wojtas122 19.03.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 ten Twój kowal z Gniezna- fakt robi ręcznie (znam sie na tym,bo sami kujemy recznie),ale widziałem też tam elementy ,,made in china" ,ale sprytnie wpasowane. Co do rurki to powiem tak: trwałość taka jak drewna,jak zadbasz to postoi,a jak nie to zbieraj na nowy płot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 20.03.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Wiesz co Wojtas, jesteś totalnym laikiem w tym co robisz, lub chcesz kogos zdyskontowac. Nie chcialbym widziec twoich wyrobów skoro twierdzisz ze jest tam cos "sprytnie wmontowane". Napisz prosze na ktorym zdjęciu. Znam tego gościa osobiście i przyglądam sie dość często jako że poznaliśmy sie w trakcie realizacji. Jak mu powiedzialem o tym o czym piszesz skwitował krótko - pajac przez najwieksze P i nie dyskutuj z nim.Z ciekawosci - wskaż zdjecie na którym widzisz cos chinskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 20.03.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Robiłem rozeznanie i ceny kutych przeseł, moim zdaniem są chore, dlatego całe ogrodzenie zrobiłem sobie z profili zamknietych 2x2 cm. Elementów ozdobnych jest całe multum (np allegro), i są naprawdę w przystępnej cenie (import z chin). Można sobie dowolnie zaaranżować swoje przęsło. Miałem ok. 100 mb (40 przęseł 2,5 x 1,6 ) ogrodzenia towar kosztował mnie ok 10 tys spawecze wzieli 2,7. Efekt moim zdaniem super. Teksty o korozji wewnątrz profilu można między bajki włożyć....... Kolega rozumiem fachowiec od stali? Jeśli nie to pozwolę sobie wytłumaczyć. Korozja wewnątrz profila to nie bajka. Zdarza się dość często, że ta korozja wyjdzie przez ściankę i to przy zwykłym profilu o grubości ścianki 2 lub 3mm. Podawany wcześniej przykład z Castoramy dotyczył czegoś dużo delikatniejszego. To są wytłoczki z blachy. Nie wiem jak są zabezpieczone od środka, ale nawet ocynk nie jest wieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 20.03.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Wiesz co Wojtas, jesteś totalnym laikiem w tym co robisz, lub chcesz kogos zdyskontowac. Nie chcialbym widziec twoich wyrobów skoro twierdzisz ze jest tam cos "sprytnie wmontowane". Napisz prosze na ktorym zdjęciu. Znam tego gościa osobiście i przyglądam sie dość często jako że poznaliśmy sie w trakcie realizacji. Jak mu powiedzialem o tym o czym piszesz skwitował krótko - pajac przez najwieksze P i nie dyskutuj z nim. Z ciekawosci - wskaż zdjecie na którym widzisz cos chinskiego Obejrzałem zdjęcia i nie widziałem nic co wg mnie jest z Chin czy Korei. Też się tym zajmuję więc mam trochę orientacji. Jak dla mnie elementy kute przez kowala nic nie zastąpi. Nie widzę jednak problemu z użyciem elementów gotowych pod warunkiem, że to nie żadne wytłoczki, a pełna stal. Zwykły profil stalowy też może być OK, ale nie wygląda tak samo jak element kuty. Niestety jakość kosztuje. Wykonanie metra przęsła z gotowych elementów kutych wg mnie kosztuje średnio około 600zł, a za 100zł można zrobić ogrodzenie, ale to zupełnie coś innego niż ogrodzenie kute. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 20.03.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Wiesz co Wojtas, jesteś totalnym laikiem w tym co robisz, lub chcesz kogos zdyskontowac. Nie chcialbym widziec twoich wyrobów skoro twierdzisz ze jest tam cos "sprytnie wmontowane". Napisz prosze na ktorym zdjęciu. Znam tego gościa osobiście i przyglądam sie dość często jako że poznaliśmy sie w trakcie realizacji. Jak mu powiedzialem o tym o czym piszesz skwitował krótko - pajac przez najwieksze P i nie dyskutuj z nim. Z ciekawosci - wskaż zdjecie na którym widzisz cos chinskiego oj pieklisz sie chłopie chcesz masz galeria/strona 1/ 6-ste zdjęcie od góry - balustrada schodowa zewnętrzna (gotowe nakładki na tralki mede in...ale sprytna) coś jeszcze? A i jeszcze jedno opinia Twoja na mój temat g... mnie interesuje pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dami02 10.04.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) hejka wiadomo ze takie ogrodzonko to wypas lecz nie kazdego stac ja zrobiłem ogrodzenie metodą Holenderską jest to konstrukcja lekka wykonana z profili i rórek i wygląda jak kute posiada wszystkie elementy kute typu esy cetki koszyki itp wygląda to bardzo ładnie i masywnie gdyz rórka to fi 17 wykonała mi to firma z koninskiego oni też biorą roboty na poznaniu i maja ceny bardzo dostepne od 190zl za metra przesła z ocynkiem i malowaniem proszkowym a za mątaz tez biorą symbola sa dobrzy w tym co robią i kute też robią przyjezdzają na pomiar i wycene za koszt paliwa (około 60zł) są słowni i terminowi niestety nierobią mórarki szef tez ok niejest to duża firma lecz efektywna jestem zadowolony na 1000 polecam to stronka [spam] niemają tam duzo wzorów lecz jak przyjadą do was to mają co pokazac w kompie polecam jeszcze raz pozdro dami Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jestemsoba 06.09.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) kute elementy kosztują w granicach 600 zł minimum. Możesz ewentualnie poszukać gotowców w jakiś sklepach typu Castorama itd. Cena pewnie niższa, a jakość - nie wypowiem się, żeby nie skłamać -------------------------------------- Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Elfir reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 11.10.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 prawdziwe kowalstwo jest bardzo drogie i wykonuje je tylko kilka firm w kraju a reszta to tanie podróby ,a ludzie którzy to wykonują uważają to za kowalstwo a to po prostu są gotowce nieraz jak mamy coś wyceniać na podstawie ,,wyrafinowanych" projektów ,, miejscowych kowali" to na widok tego czegoś głowa boli. Teraz każdy chce się nie narobić a zarobić.Z ludzi robi się ,,baranów" i wciska się gotowe półprodukty i nazywa dumnie ,,KOWALSTWO ARTYSTYCZNE" . W prawdziwej ,,kuciźnie" rozmowa ile za mb to jak rozmowa jaka będzie pogoda w lecie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 17.10.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Bede (chyba) zamawial w koncu u kaczmarekkowal ogrodzenie, bo i ceny sa w tej chwili ciekawe. Dam znac co i jak chociaz musze zrobic ostatnie rozeznanie, chociaz cena 700-800 mb z ocynkiem to moim zdaniem good price. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 23.10.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Takie ogrodzenie to kosztuje majątek ale trzeba przyznać, że przyćmiewa wszystkie pozostałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 27.10.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 wojtas122;5574954]nieraz jak mamy coś wyceniać na podstawie ,,wyrafinowanych" projektów ,, miejscowych kowali" to na widok tego czegoś głowa boli. Teraz każdy chce się nie narobić a zarobić.Z ludzi robi się ,,baranów" i wciska się gotowe półprodukty i nazywa dumnie ,,KOWALSTWO ARTYSTYCZNE" . W prawdziwej ,,kuciźnie" rozmowa ile za mb to jak rozmowa jaka będzie pogoda w lecie.... [ATTACH=CONFIG]143835[/ATTACH][quote name= to jest prawdziwe kowalstwo a jeśli jest coś innego to jest to metaloplastyka lub gotowce w polsce jest tylko około 5 firm które to wykonują , łatwo sprawdzić jaki jest to kowal wydrukuj to zdjęcie iść do niego i chcieć taką balustradę jeśli się zgodzi to jest kowal z prawdziwym mistrzem jeśli zacznie ściemniać to jest po prostu składaczem z gotowców[/quote] Nie przesadzałbym z 5-cioma firmami na całą Polskę. Osobiście znam z mojego otoczenia kilka osób , które mają chęci i pojęcie do wykonywania kowalstwa artystycznego. Ten projekt , który pokazałeś jest do wykonania tylko jest mały problem.....kto by za to zapłacił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts