robertd83 08.10.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam wszytskich forumowiczów Będe czestszym gosciem na tym forum poniewaz szykuje mi sie zakup mieszkania i bede was sie radził w różnych dziwnych sytuacjach Pierwszym moim klopotem w sumie dla was pewnie prostym ale dla mnie nie zrouzmialym jest czym sie różni rynek pierwotny od wtórnego?? Juz tłumacze o co mi chodzi ... Planuje zakup mieszkania ,w bloku bezczynszowym. Jest to budynek który kiedyś był biórem dużej firmy w mojej miejscowosci.Ten budynek wraz z jakąś częscią ziemi kupił pan X , który go ocieplił , wyremontował z zewnatrz i wewnatrz (korytarze + klatka schodowa) i wydzielil mieszkania. Mieszkania te były w dwóch wariantach skonczone czyli tylko meble i mieszkac i takie jakie ja planuje zkaupic czyli do wykonczenia. I stad moje pytanie , czy w/w mieszkanie bedzie kupowane z rynku pierwotnego czy wtórnego?? Przepraszam za tak idiotyczne pytanie i z góry dziekuje za informacje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.10.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Zdecydowanie jest to rynek wtórny. Rynek pierwotny jest wtedy, gdy kupujesz bezpośrednio po wybudowaniu od podmiotu, który ten budynek buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts