OLIVIA2 08.10.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Jestem w szoku , kupilismy cegle klinkierowa na komin z firmy wienerberger , kolor etna 1 gatunek , murarze zaczeli stawiac komin ponad wiezba i okazuje sie ze cegla jest krzywa prawie wszystkie w ksztalcie lodki , wyglada to okropnie dzwonilam dzis do przedstawiciela firmy i powiedzial mi ze ze takie sa normy w Polsce i nie widzi problemu , no normalnie chyba dzis mnie trafi , 1 gatunek , ponad 4 zeta klinkiera w dodatku krzywa jak ...... i on mi mowi ze normy nie zostaly przekroczone , jak chce to moge reklamowac , ekspert przyjedzie i zobaczy Czy ktos z was mial moze takie problemy i jak to rozwiazac ? zwalac komin ? pisac reklamacje ? dodam jeszcze ze sprawdzalam na hurtowni i praktycznie wiekszosc krzywych jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morafa 08.10.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Miałem taki problem z klinkierem dziurawką dostawca twierdził że jest dobrze ale się uparłem i po miesiącu targów wymienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 08.10.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Kto to jest klinkiera..?No bo znam krzywą gaussa, krzywą lafena, ale klinkiera..??!! Kto to słyszał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 08.10.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Kto to jest klinkiera..? No bo znam krzywą gaussa, krzywą lafena, ale klinkiera..??!! Kto to słyszał... Ta klinkiera w odróżnieniu od tego klinkieru ma dziurki...czyli klienkier dziurawka. Taż prawde mówiąc nie mogłem zajarzyć o co chodzi po przeczytaniu tematu. A wracając do meritum sprawy bo temat jest ciekawy to mój klienkier ma idealne kąty proste. Nie pamietam producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 08.10.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Posiadam komin z cegły pełnej Wienerberger'a i również cegły były krzywe, na szczęście na tyle nieznacznie, że udało się je wykorzystać. Nikomu nie poleciłbym tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 09.10.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Posiadam komin z cegły pełnej Wienerberger'a i również cegły były krzywe, na szczęście na tyle nieznacznie, że udało się je wykorzystać. Nikomu nie poleciłbym tej firmy. Nie tylko Wienerberger ma taką przypadłość. Kupiłem na komin cegłę pełną klinkierową jakiejś niemieckiej firmy (skuszony niską ceną) i też sporo (ok. 30%) było krzywych. Na szczęście w granicach zdrowego rozsądku, także na kominie nie widać (szczególnie z dołu ), najgorsze zresztą odrzuciłem. Oszczędności czasem niestety wychodzą drogo... . Pozdrowienia WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 01.05.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 odświeżam wątek Ja kupiłem CRH etna i nie dość, że sporo cegieł jest krzywych to jeszcze więcej jest wyszczerbionych Jeżeli chodzi o krzywizne to az tak mnie to nie martwi bo sprawny murarz potrafi to ukryć, ale co mam zrobić z tymi wyszczrbieniami? Ile takich cegieł mieliście na palecie? Czy to jest wogóle normalne? Może po zafugowaniu nie będzie tego aż tak bardzo widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.05.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 odświeżam wątek Ja kupiłem CRH etna i nie dość, że sporo cegieł jest krzywych to jeszcze więcej jest wyszczerbionych Jeżeli chodzi o krzywizne to az tak mnie to nie martwi bo sprawny murarz potrafi to ukryć, ale co mam zrobić z tymi wyszczrbieniami? Ile takich cegieł mieliście na palecie? Czy to jest wogóle normalne? Może po zafugowaniu nie będzie tego aż tak bardzo widać A ja w zeszlym roku kupilem z CRH cegle Matrix (6 pln / szt) i wszystko bylo idealne - zadna cegla nie byla wyszczerbiona. Wyszczerbienie to raczej wynik zlego transportu / traktowania materialu / rozladunku przez hurtownie, nie producenta. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 01.05.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 pewnie powiedziałeś do Przedstawiciela "krzywa klinkiera" , nie zrozumiał i na wszelki wypadek nie uznał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 01.05.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 pewnie powiedziałeś do Przedstawiciela "krzywa klinkiera" , nie zrozumiał i na wszelki wypadek nie uznał. Spodobał mi sie tytuł tego wątku , lepszego nie znalazłem. Jednak moim głownym problemem nie jest krzywa klinkiera tylko wyszczerbiona klinkiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 01.05.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Moja wyszczerbiona klinkiera Wienerbergera była tylko na rozfoliowanej przez hurtownię palecie (ze 100 szt ok. 25). Hurtownia bez problemu wymieniła ale na niewiele się zdało bo sam wioząc osobiście sobie wymienioną klinkierę obtłukłem w samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 01.05.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 No to pech Ja kupiłem oryginalnie zafoliowaną paletę i na 420 szt obstawiam, że ok 100 jest wyszczerbionych Nie liczyłem jeszcze ale chyba to zrobie. Mam jeszcze pytanie. Jak wykorzastałeś te wyszczerbione cegły? Mocno to widać w murze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 01.05.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 a ja się zastanwiam co kupić, szukam cegieł pełnych do komina i nie chciałbym wtopić tym bardziej, że ceny nie są niskie. Potrzebuję sporo żółtej cegły, na razie do castingu stają polska CRH Sahara i niemiecka Muhr za 4,40zł za sztukę (tańsza od polskiej!) - w katalogu wszystko ładnie, ale w hurtowniu już ona taka ładna nie była, następny raz jadąc tam wezmę winkla i sprawdę czy krzywe. Tak się trochę obawiam czy zachodnie produkty to nie są odrzuty jakościowe specjalnie "na Polskę". Miałem też kuszące oferty od gości z netu np. SAHARA "wersja kanalizacyjna" około 2zł, wiadomo szambonurek nie musi mieć ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 01.05.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Mam jeszcze pytanie. Jak wykorzastałeś te wyszczerbione cegły? Mocno to widać w murze? Nie wykorzystywałem. Parę poszło na docinki ale niewiele bo rozmierzyli tak, żeby wyszło jak najmniej cięcia. Klinkier szedł na obmurowanie komina i może z dołu nie byłoby widać ale majster twierdził, że będzie się odznaczać. Tym bardziej, że wewnątrz cełgy jest jaśniejsza niż lico i taka obdrapana albo wyszczerbiona ma ma widoczną skazę. Tak więc te uszkodzone odkładali - a że i tak zamówiłem z zapasem to starczyło. Klinkier pójdzie jeszcze na ogrodzenie więc może tam się na docinki zużyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 01.05.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 No, to ladnie. A ja chcialam zamowic na ogrodzenie. Stratusa Weinerberga. Na cokoly plytke klinkierowa, a na ogrodzenie cegle.To moze lepiej kupic tylko plytke i ponaklejac na slupki ogrodzeniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 02.05.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Ja tam z tego Weinerbergera jestem zadowolony. Cegły nie były krzywe a obtłuczenia ewidentnie powstały mi przy transporcie. Płytkami też pewnie można obkleić ale w sumie materiał czy płytka czy cegła tak samo można uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 03.05.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Z mojego doświadczenia cegła klinkierowa najczęsciej ulega uszkodzeniu już u pośrednika, potem próbuje ją "wypchnąć" aby nie stracić, ja miałem przypadek że przyjechała uszkodzona paleta, ewidentnie brakowało cegieł, niektóre wyszczerbione, kierowca transportu nie chciał kwitować że uszkodzona i brakuje to kazaałem mu zabierać z powrotem i niech się zastanowi czy nie uszkodził, wtedy podpisał - w firmie bez problemu dodali ilośc uszkodzoną i brakującą, Co do krzywizny klinkiera , bardzo często hurtownie itd biorą cegłę pozagatunkową i sprzedają jako I , chcą jak najwiecej zarobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 03.05.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 pytanie jak się przed tym zabezpieczyć, to co mają na wystawie zawsze jest ładne, a to co zafoliowane w palecie już nie bardzo.... Czy sprawdzacie wszystko w hurtowni, robicie odbiór na budowie, piszecie jakies pisemne zamówienie z warunkami dostawy etc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 03.05.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Tutaj zależy chyba u kogo się kupuje, ja nie miałem problemu z reklamacjami z centrum klinkieru w konstancinie oraz w mańku. , i towar był taki jakie zamówienie. Następna baaaaardzo ważna sprawa, wielu "fachwców" muruje na listwy i wtedy wszelkie krzywizny wychodzą, a przy wyższej szkole jazdy czyli na sznurek nierówności znikają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 06.05.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 A słyszeliście może o jakimś preparacie (farbie), którym można by było te wyszczerbienia zatuszować? Wiem, że do dachówek ceramicznych jest tak zwana zimna angoba, a jak jest w przypadku cegieł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts