Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IRMA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 349
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja wiernie zaglądam do naszego kącika co dzień lub 2, ale chyba nastała znowu faza uśpienia... :-? Stelka gdzieś zaginęła, DarekST ocieplił sobie domek i nawet przez internet nosa nie chce wystawiać... O reszcie już w ogóle nie wspomnę...

No cóż -pozostaje przeczekać i mieć nadzieję na ponowne ożywienie w przyszłości.

Byle do wiosny! :D

...a co wy na to? Jak wyszło?:

(tak się w krzole wcisnąłem żeby to zdjęcie zrobić, że ledwie wylazłem :lol: )http://images31.fotosik.pl/52/582ad9f85cd084b3.jpg

powiem ci tak: wyszlo super....naprawde!

No coś ty... ja tam zawsze chętnie z tobą pogadam :D

Jestem tu, tak jak mówiłem, przynajmniej co 2 (...no max 3) dni. Ale tym razem celowo nic ostatnio nie pisałem, licząc że się inni pojawią ...

...no cóż może zapadli już w sen zimowy :-?

U mnie dachowcy definitywnie zakończyli już działalność - gąsiory i końcówki rynien założyli mi na 1 dzień przed śniegiem :) - zacząłem ich nawet podejrzewać, że mają jakiś układ tam NA GÓRZE.

Wcześniej również spotkała mnie miła niespodzianka: pierwszy raz (szkoda, że na sam koniec) zdarzyło się moim fffachowcom, że przyszli bezpośrednio jedni po drugich... ot po prostu jedni skończyli w poniedziałek a drudzy pojawili się we wtorek rano :o . Długo nie mogłem wyjść z podziwu:wink: ...Tym bardziej, że moje fundamenty były już zalane w ubiegłym roku jesienią a, jak widać na załączonych obrazkach, ślimaki ledwie przed mrozami skończyły... :x

Tak więc - niesamowite przyspieszenie na finiszu :evil:

musze Irmowiczow przywolac no!!!!!

jak bylo potzrebna pomoc to dzialo sie dzialo a teraz co?????????

pisac jak tam budowy postepuja :lol: :lol: :lol:

Teska,

czuje sie przywolana!

irmusiowe tematy postaram sie poruszyc po 10 grudnia, gdyz obecnie mam inne zajecia, ktore uniemozliwiaja mi angazowanie sie w jakiekolwiek sprawy

musze zalozyc tez chyba albumik na onecie, gdyz moj na photosite zniknal

ok 7 grudnia wchodzi glazurnik i ruszaja lazienki, wiec chyba bedzie troche wiecej do zaprezentowania

moze tez uda sie zrobic cos z salonem i przejsciem pomiedzy przedpokojem a salonem i wejsciem do kuchni oraz scianka pomiedzy kuchnia a salonem

i zrobic cos wreszcie normalnego z tego kurnika

pozdrawiam Irmusiowiczow

Teska,

czuje sie przywolana!

irmusiowe tematy postaram sie poruszyc po 10 grudnia, gdyz obecnie mam inne zajecia, ktore uniemozliwiaja mi angazowanie sie w jakiekolwiek sprawy

ok 7 grudnia wchodzi glazurnik i ruszaja lazienki, wiec chyba bedzie troche wiecej do zaprezentowania

moze tez uda sie zrobic cos z salonem i przejsciem pomiedzy przedpokojem a salonem i wejsciem do kuchni oraz scianka pomiedzy kuchnia a salonem

pozdrawiam Irmusiowiczow

polecam stronke http://www.garnki.pl ni e ma tam zadnych ograniczen

Teska,

czuje sie przywolana!

pozdrawiam Irmusiowiczow

kurnik??????? hmmm a gdzie :o

monieq

Bardzo ladna Irma. Podobaja mi sie okna . Czy robilas zmiany w projekcie?. Moze masz jakies zdjecia ze srodka.

dzieki, mnie tez sie podobaja :D

szprosy na razie zostaly przymierzone tak tylko do zdjecia

pewnie, ze robiłam zmiany - a kto ich nie robil, standard to chyba konstrukcja dachu, maksymalny bubel w wykonaniu wspanialego biura projektowego

polac dachu wydluzona o 30 cm

nie ma 2 kominkow tylko jeden narozny wewnetrzny a na srodku sciany "tarasowej" okna 3x80 co zreszta widac na zdjeciu,

mam tylko jeden poziom w calym domu, okna w kuchni sa wieksze niz w projekcie,

a w srodku pokoj narozny to sypialnia, z ktorej jest wejscie do lazienki, ta lazienka jest troche krotsza poniewaz od strony przedpokoju jest wneka na szafe

druga lazienka ma wejscie tylko z przedpokoju

chyba jeszcze troche pozmienialismy miejsca, w ktorych znajduja sie okna w pokojach ale to sa zmiany nieistotne

wiecej grzechow nie pamietam

w srode wchodzi glazurnik i juz na sama mysl cierpnie mi skora

zrobi tez troche karton-gipsu w wejsciu do kuchni i salonu, jak bedzie to rozsadnie wygladalo to zrobie zdjecia, na razie nic w srodku nie ma, oprocz kominka, a moze sprobuje zaladowac jakies zdjecie

chetnie tez poogladalabym jakies irmusiowe wnetrza,

Teska, czy w Twoim dzienniku chwalilas sie swoimi wnetrzami, bo mnie sie wydaje, ze nie, chodz tak super dokladnie nie przegladalam przyznam

monieq

Bardzo ladna Irma. Podobaja mi sie okna . Czy robilas zmiany w projekcie?. Moze masz jakies zdjecia ze srodka.

dzieki, mnie tez sie podobaja :D

szprosy na razie zostaly przymierzone tak tylko do zdjecia

pewnie, ze robiłam zmiany - a kto ich nie robil, standard to chyba konstrukcja dachu, maksymalny bubel w wykonaniu wspanialego biura projektowego

polac dachu wydluzona o 30 cm

nie ma 2 kominkow tylko jeden narozny wewnetrzny a na srodku sciany "tarasowej" okna 3x80 co zreszta widac na zdjeciu,

mam tylko jeden poziom w calym domu, okna w kuchni sa wieksze niz w projekcie,

a w srodku pokoj narozny to sypialnia, z ktorej jest wejscie do lazienki, ta lazienka jest troche krotsza poniewaz od strony przedpokoju jest wneka na szafe

druga lazienka ma wejscie tylko z przedpokoju

chyba jeszcze troche pozmienialismy miejsca, w ktorych znajduja sie okna w pokojach ale to sa zmiany nieistotne

wiecej grzechow nie pamietam

w srode wchodzi glazurnik i juz na sama mysl cierpnie mi skora

zrobi tez troche karton-gipsu w wejsciu do kuchni i salonu, jak bedzie to rozsadnie wygladalo to zrobie zdjecia, na razie nic w srodku nie ma, oprocz kominka, a moze sprobuje zaladowac jakies zdjecie

chetnie tez poogladalabym jakies irmusiowe wnetrza,

Teska, czy w Twoim dzienniku chwalilas sie swoimi wnetrzami, bo mnie sie wydaje, ze nie, chodz tak super dokladnie nie przegladalam przyznam

Byly....ale z roznych powodow je wykasowalam.....

bardzo fajne okna szprosy fajnie by wygladaly.

monieq

Czy szprosy w oknach sa tylko takie zdejmowane , czy mozna zamowic szprosy w srodku okna , miedzy szybami.

teraz to mozna zamowic co tylko sie chce, kwestia kasy

dokladnie takie okna widzialam u kogos i strasznie mi sie spodobaly

wlasnie mieli zdejmowane szproszy a wlascicielka zachwalala to, ze np. mozna zdjac do mycia okien, mozna zdjac jesli sie znudza, a ja jeszcze uwazam, ze mozna kiedys zamowic sobie inny wariant i tez nie bedzie problemu ze zmiana - juz nawet wiem jakie zrobie sobie nastepnym razem

wady dopiero przyjdzie mi poznac ale co tam

z nowin to tyle ze glazurnik znowu nie przyszedl - nowy termin wyznaczyl na poniedzialek

:(

ciekawe tylko czy o nastepny poniedzialek mu chodzilo ?

i jak tu pisac o postepach ?

monieq

Czy szprosy w oknach sa tylko takie zdejmowane , czy mozna zamowic szprosy w srodku okna , miedzy szybami.

teraz to mozna zamowic co tylko sie chce, kwestia kasy

dokladnie takie okna widzialam u kogos i strasznie mi sie spodobaly

wlasnie mieli zdejmowane szproszy a wlascicielka zachwalala to, ze np. mozna zdjac do mycia okien, mozna zdjac jesli sie znudza, a ja jeszcze uwazam, ze mozna kiedys zamowic sobie inny wariant i tez nie bedzie problemu ze zmiana - juz nawet wiem jakie zrobie sobie nastepnym razem

wady dopiero przyjdzie mi poznac ale co tam

z nowin to tyle ze glazurnik znowu nie przyszedl - nowy termin wyznaczyl na poniedzialek

ech monieq .....moze chodzilo mu o ten co bedzie??? swoja droga to juz im sie w glowach poprzewracalo :cry:

a ze szprosami super!

glazurnik znowu nie przyszedl - nowy termin wyznaczyl na poniedzialek

Ciśnij tych ściemniaczy, bo jak odpuścisz to przyjdą na poniedziałek, ...ale "lany".

Próbował ktoś z was skorzystać z usług projektanta wnętrz?