Pati33 08.10.2008 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Hej Kto z was ostatnio robił płot klinkierowy z wypełnieniem z kowalstwa? Ile wam brali za metr wypełnienia ? I ogólnie jakie macie wrażenia? Ja robię rozeznanie w okolicach Poznania. Jak na razie jeden kowal okazał sie konkretny ale ceny ma tez konkretne. Pozostali luzik, na pomiary jakoś nie mogą dotrzeć , nie oddzwaniają a jak na moje to zlecenie nie małe bo 19 metrów ogrodzenia kutego chce zamówić Cóż, za dobrze chyba mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 08.10.2008 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam Takie ogrodzenie jak Twoje tzn. klinkier plus wypełnienie kute, też mi się najbardziej podoba Cena napewno zależy od tego czy będą to elementy gotowe ( listki, groty itp.) czy może to wszystko kowal zrobi - czyli wykuje Ci ręcznie. Jeżeli będzie to robota ręczna, to cena napewno będzie wysoka Do tego doliczyć trzeba malowanie zwykłe lub proszkowe. Ale ogrodzenie będzie piękne i posłuży wiele lat. Poszukaj na ALLEGRO i porównaj sobie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 12.02.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 na dzień dobry wołają 1000 za mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 12.02.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 A ten 1000 to razem z wymurowaniem podmurówki, czy same kute przęsła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 12.02.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 jak my szukaliśmy to za same przęsła u kowala a wolny termin miał za 4 msc było to rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 13.02.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 fajne ceny w wawie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 13.02.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 prawda normalnie posr........ się tym ludziom w głowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 13.02.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Można coś kupić w Castoramie, gotowe bramki, płotki itp. Cena dużo niższa, a jakość sami oceńcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 14.02.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 To kupujcie z castoramie a z korozją nie wygracie....bo to są rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 19.02.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Znajomy w Warszawie robi od 100zł/mb przęsła(materiał plus robocizna), wieloletni doświadczony "majster", prowadzi własny zakład. Skąd cena 1000zł/m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 21.02.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 ludzie nie ma cudów za 100zł to możesz sobie kojec dla psa zrobić gdzieś z tyłu tylko trzeba uważać bo pies może sie wściec jak zobaczy stwór za 100zł Dobra robota jest w cenie,ale już pisałem że 1000zł to przegięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 22.02.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Wojtas, nie obrażaj ludzi. 100zł za metr najprostszego ogrodzenia z najtańszych materiałów - to normalna cena a nie cud i gwarantuję, że pies się nie przestraszy. Mówimy o cenie samego przęsła. Oczywiście jeśli kogoś stać i chce mieć coś ładniejszego i solidniejszego, to cena idzie odpowiednio w górę. Za ozdobną ramę do łóżka znajomy wziął 3000zł - bo materiał, bo dużo skomplikowanej roboty i fikuśny wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 13.03.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Normalne ceny oscyluja w granicach 600-800 zl/mb za kute elementy. Wiem bo porownywalismy ceny. Kazda inna cena to jakies partactwo.Jeden z najlepszych kowali jest w Gnieznie i to co nam zrobil z płotem to jest majstersztyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 15.03.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 . Kazda inna cena to jakies partactwo. bez przesady....ale te 100zł/mb to napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 18.03.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Jeden z najlepszych kowali jest w Gnieznie i to co nam zrobil z płotem to jest majstersztyk! podeślij zdjęcia ocenimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daren 18.03.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Robiłem rozeznanie i ceny kutych przeseł, moim zdaniem są chore, dlatego całe ogrodzenie zrobiłem sobie z profili zamknietych 2x2 cm. Elementów ozdobnych jest całe multum (np allegro), i są naprawdę w przystępnej cenie (import z chin). Można sobie dowolnie zaaranżować swoje przęsło. Miałem ok. 100 mb (40 przęseł 2,5 x 1,6 ) ogrodzenia towar kosztował mnie ok 10 tys spawecze wzieli 2,7. Efekt moim zdaniem super. Teksty o korozji wewnątrz profilu można między bajki włożyć....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 19.03.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 "Robiłem rozeznanie i ceny kutych przeseł, moim zdaniem są chore, dlatego całe ogrodzenie zrobiłem sobie z profili zamknietych 2x2 cm. Elementów ozdobnych jest całe multum (np allegro), i są naprawdę w przystępnej cenie (import z chin). Można sobie dowolnie zaaranżować swoje przęsło. Miałem ok. 100 mb (40 przęseł 2,5 x 1,6 ) ogrodzenia towar kosztował mnie ok 10 tys spawecze wzieli 2,7. Efekt moim zdaniem super. Teksty o korozji wewnątrz profilu można między bajki włożyć......." Chłopie nie chce zabrzmieć zbyt dosadnie, ale to o czym piszesz to jakieś brednie. Jezeli bedziesz cos tu mowil o allegro etc to smiech mnie ogarnia. Zadzwon sobie do goscia, zobacz jak to robia, jak to jest cynkowane i nie probuj nawet porownywac (choc to i tak za duze slowo) tego badziewia z chin do rzemiosla. A czy ceny sa chore? Idz i zobacz prace w kuzni w zimie czy lecie, gdzie albo pot leje sie po d... lub z zimna rece dretwieja od stali. Widzialem jak nam robili i chyle czoła. Nie masz pojecia - nie udzielaj sie bo akurat te pieniadze ktore oni sobie zycza sa niczym w porownaniu z innymi "fahofcami" ktorzy pojecia nie maja o robocie i krzycza np 50zl/m polozenia dachowki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 19.03.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 dla zainteresowanych link http://kaczmarekkowal.pl/ z tego co widzialem w klaserach na stronie jest tylko mala czesc realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daren 19.03.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Chłopie nie chce zabrzmieć zbyt dosadnie, ale to o czym piszesz to jakieś brednie. Jezeli bedziesz cos tu mowil o allegro etc to smiech mnie ogarnia. Zadzwon sobie do goscia, zobacz jak to robia, jak to jest cynkowane i nie probuj nawet porownywac (choc to i tak za duze slowo) tego badziewia z chin do rzemiosla. A czy ceny sa chore? Idz i zobacz prace w kuzni w zimie czy lecie, gdzie albo pot leje sie po d... lub z zimna rece dretwieja od stali. Widzialem jak nam robili i chyle czoła. Nie masz pojecia - nie udzielaj sie bo akurat te pieniadze ktore oni sobie zycza sa niczym w porownaniu z innymi "fahofcami" ktorzy pojecia nie maja o robocie i krzycza np 50zl/m polozenia dachowki... Nie zamierzam polemizować na temat wkładu pracy i tego, że kute ogrodzenie z pełnych elementów będzie ładniejsze. Ale jeżeli chcemy wykonać w miarę proste ogrodzenie bez bizantyjskich zdobień to czy je wykonamy je z profili czy z pełnego prętów różnica wizualna nie będzie wielka. Gotowe elementy są w sporym wyborze ja kupowałem tu: http://www.elementykute.home.pl Wybór zależy przede wszystkim od ceny, a mając do wyboru kilka przeseł od kowala wolałem może skromniej ale ogrodzić całą działkę w sposób jednorodny. Może bez zbędnego przepychu (kupiłem tylko gotowe groty i kule). Reasumując nie zamierzam nikogo namawiać lub odstaraszać od usług kowali, każdym ma swój gust, czy wrażliwość estetyczną i różną grubość portwela. Można się szarpnąć na ogrodzenie od kowawala z frontu, a resztę ogrodzić siatką, czy betonem. Ja wybrałem inne rozwiązaniei, opowiadanie, że odkówki z chin to bee, nie zauważyłem żeby rozsypywały się w rękach. Obserwując okoliczne budowy zauważyłem, że wiekszość osób która stawia klinkier robi ogorodzenia metalowe z profili....tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 19.03.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja tez twierdze ze chinszczyzna nie jest bee...dzisiaj. Natomiast nie wierze w to ze bedzie ona przypominac to co kupiłes za 5-10 lat.Zgodze sie natomiast z argumentem ze wartośc towaru odpowiada jego jakości i jezeli masz świadomosc ze dzis sporo zaoszczedziłes i kalkuluje sie ewentualnie wymienic jakies elementy czy zabezpieczyc je przed korozja ponownie i jeszcze bedziesz do przodu - przyjmuje. Z tym że takie "coś przynajmniej ja widze z daleka, ale załóżmy 90proc może ma to gdzieś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts