Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzielona ok?adka

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Mam jeszcze jeden wniosek racjonalizatorski. Tak jak wszystkim mi tez przeszkadzają sztywne kartki w środku (o składanej okładce nie będę pisał!). Proponuję zamiast sztywnych kartek, mniejszy kartonik na sznureczku (w jednym numerze tak było). Idealnie nadaje się on do zaznaczenia ostatnio czytanego fragmentu. Ja sztywne kartki używam jako zakładek ale maja one skłonności do gubienia się i zanim przeczytam całego Muratora muszę szukać "rozwiązań zastępczych".

pozdrawiam

• 1 month później...

Mam propozycję.

Nie kupujmy produktów firm reklamowanych na tych ... okładkach, albo wypisujmy na forum (nawet zmyślone) złe opinie o nich. Tyle możemy zrobić.

Pomysł może nie jest najmądrzejszy, ale ten z dzielonymi okładkami - to już chyba ustaliliśmy - też do najprzedniejszych nie należy.

Pozdrowionka

A życie toczy się dalej. Osobiście proponuję skończyć juz te wywody na temat okładek. W końcu redakcja zrobi to co uważa za słuszne - czyli to co daje jej pieniądze - trudno sie temu dziwić. Szykanując firmy, czy nie kupując ich wyrobów to tak naprawdę robimy sobie na złość - słaby pomysła jak dla mnie. Powiem to co wiele osób już mówiło - aby było praktyczniej należy zaklejać te strony.

Pozdrawiam

Ej kodi - a z kubka od Muratora też tak szybko zrezygnowałeś ? Rozumiem Twoją opinię jako rezygnację. Ale może właśnie o to chodzi Redakcji - może testują, czy będziemy pamiętać o okładce ?A może zwyczajny, polski bałagan sprawił, że młodszy zastępca drukarza ot tak, wrócił do poprzedniej okładki, bo miał gotowy wzorzec...

Tak czy owak - proponuję, już bez uzasadnienia, bo napisaliśmy już całe tony postów w tej sprawie - dać jeszcze raz wyraz, naszemu niezadowoleniu.

Chcemy powrotu normalnej, nierozkładanej okładki.

anna

Anno - Kubek zostal mi obiecany i w ciągu 14 dni go otrzymałem. Nie było problemu. Kwestia kubka była bardziej osobista i dotyczyła tylko mnie bez szkody kogokolwiek. Co do wydawnictwa, które miesięcznie wydaje masę bibuły - tak naprawdę mam wrażenie że garstaka ludzi nie jest w stanie nic zrobić. Również wolę tradycyjną okładkę, ale powiem szczerze - olewam już to. Staram się wyluzować na wakacje tym bardziej, że będą naprawdę bardzo pracowite. Zdrowie i nerwy mam jedene i oby starczyło na wybudowanie domu.

Pozdrawiam

• 2 months później...