Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IRMA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

taaaaa...., mebelki powiadasz,

jedyne mebelki beda w kuchni no i oczywiscie plastikowy zestaw ogrodowy, ktoryz to juz funkcjonuje

a na reszte to trza bedzie zarobic

osobiscie to sama chcialabym u kogos poogladac ale nikt sie nie chce pochwalic

chcialam jeszcze powiedziec, ze wiem czemu watek slaby

po prostu ludzie sil juz nie maja o tej budowie rozmawiac, ja np zamiast dopinac sprawe do konca i zajac sie projektowaniem, zamawianiem kuchni to co weekend podpisuje liste w ogrodniczym i kazdy wolny czas spedzam na grzebaniu w ziemi a robota stoi

Teska, jeszcze jedno pytanie

Ty chyba masz zlew pod oknem (jak wiekszosc z nas :0) )

czy mozesz napisac jaki masz parapet - jaka szerokosc i czy to nie przeszkadza przy zmywaniu?

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 349
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

trzeba watek podciagnac bo slabo jakos sie udzielacie

moja podloga zaolejowana, co prawda nie rozstrzygnelam swoich watpliwosci ale dluzej czekac nie mozna bylo

wyszlo zaskakujaco

parapety zamowione

dzis ogladamy drzwi wewnetrzne, jeszcze 2 tygodnie i zamowie kuchnie

i najwazniejsze, ze gigantyczna czesc dzialki zostala obsiana trawa a poniewaz pogoda sprzyja to mam nadzieje na superancki trawnik w krotkim czasie

a jak tam u Was?

(...)wyszlo zaskakujaco(...)
...zaskakująco źle czy dobrze? :wink: :lol:

U mnie od wczoraj hydraulik psuje tynki i na dadatek zadaje głupie pytania w stylu: gdzie chcę mieć sedes, gdzie umywalkę, gdzie pralnica, zmywarka.... a skąd ja to mam wiedzieć (? :evil:) jak mi moja najdroższa nic nie powiedziała :wink: :lol:

Dopiero teraz jest burza mózgów i nerwowe decyzje. Oj czuję, że zaczyna sie etap, o którym w przyszłości często będzie się mówić: "a można było to zrobić zupełnie inaczej..." :-?

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Ja mam wątek dodany do zakładek, więc odszukuję go bezproblemowo.

Ciekawe czy ktoś nowy wybiera jeszcze do realizacji ten projekt, czy zrobił się całkiem niemodny... w sumie nigdy nie był specjalnie "na topie", sądząc po niesamowitym tutaj ruchu :wink: - po prostu domek dla koneserów :D

Teska, właśnie uświadomiłem sobie jaki ze mnie ciapek(!) - że też nie wpadłem na to w porę, żeby ci nalot zrobić, gdy niedawno odwiedzałem moją nadmorską rodzinę :wink: :wink: :wink:

U mnie w tym tygodniu mają lać II wylewkę a ja od jakiegoś już czasu "spać nie mogę" przez dylatacje w naszym wielkim jadalnio-salonie; robić czy nie robić (i jeśli tak to gdzie?). Dla zainteresowanych - rozwinięcie tematu w poście z Wrz 05, 2008 3:37 am

no spadl ten watek bo aktywni sa jeno Ci co na etapie stali i betonu i maja jeszcze zapal

natomiast Ci co sa na etapie wykonczeniowki sa wykonczeni

coz w moich ustach wciaz te same slowa ......

sluchajcie na TO Boze Narodzenie to juz naprawde mam plan sie przeprowadzic,choc przyznam, ze odsniezanie, blocko itp itd troche mnie zniechecaja :wink:

Teska

jakie masz drzwi wewnetrzne? przeszklone? jak kwestia doswietlenia naszego kiszkowatego, irmusiowatego korytarza?

jutro podpisuje umowe na drzwi i jest to ostatnia szansa na podjecie wlasciwej decyzji

generalnie sklaniam sie do pelnych - zapewniaja intymnosc i nic mi nie bedzie swiecic ani migac, zastanawiam sie tylko czy nie zrobic tak zeby w pokoju naroznym byly drzwi pelne a w pozostalych z matowymi szybkami; narozny to sypialnia

Teska jakie masz doswiadczenia w tym temacie?

(...)jak kwestia doswietlenia naszego kiszkowatego, irmusiowatego korytarza?(...)
Ja mam przewidziane w korytarzu 3 diody LED tuż nad posadzką - są mało-żerne i mogą się świecić choćby i całą noc.

A co do przeszkleń w drzwiach, to drzwi pełne wyglądają masywniej (ciężej), ale za to nic się w nich nie potłucze podczas przeciągu :wink: - i to będzie chyba mój główny dylemat. Temat intymności i światła będzie pewnie na dalszym miejscu, bo w blokach mam wprawdzie drzwi (przeszklone) do wszystkich pokojów, ale i tak są zawsze uchylone :wink: :lol: .

ja co do oswietlenia to nie mam nic przewidzianego

czuje, ze jak mi sie wyklaruje to kuc sciany trza bedzie; sufit gk wiec sie nie martwie tym tematem

na razie klamka zapadla co do drzwi wewnetrznych, pelne wszystkie za wyjatkiem jednych pomiedzy wiatrolapem a srodkiem domku, tam dalam 4 szybki

a zobaczymy jak wyjdzie,

teraz szafy - do poniedzialku projekt i do konca przyszlego tygodnia zamowienie oraz kuchnia - zamowienie w najblizszych dwoch tygodniach

musialam okreslic deadline'y jesli chce sie wprowadzic na Xmasa bo terminy realizacji juz na polowe listopada mi proponuja niektorzy

i jest nadzieja, ze na Xmasa bede miala to wreszcie z wielkiej baaaaaani!!! ta mysl dodaje mi sil !

Yeti a Ty co tam porabiasz? wklej jakies zdjecia czy co

Coś tam porabiam, ale w bardzo zwolnionym tempie :wink:

- zrobiona hydraulika i rozprowadzone CO (wszędzie podłogówka z wyjątkiem sypialni, pomieszczenia po ślepej łazience i garażu).

W ubiegły czwartek skończyli mi mixokretowe wylewki - nie mam jeszcze zdjęć stanu obecnego, ale zasadniczo nie trudno sobie wyobrazić puste pomieszczenia (tym bardziej, że też tak miałaś :wink: :D )

http://images34.fotosik.pl/366/7d8e3d26f3efb923.jpg http://images33.fotosik.pl/371/71e337b407a05204.jpg http://images50.fotosik.pl/12/24bf44dc2494ebba.jpg http://images29.fotosik.pl/277/b8670bfc7ad945ae.jpg

Lepiej ty się pochwal :wink: - zaglądam co jakiś czas, ale coś wcale albumiku nie uzupełniasz :-?

Ja mam wątek dodany do zakładek, więc odszukuję go bezproblemowo.

Ciekawe czy ktoś nowy wybiera jeszcze do realizacji ten projekt, czy zrobił się całkiem niemodny... w sumie nigdy nie był specjalnie "na topie", sądząc po niesamowitym tutaj ruchu :wink: - po prostu domek dla koneserów :D

Teska, właśnie uświadomiłem sobie jaki ze mnie ciapek(!) - że też nie wpadłem na to w porę, żeby ci nalot zrobić, gdy niedawno odwiedzałem moją nadmorską rodzinę :wink: :wink: :wink:

U mnie w tym tygodniu mają lać II wylewkę a ja od jakiegoś już czasu "spać nie mogę" przez dylatacje w naszym wielkim jadalnio-salonie; robić czy nie robić (i jeśli tak to gdzie?). Dla zainteresowanych - rozwinięcie tematu w poście z Wrz 05, 2008 3:37 am

i trzeba było, ciapo :lol:

no spadl ten watek bo aktywni sa jeno Ci co na etapie stali i betonu i maja jeszcze zapal

natomiast Ci co sa na etapie wykonczeniowki sa wykonczeni

coz w moich ustach wciaz te same slowa ......

sluchajcie na TO Boze Narodzenie to juz naprawde mam plan sie przeprowadzic,choc przyznam, ze odsniezanie, blocko itp itd troche mnie zniechecaja :wink:

Teska

jakie masz drzwi wewnetrzne? przeszklone? jak kwestia doswietlenia naszego kiszkowatego, irmusiowatego korytarza?

jutro podpisuje umowe na drzwi i jest to ostatnia szansa na podjecie wlasciwej decyzji

generalnie sklaniam sie do pelnych - zapewniaja intymnosc i nic mi nie bedzie swiecic ani migac, zastanawiam sie tylko czy nie zrobic tak zeby w pokoju naroznym byly drzwi pelne a w pozostalych z matowymi szybkami; narozny to sypialnia

Teska jakie masz doswiadczenia w tym temacie?

juz chyba po ,ale odpisze mam ronkowskiego w pokojach 4 szyby a innych jedna.szyby pasiaste poziomo.

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...