Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IRMA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 349
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie tam krety nie szaleją - chyba przeniosły się wszystkie na północny-zachód Polski :lol: :wink:

...choćby chciały to nie poszaleją, bo od północnej str. -w cieniu domu nadal panuje wieczna zmarzlina :lol:

Wybrałem okna: Oknoplast-Kraków - niech się dzieje wola nieba - nareszcie śpię spokojnie, wolny od rozterek typu: jakiej firmy, dwu- czy jedno-skrzydłowe, przesuwne czy rozwierne... :D

...jeszcze z dwie noce wypocznę i biorę się za drzwi :wink: :lol:

taaaak, eh te rozterki

jak to dobrze, że te łazienki mam już prawie za sobą

"...jeszcze z dwie noce wypocznę i biorę się za" : wybieranie podłóg, kuchni, kolorów na ściany, plan odprowadzenia wód opadowych, planowanie ogrodzenia, wybór i plan rozłożenia kostki, podlewanie automatyczne ........... 8)

może to nieroztropne ale u mnie zostały zrobione schody na zewnątrz, nie zostały jeszcze co prawda zafugowane, ale płytki leżą

taras będzie musiał poczekać - za duże ryzyko

oto moje schody a i może trochę z moich łazienek uda mi się wkleić,

http://pl.fotoalbum.eu/monieq

niestety stwierdziłam iż nie stać jest mnie na stopnice :cry: i takie będą prościutkie

ale kiedyś to wszystko rozwalę i zrobię sobie DREWNO! najwazniejsze to mieć plan i cel w życiu!

taaaak, eh te rozterki

jak to dobrze, że te łazienki mam już prawie za sobą

"...jeszcze z dwie noce wypocznę i biorę się za" : wybieranie podłóg, kuchni, kolorów na ściany, plan odprowadzenia wód opadowych, planowanie ogrodzenia, wybór i plan rozłożenia kostki, podlewanie automatyczne ........... 8)

może to nieroztropne ale u mnie zostały zrobione schody na zewnątrz, nie zostały jeszcze co prawda zafugowane, ale płytki leżą

taras będzie musiał poczekać - za duże ryzyko

oto moje schody a i może trochę z moich łazienek uda mi się wkleić,

http://pl.fotoalbum.eu/monieq

niestety stwierdziłam iż nie stać jest mnie na stopnice :cry: i takie będą prościutkie

ale kiedyś to wszystko rozwalę i zrobię sobie DREWNO! najwazniejsze to mieć plan i cel w życiu!

Gratulacje - Ładna Irma

Po cichu zazdroszczę tych zakończonych łazienek

Już tyle się znamy, że czas chyba uchylić rąbka tajemnicy - jak wam się podoba mój nowy awatarek? :wink:

- to tak w ramach delikatnego rozruszania zimowych śpiochów...

(na innym forum chyba się spodobał :oops: :lol: )

Jak tam wiaterek u was? Nie naszkódnikował?

U mnie porozrzucał tylko zostawione resztki blachy (trójkątne ścinki z krycia dachu) i wystawił jedno foliowe "okno" mojej produkcji :wink: :D , ale u sąsiadów kompletnie zniszczył tunele foliowe.

• 3 weeks później...

Witam Wszystkich budujacyvh i mieszkających w Irmie.

Ja zamieszkuję z rodzinką od 10.2007 . Budowałem 2,5 roku. Wtedy też zalogowałem sie na forum i namietnie czytałem dziennik budowy Teski. SUPER. Byłaś wtedy jedną z niewielu którzy budowali Irmę, a teraz .................proszę bardzo .........................tyle ludzi :D

Ja oczywiście również zrobiłem troche zmian. A wygląda tak......

http://upload.miau.pl/3/68990.jpg

Ja zamieszkuję z rodzinką od 10.2007 . Budowałem 2,5 roku. Wtedy też zalogowałem sie na forum i namietnie czytałem dziennik budowy Teski. SUPER. Byłaś wtedy jedną z niewielu którzy budowali Irmę, a teraz .................proszę bardzo .........................tyle ludzi :D

oczywiście jeszcze nie ma trawy krzaków itp...........może być ?

oczywiście jeszcze nie ma trawy krzaków itp...........może być ?

WOW jak nie Irma:) fajnie wyglada naprawde podoba mi sie...

Tamen. A nie macie za ciemno w salonie? Z jednej strony zadaszony taras a z drugiej wiata garażowa.
No właśnie. Ta sama myśl mi przyszła do głowy, gdy oglądałem zdjęcie kilka dni temu... Jednak być może garaż jest na tyle krótki, że słońce dociera jakoś do tego okna... No i dużo zależy od ustawienia budynku względem stron świata. Między innymi dlatego właśnie napisałem, że "pomęczę cię o dodatkowe widoczki" - no więc wróciłem z wycieczki i męczę :wink: - wrzuć może jeszcze jakąś elewację ogrodową... A jakbyś pochwalił się jeszcze jakimiś wnętrzami to byłaby pełnia szczęścia :lol:

Dzisiaj w Łodzi TARGI BUDOWLANE - zaraz wychodzę :D

Witam

Właśnie wróciliśmy z ferii i w zasadzie powinnismy z soba zabrać rowery a nie narty. Ale gdzieś tam ............wysoko w górach resztki śniegu uratowały honor zimy........................ale wracając do tematu, bardzo się cieszę , że Wam się podoba. Ta wiata to czysty przypadek, do granicy działki od strony salonu zostało 12 m i postanowiłem dobudować wiatę z garażem. Ten garaż ma tylko 16 m kw.(4m na 4m) ale damski samochód mieści się doskonale. Jeże chodzi o światło w salonie to nie ma problemu. Jest tak samo doświetlony jak bez wiaty, która się kończy na wysokości okna w salonie. Jeżeli zimą świeci słońce to przez cały dzień salon "tonie" w słońcu ponieważ jest od strony południowo-zachodniej. No i trzeba pamiętać, że zimą słońce świeci niżej , dlatego zadaszony taras niczemu nie przeszkadza. Natomiast latem liczę na odrobinę chłodu. Pomieszczenia względem stron świata: sypialnie od wschodu, kuchnia z jadalnią i wejscie od północy, salon od południa. Kilka fotek dla orientacji:

http://img209.imageshack.us/img209/2395/p1010001ke7.jpg

............przepraszam , ale bardzo irytuje mnie to wklejanie zdjęć

http://img235.imageshack.us/img235/9007/p1010002gj3.jpg</p><p> :evil: , jak dojdę do wprawy to wkleję więcej.

pozdrawiam

Dzięki YETI za pomoc.

Od strony wschodniej , w zasadzie nie ma dojazdu. Tam też ma być trawka. Natomiast dojazd do ogrodu jest albo przez wiate, albo ewentualnie można wykonać bramę w siatce od zachodniej strony , ponieważ ogrodzenie idzie wzdłuż drogi gminnej, która jest obecnie droga polną. Może uda mi się coś wkleić

http://img216.imageshack.us/img216/9817/p1150001tr2.jpg

noooo :D

tamen,

ale masz fajnie!

...kwiatki, firanki, ogień w kominku... :roll:

...a ja dopiero jestem na etapie drzwi i planowania rozmieszczenia gniazdek... :-?

Czym się grzejesz? :wink: -Chyba podłogówka albo kominek, bo grzejników nigdzie nie widać.

Jedno zdjęcie ci się zdublowało - wymień na inne, ale równie fajne :wink: :D

monieq,

jakieś postępy w wykończeniówce...?

...czy wykończeniówka ciebie wykończyła :wink: :lol:

Widziałem lustra :wink: , ale one są z końca stycznia ...a co doszło w lutym? :D

(nie mogę się połapać w topografii twojej łazienki / -nek :roll: :lol: )

ja się wypaliłam

:cry:

chyba ktoś tą budowę będzie za mnie musiał skończyć

pytanie do Tamten

czy możesz zrobić fotkę grzejnikam podłogowego

i napisz też jakie są Twoje doświadczenia z wchodzeniem przez drzwi tarasowe do salonu, czy podłoga aby na tym nie cierpi oraz czy do grzejnika nie wpada wszystko to co pod butami

ja mam taki sam grzejnik i w tym samym miejscu, tylko firma inna

zastanawiam sie czy nie walnąć tam kawałka płytek i co to bedzie z tym parkietem w razie permanentnego włażenia na skuśkę do środka

a co Ty masz na podlodze w salonie?