesz o co mi chodzi, a ja nagle zaczynam sie miotać. Dziwne prawda? :D

Witaj Myszko !Moja nowa kopalnio inspiracji :wink:

"konsekwencja "to chyba najważniejsza sprawa na tym etapie budowy(jak i w zyciu :D ) i jak trudno ją utrzymać?! ja już się zaczynam miotać ,powątpiewać-także w szare okna :o ,dlatego fajnie jest mieć grupę wsparcia :wink: ,jakby co polecam się 8)

nie mogę się doczekać Twojej podłogi!!!!bo to troszkę tak jakbym już swoją widziała :D .

trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie wszelkich wpadek budowlanych(ja dziś mam poważną rozmowę o tych nieszczęsnych podsypkach przy fundamencie :evil:- )

Kochana Myszo,jesion to tylko sypialnie(choć teraz rozważamy dużo tanszą mozaikę dębową),salon i kuchnia to teak/dąb, musi się pojawić jakieś ciepełko w tym domu bo na czerni bieli i szarości trudno zbudować przytulność.Kocham teak za jego chlebkowy odcień,jednak jest dość pstrokaty(szczególonie w mozaice,która na naszą podłogówkę nadaje się najbardziej) więc w zastępstwie myślimy o dębie w oleju na miodowo-ale tu boję się tej dębowej zielonkowatości :roll: i bądź tu mundry człowieku :-?

do tego jeszcze dochodzi kolor drewna w kuchni,chce mieć jeden rodzaj-kolor drewna przynajmniej na tej otwartej przestrzeni salonowo-kuchennej więc decyzja ciężka bo ożenię się z tym drewienkiem na dobre.

Pozdrawiam serdecznie