witu102 09.10.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Hej,mam póki co cyfrę plus, z której zadowolony nie jestem, mam zamiar zapisać się do telewizji n...jak był u mnie akwizytor z C+ to straszył, że do N-ki to wymiana całej instalcji i kabli i wogóle prawie, że mnie remont na nowo czeka...i dlatego mam pytanie:)Czy ktoś ma i wie jak to przebiega, czy N-ka ma jakies ine kable/instalacje?Dzieki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 09.10.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Faktycznie nieźle postraszył cie ten "akwizytor" ..... przegoniłbym go tam gdzie pieprz rośnie. Kupujesz tylko nowy dekoder od "n" podłączasz do dotychczasowego kabla od talerza i ....wszystko gra ps. dlaczego nie jesteś zadowolony z cyfry+ ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no-jacek 09.10.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Chyba że, będziesz chciał podłączyć nboX recorder - do jego podłączenia potrzebne są dwa kable i drugi konwerter przy talerzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hagis 09.10.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Mam N i tak jak masz ten biały dekoder to wystarczy odłączyc tuner od C+ i podłączyc nowy od N a jeśli weżmiesz recordera od N to musisz mieć 2 kable (czyli jak jeden masz to dodajesz drugi) i trzeba mieć specjalny okwerter - najlepiej kupic razem z dekoderm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 09.10.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Te dwa kable są po to, że są dwa tunery. Jeden do oglądania, drugi do nagrywania. Tuner steruje polaryzacją. Jeden może odbierać kanał z polaryzacją pionową drugi z poziomą. Od biedy można dać jeden kabel, ale wtedy jesteśmy skazani na korzystanie z jednej polaryzacji w danym momencie. Czyli gdy nagrywamy z polaryzacji pionowej, możemy równocześnie oglądać tylko kanały z polaryzacją pionową. Niewygoda, ale też można przeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 09.10.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 ja trochę z innej beczki.W sobotę przychodzi do mnie anteniarz montować Cyfrowy Polsat.Dodatkowo zażyczyłem sobie zwykłą antenę na programy ogólnodostępne.Słucham dużo też radia min. Trójki.Czy montować jeszcze jedną antenę do samego radia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 09.10.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 jeśli chodzi i kanały ogólnodostępne, (czytaj: FTA), to na tuneku polsatowskim też je będziesz miał, co do trójki radiowej, jeśli ją odbierasz z satelity to też nie pownno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 09.10.2008 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 dzięki za odpowiedzi:)bo włąśnie końce remont i wszystkie instalacje sa co prawda w peszlach, ale pod tynkiem, i wizja wyciągania wszytskiego mi nie za bardzo pasowała:)szczęśliwie mam tam gdzie (chyba) będzie nbox recorder 2 kable bo jeden od cyfry drugi od satelity:)a o cyfrze, tak samo jak neostradzie słyszec już nie chce:)zacznę mieszkanie w wyremontowanym domku od pozbycia się tych dwóch strupów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 10.10.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Kulin napisał:jeśli chodzi i kanały ogólnodostępne, (czytaj: FTA), to na tuneku polsatowskim też je będziesz miał, co do trójki radiowej, jeśli ją odbierasz z satelity to też nie pownno być problemów. nie wiem, czy się dobrze rozumiemy? Mnie chodzi o to, żeby można było odbierać stacje radiowe z odbiornika radiowego np. "wieży", a nie z telewizora. I czy wtedy trzeba mieć osobną antenę radiową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 10.10.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Mysle,ze nie trzeba.Przynajmniej te wieze,ktore przewinely sie przez moje rece nie potrzebowaly anteny zewnetrznej,zanczy takiej na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no-jacek 12.10.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Jeśli masz antenę do odbioru telewizji naziemnej kabelek zakańczasz gniazdkiem gdzie podłączasz TV i tuner radiowy. Mam tak u siebie podłączony tuner NAD i odbiera super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 18.10.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Te dwa kable są po to, że są dwa tunery. Jeden do oglądania, drugi do nagrywania. Tuner steruje polaryzacją. Jeden może odbierać kanał z polaryzacją pionową drugi z poziomą. Od biedy można dać jeden kabel, ale wtedy jesteśmy skazani na korzystanie z jednej polaryzacji w danym momencie. Czyli gdy nagrywamy z polaryzacji pionowej, możemy równocześnie oglądać tylko kanały z polaryzacją pionową. Niewygoda, ale też można przeżyć. Nie jestem fachowcm w tym temacie,ale czy nie mozna przypadkiem tego obejsc przy pomocy"Multi Band Converter"? http://akcesoria.n.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,12/category_id,3/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts