agwapi 08.10.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam mam pytanie: jak zamontować schody strychowe w stropie betonowym. Mam około 2 cm luzu wokoło skrzyni schodów. Czym i w jaki sposób te schody przymocować do stropu.? W instrukcji jest tylko mocowanie do stropu drewnianego za pomocą gwożdzi więc w moim przymadku to odpada. Szukałam na forum ale nie znalazłam odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzak 61 08.10.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam. Myślę, że najlepiej użyć do tego dybli stalowych. W miejscach mocowania wypełnić szczelinę między skrzynką schodów a betonem (dopasować kawałek deski lub sklejki) żeby przy dokręcaniu śrub nie pokrzywiłoskrzynki schodów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 09.10.2008 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witam mam pytanie: jak zamontować schody strychowe w stropie betonowym. Mam około 2 cm luzu wokoło skrzyni schodów. Czym i w jaki sposób te schody przymocować do stropu.? W instrukcji jest tylko mocowanie do stropu drewnianego za pomocą gwożdzi więc w moim przymadku to odpada. Szukałam na forum ale nie znalazłam odpowiedzi. Zastosowałem kotwy stalowe (takie jak do mocowania np. drzwi). Dokręciłem leciutko, w szczelinę pianka, po stwardnieniu dokręciłem. Zwróć przede wszystkim uwagę (przed zapiankowaniem) czy się zamykają. U mnie niestety murarze zostawili otwór w kształcie rombu i trzeba było kuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 10.10.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 U nas było odwrotnie otwor zrobiony mialam za mały a wlasciwie pomniejszony po tynkowaniu tynkiem wiec tynk musielismy skuwac, więc ci nie pomoge. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 U nas było odwrotnie otwor zrobiony mialam za mały a wlasciwie pomniejszony po tynkowaniu tynkiem wiec tynk musielismy skuwac, więc ci nie pomoge. Pozdrawiam własnie wszyscy zastanawialiśmy sie, dlaczego nie chcesz pomóc forumowej koleżance ... dobrze ze napisałas, ze "otwór miałas za mały" teraz wszystko jasne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 12.10.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Koleżanka pytała mnie o to na priw więc jej odpowiedziałam, ze nie umię pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts