Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Telewizja N

witu102

Recommended Posts

Hej,

mam póki co cyfrę plus, z której zadowolony nie jestem, mam zamiar zapisać się do telewizji n...jak był u mnie akwizytor z C+ to straszył, że do N-ki to wymiana całej instalcji i kabli i wogóle prawie, że mnie remont na nowo czeka...i dlatego mam pytanie:)

Czy ktoś ma i wie jak to przebiega, czy N-ka ma jakies ine kable/instalacje?

Dzieki za pomoc:)

Te dwa kable są po to, że są dwa tunery. Jeden do oglądania, drugi do nagrywania. Tuner steruje polaryzacją. Jeden może odbierać kanał z polaryzacją pionową drugi z poziomą. Od biedy można dać jeden kabel, ale wtedy jesteśmy skazani na korzystanie z jednej polaryzacji w danym momencie. Czyli gdy nagrywamy z polaryzacji pionowej, możemy równocześnie oglądać tylko kanały z polaryzacją pionową. Niewygoda, ale też można przeżyć.

dzięki za odpowiedzi:)

bo włąśnie końce remont i wszystkie instalacje sa co prawda w peszlach, ale pod tynkiem, i wizja wyciągania wszytskiego mi nie za bardzo pasowała:)

szczęśliwie mam tam gdzie (chyba) będzie nbox recorder 2 kable bo jeden od cyfry drugi od satelity:)

a o cyfrze, tak samo jak neostradzie słyszec już nie chce:)

zacznę mieszkanie w wyremontowanym domku od pozbycia się tych dwóch strupów:)

Kulin napisał:

jeśli chodzi i kanały ogólnodostępne, (czytaj: FTA), to na tuneku polsatowskim też je będziesz miał, co do trójki radiowej, jeśli ją odbierasz z satelity to też nie pownno być problemów.

nie wiem, czy się dobrze rozumiemy?

Mnie chodzi o to, żeby można było odbierać stacje radiowe z odbiornika radiowego np. "wieży", a nie z telewizora. I czy wtedy trzeba mieć osobną antenę radiową?

Te dwa kable są po to, że są dwa tunery. Jeden do oglądania, drugi do nagrywania. Tuner steruje polaryzacją. Jeden może odbierać kanał z polaryzacją pionową drugi z poziomą. Od biedy można dać jeden kabel, ale wtedy jesteśmy skazani na korzystanie z jednej polaryzacji w danym momencie. Czyli gdy nagrywamy z polaryzacji pionowej, możemy równocześnie oglądać tylko kanały z polaryzacją pionową. Niewygoda, ale też można przeżyć.

Nie jestem fachowcm w tym temacie,ale czy nie mozna przypadkiem tego obejsc przy pomocy"Multi Band Converter"?

http://akcesoria.n.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,12/category_id,3/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,2/