Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 623
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co racja to racja Meganko

Hmm.. Z tym rozwozeniem przez soltysa to moze byc niezly pomysl zawsze jakies informacje naplyna ze wsi

Albo w drugą stronę :lol: :lol: :lol:

Tez moze sie zdarzyc :wink: :D :D :D

gdyby ktoś nie zaglądał na starą wrocławską:

W Niedzielę moja żona Dorta (na forum Dosia) urodziła syna. Po porodzie wystąpiły poważne komplikacje po których została poddana 10 godzinnej operacji ratującej życie, podano jej 24 jednostki krwi. W tej chwili nieprzytomna w stanie ciężkim czeka na kolejną operację która ma odbyć się we wtorek. Lekarze proszą o zabezpieczenie jak największej ilości krwi. Wszystkie osoby które mają grupę krwi A+ lub dowolną każdą inną (jeśli jest inna podmieniana jest na właściwą z banku krwi) są proszone o oddanie krwi w punkcie krwiodawstwa We Wrocławiu przy ulicy Czerwonego Krzyża 5/9 , na pobranie należy zgłosić się z dowodem osobistym i po posiłku, w rejestracji proszę podać „ krew dla Doroty Pal ”. Telefon do punktu 071 371 58 10 / 071 371 58 12

W imieniu Doroty oraz naszym dziękuję wszystkim za pomoc Grzegorz (Secam)

Ważne aby w recepcji podać że krew jest dla Doroty Pal - zaświadczenie które dają po pobraniu krwi dla szpitala można zostawić w recepcji odbiorę je i zawiozę sam

Jeszcze raz dziekuję

Witam,

Szukam niedrogiego geodety z okolic Oborników Śląskich (mapa do celów projektowych). Z góry dziękuję za namiary.

Pozdrawiam

d.

gdyby ktoś nie zaglądał na starą wrocławską:

W Niedzielę moja żona Dorta (na forum Dosia) urodziła syna. Po porodzie wystąpiły poważne komplikacje po których została poddana 10 godzinnej operacji ratującej życie, podano jej 24 jednostki krwi. W tej chwili nieprzytomna w stanie ciężkim czeka na kolejną operację która ma odbyć się we wtorek. Lekarze proszą o zabezpieczenie jak największej ilości krwi. Wszystkie osoby które mają grupę krwi A+ lub dowolną każdą inną (jeśli jest inna podmieniana jest na właściwą z banku krwi) są proszone o oddanie krwi w punkcie krwiodawstwa We Wrocławiu przy ulicy Czerwonego Krzyża 5/9 , na pobranie należy zgłosić się z dowodem osobistym i po posiłku, w rejestracji proszę podać „ krew dla Doroty Pal ”. Telefon do punktu 071 371 58 10 / 071 371 58 12

W imieniu Doroty oraz naszym dziękuję wszystkim za pomoc Grzegorz (Secam)

Ważne aby w recepcji podać że krew jest dla Doroty Pal - zaświadczenie które dają po pobraniu krwi dla szpitala można zostawić w recepcji odbiorę je i zawiozę sam

Jeszcze raz dziekuję

Jasne ,ze tak i staramy sie byc na bierzaco ,przynajmniej ja

Pragnę poinformować, że dzisiaj o godzinie 13:20 skończyliśmy zalewanie betonem stropu i tym samym osiągnęliśmy stan 0!

Trwało to ( od wejścia ekipy na budowę ) dokładnie 2 miesiące i 27 dni.

Niesamowite uczucie :D Jutro idziemy stanąć na naszej podłodze :)

Czas podliczyć koszty :-? Podobno stan 0 to około 30% inwestycji. Aż się boję za to zabrać :roll:

Pragnę poinformować, że dzisiaj o godzinie 13:20 skończyliśmy zalewanie betonem stropu i tym samym osiągnęliśmy stan 0!

Trwało to ( od wejścia ekipy na budowę ) dokładnie 2 miesiące i 27 dni.

Niesamowite uczucie :D Jutro idziemy stanąć na naszej podłodze :)

Czas podliczyć koszty :-? Podobno stan 0 to około 30% inwestycji. Aż się boję za to zabrać :roll:

Ryska, gratulujemy :)

Napisz, czy ekipa miała jakieś dłuższe przestoje?

Jak policzysz ile Cię to kosztowało, to proszę napisz ile wyniosła robocizna, a ile materiały.

A jutro będziesz mógł zaśpiewać "Mój jest ten kawałek podłogi.................." :)

Poszukuję chętnych do zakupu szamba betonowego z Radomia...Zakup do końca lipca :D

Rozumiem, że samo szambo bez instalacji? Czy jest może opcja kompletnej usługi?

Pzdr

Witam,

szukam jakiegoś blaszaka lub baraku lub innego "pomieszczenia" nadającego się na magazynek budowlany i schronienie przed deszczem. Jeśli komuś coś podobnego już przeszkadza na budowie to ja jestem zainteresowana.

Pozdrawiam

No i wszystko już wiem o szambie z Radomia. Szambo 10m3 z transportem do Wrocka i montażem 2900zł. Nie ma różnicy w ile osób byśmy chcieli zamawiać ponieważ oni i tak robią transporty łączone więc cena się nie zmieni.

Obdzoniłam również firmy, które obsługują kompleksowo montaż szamba włącznie z wykopaniem dziury przez ich koparkę. Najtańsza oferta 5500zł.

No i wszystko już wiem o szambie z Radomia. Szambo 10m3 z transportem do Wrocka i montażem 2900zł. Nie ma różnicy w ile osób byśmy chcieli zamawiać ponieważ oni i tak robią transporty łączone więc cena się nie zmieni.

Obdzoniłam również firmy, które obsługują kompleksowo montaż szamba włącznie z wykopaniem dziury przez ich koparkę. Najtańsza oferta 5500zł.

To i tak nieźle - ja dostałem najtańszą ofertę jak na razie na 5900 (tez all inclusive). Liczyłaś ile wyniosą Cię dodatkowe prace (wykopy, przyłącze, szybkozłączka, pomiar stan, etc) oprócz szamba?

Prosze o namiary na Geodete!!!!!

Zaczelam dzisiaj zalatwiac papiery do PNB. :D :D :D

MRS.CONSTR - Już wcześnie polecałam swojego geodetę, fajny człowiek i słowny i chyba nie drogi jeszcze :)

http://www.szurkowski.com.pl/

Prosze o namiary na Geodete!!!!!

Zaczelam dzisiaj zalatwiac papiery do PNB. :D :D :D

MRS.CONSTR - Już wcześnie polecałam swojego geodetę, fajny człowiek i słowny i chyba nie drogi jeszcze :)

http://www.szurkowski.com.pl/

Wlasnie bylam u Ciebie i jeszcze raz go szukalam :oops: :oops: skleroza ze mnie :wink:

Dzieki :D

• 2 weeks później...

Witam

Ja też jestem zainteresowany szambem z Radomia o poj.10m3. Czy mogę prosić o namiary na te szamba po 2900zł ? Z drugiej strony chyba lepiej poczekać aż deszcze ustaną, ponieważ teraz zakopywać szambo to masakra - basen na działce a nie szambo wyjdzie.

pozdrawiam

jakby ktos szukal wykonawce ogrodzen to chcialem przestrzec przed uslugami p. Berezański ego z Kamienca Wroclawskiego

Wprawdzie nie zdecydowalem sie na jego uslugi ale sposob kontaktu i kultura osobista odbiegaja znacznie od przyjetych norm.

Do tego jeszcze bardzo wysokie ceny (chociaz na poczatku wydaje sie ok)

z pozdrowieniami z Wojnowic

Witam,

Może wiosna już minęła a jestem dopiero na etapie papierologii do PNB, ale i tak chciałabym do Was dołączyć!

Będziemy budować dom wg projektu Na Miarę 2 z pracowni Domy z Wizją.

http://www.domyzwizja.pl/

Miejsce Wrocław -> okolice zachodnie.

Poszukuję kierownika budowy oraz solidnej ekipy budowlanej. Jakby ktoś mógłby kogoś sprawdzonego polecić, byłabym baaardzo wdzięczna.

Pozdrawiam

Ka*sia

PS Za mapkę do celów projektowych zapłaciliśmy ok 600 PLN.

Witam,

Może wiosna już minęła a jestem dopiero na etapie papierologii do PNB, ale i tak chciałabym do Was dołączyć!

Będziemy budować dom wg projektu Na Miarę 2 z pracowni Domy z Wizją.

http://www.domyzwizja.pl/

Miejsce Wrocław -> okolice zachodnie.

Poszukuję kierownika budowy oraz solidnej ekipy budowlanej. Jakby ktoś mógłby kogoś sprawdzonego polecić, byłabym baaardzo wdzięczna.

Pozdrawiam

Ka*sia

PS Za mapkę do celów projektowych zapłaciliśmy ok 600 PLN.

Ka*siu - U nas zaczynają budowę pod koniec lipca, jak się sprawdzą, to podam Ci namiary