Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzielona ok?adka

Gość

Recommended Posts

Ryniu - tak jak pisałem zaglądnąłem chyba z 2 razy, bo akurat się otworzyła. Raz były okna plastikowe co jest zupełnie poza moim zakresem moich zainteresowań, za drugim razem były rynny jednego z producentów, więc kupiłem na złość drugiego - ot moje emocje wzbudzane przez reklamę. Tu może trochę żartuję, bo przy budowie nie kieruję się aż tak emocjami, ale jak w telewizji widzę bzdurną (wg mnie) reklamę, to nie kupię tego batonika czy proszku. I w tym wypadku jestem konsekwentny! Zresztą tak jak pisze Agnicha - dyskutujemy o okładce, a nie o skuteczności reklamy.

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Frankai dnia 2002-03-28 16:47 ]

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam rozwiązanie salomonowe: niech ta okładka będzie sobie z dodatkową stroną reklamową, ale w ten sposób, że to strona tytułowa (zewnętrzna) trzyma się grzbietu czasopisma a strona z reklamą jest zawinięta do środka jako druga z kolei. Wtedy: okładka nie będzie się tak zawijać, a komu się reklama nie podoba - odetnie ją sobie nożem.

Pomysł ze składaną do środka okładką był (przyznam nieskromnie http://www.muller-godschalk.com/msnimages/-$.gif ) mój.

Natomiast jeśli chodzi o obcięcie okładki rozkładanej czy złożenie jej do środka przy obecnej formie, to nie bardzo się to sprawdzi ponieważ nie będzie wtedy widoczna pierwsza strona muratora tylko reklama i czasopismo straci na swoim uroku i charakterze.

W rzeczy samej. I nozyczki tez były.

Wesołych Świąt

A z okładką to trick: reklama jest na pierwszej stronie a okładka numeru na drugiej, a jednocześnie jakby na pierwszej, ale nie do końca bo jednak na drugiej chociaż tymczasowo na pierwszej ale ten tego panie i w ogóle...

Propozycja radykalna:

Reklamy na czterech stronach okładki, a sama okładka w środku numeru , albo w ogóle bez okładki, przecież każdy wie że to Murator a nie Trybuna, i co komu po okładce, jak tam sama propaganda, jakieś zdjęcia, numery, bógwico

Jeszcze raz wszystkiego najlepszego

Krzysztofj ma super pomysł - rozwinę go. Rekalma faktycznie może być na 4 stronach okładki (może tam być nawet Murator xx/yyyy żeby nikt nie pomylił z Trybuną), a my Wrogowie reklam dokonamy extrakcji i odsłonimy starę dobrą okładkę Muratora. Więcej - taka reklama do nas dotrze, bo jej nie zalepimy nie otworzywszy, a ciąć będzie trzeba patrząc na nią. Reklamy na okładki!!!

Witam. Nie spodziewałam się, że problem okładki wzbudzi takie emocje. Dzięki za Wasze głosy. Mam wrażenie, że może nie koniecznie "kombinujemy" za Redakcję. Myślę, że wszyscy zgadzamy się, na to, żeby okładka była "normalna" - nie cięta. Pozwólmy więc dalej zadziałać Redakcji. Redakcjo - co ty na na TO ? Czy może wrócić normalna okładka ?

anna

Business is business. Żadne pismo nie może obyć się (i żyć) bez reklam. I trzeba się z tym pogodzić. W telewizji też przerywają filmy reklamami (im lepszy tym częściej). Nie przerywa tylko TVP, ale ona ma abonament.

Co do obietnicy z zeszłego roku. Rzeczywiście, dotyczyła ona okładki ciętej przez środek. Wtedy wymyśliliśmy okładkę "zakładaną" i wydawało się, że to dobry pomysł. No cóż, widzę, że musimy myśleć dalej...

Anna Kamińska, redaktor naczelna