Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Krzywa klinkiera

Recommended Posts

• 2 years później...
  • Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja reklamuję cegłę Wienerbergera już ponad rok i mają mnie gdzieś. Na cegle powychodziły wykwity ( oni to nazwali "Łuki Newtona" ) i tyle.

Bez podania przyczyny uważają w koło że to nie ich wina, a cegła jest wyprodukowana zgodnie z normami. A ja mogę tylko oglądać sobie łuki newtona. Do murowania użyta została specjalna zaprawa do klinkieru i zasugerowałem że może to od tej zaprawy ale oni odpowiedzieli że cegła została wyprodukowana zgodnie z normą.W Polsce klient jest super przed zakupem, po zakupie a nie daj Boże jeszcze jakaś reklamacja to mają cię gdzieś. Czuję się oszukany i poniżony przez tą firmę i nie chcę ich znać.Tak na nawiasie jestem ciekaw czy w tej sytuacji tak samo byłby potraktowany klient np. niemiecki? Dodaję że cegła wienerbergera jest również krzywa ale też jak oni mówią w granicach tolerancji.Radzę...omijajcie tą firmę szerokim łukiem.

A mi Wienerberger sprzedał inny kolor niż jest we wzornikach w hurtowniach oraz na jego stronie internetowej - zdjęcia elewacji z klinkieru gotowych domów. Klinkier terca fraza. Zadzwoniłam do przedstawiciela handlowego i ten powiedział mi, że tego koloru to oni już od trzech lat nie robią. Hurtownie mają stare wzorniki (facet w hurtowni wywalił oczy na wierz,że to niby coś innego już jest niż oni mają - nikt ich nie zawiadamiał) ale dlaczego na ich oficjalnej stronie są stare zdjęcia to on nie wie. Napisałam więc maila do siedziby firmy w Warszawie z prośbą o wyjaśnienie tych rozbieżności w ofercie towaru - nawet pocałuj mnie w d_ nie odpowiedzieli. Tez się zastanawiałam czy klientów w innych krajach (czyt. Zachodnich) też tak olewają. Pewnie nie.